Miért van az, hogy a keresztény egyházak is inkább a Fidesszel szimpatizálnak, mint a jobbikkal?
Jó kérdés, pedig anno a KDNPt is nagyon nem csípték, a Fideszt meg főleg.
De konkrétan az egyházak nem politizálnak, illetve biztos vagyok benne, hogy számos Jobbikos pap is van.
1. A jobbik szavazótábora főleg volt szocikból áll, ezért a párt nem áll közel az egyházakhoz
2. A jobbik szavazótábor másik fele a szélsőjobbosok, akik között sok az újpogány (szíriuszi táltosok, mindenféle őrültek, aki szerint Jézus magyar volt, stb.), ez is ellentétes a kereszténységgel
3. A jobbik által képviselt gyűlölködés és agresszivitás sem összeegyeztethető elvileg a kereszténységgel.
Én konkrétan kiakadtam,amikor vasárnap a pap elkzdte misén(!)magyarázni,hogy hová kell szavazni.Püspöki körlevélben.
Szóval még mindig a jobbikra,sőt ezek után,meg pláne.
ma 14:53
Nálad akkor első a párt, második az egyház. Semmi gond nincs ezzel, max. nem keresztény vagy, hanem Vona-hívő. Vallásszabadság van, vagy mi a szösz :))))
Mivel nem sok értelme van annak,amit összeirogattál,de sejtem miről van szó:Közlöm én misére feltöltődni megyek,lelkileg.Nem politizálni.Arra van más hely.
Ráadásul ha mise után politizál a pap,akkor azt mondom még elmegy(bár tudjuk Jézus a pénzváltókat is kiűzte a templomból,szerintem a politikával is hasonló módon bánna),de nem ,még az elbocsátás elött állt neki.
Persze gondolom foggalmad sincs ,miről van szó,de azért nyomod a kötelező"értelmiségi"szöveget.
Egyébként meg ha a Jobbik pártkatonája lennék,akkor mi van?
Tudod az észt nem a pártokban osztogatják.
A személyneveket meg nagy betűvel írják.Még az értelmiségiek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!