Miért van az, hogy a keresztény egyházak is inkább a Fidesszel szimpatizálnak, mint a jobbikkal?
20:19
"Közlöm én misére feltöltődni megyek,lelkileg.Nem politizálni.Arra van más hely."
Biztosan. Az egyháznak viszont kötelessége figyelmeztetni a híveket arra, ha átverik őket.
"Ráadásul ha mise után politizál a pap,akkor azt mondom még elmegy(bár tudjuk Jézus a pénzváltókat is kiűzte a templomból,szerintem a politikával is hasonló módon bánna),de nem ,még az elbocsátás elött állt neki."
Jó, hát ezt a formai kifogást akár el is fogadhatnám, de persze tudom, hogy nem ez a lényeg.
"Egyébként meg ha a Jobbik pártkatonája lennék,akkor mi van?"
Az vagy. És ennek megfelelően nem keresztény, hanem a vonista szekta tagja. Menj el egy jobbiknyik könyvesboltba, ott megtalálhatod a szent szövegeiket, Badiny-Jóstól az, hogy Jézus miért nem lehetett zsidó, meg 50 szerzőtől azt, hogy miért a magyar (bocs., a Magyar) a kiválasztott nép :)))
"A személyneveket meg nagy betűvel írják.Még az értelmiségiek is."
Dehogyis. Én pl. vonát kis v-vel írom, ha kedvem tartja.
Az, hogy valaki keresztény, nemcsak azt jelenti, hogy tagja egy klubnak, aminek az összejövetelein "feltöltődhet". Kereszténynek lenni egy vallást is jelent, meg egy erkölcsi meggyőződést is. Ezzel az erkölcsiséggel nem fér pl. össze az, hogy valaki gyűlölködő, agresszív pártra szavaz. Ezzel a vallással nem fér össze az, ha valaki más vallásokat propagáló pártra szavaz. Tehát a kereszténység és a jobbikosság nem nagyon fér össze. Erre figyelmeztette a híveket a püspöki körlevél, nagyon helyesen.
Most ezek után te szavazhatsz "csakazértis!" gyermeteg dacból a jobbikra, amivel még távolabb kerülsz a kereszténységtől. Büszkeségből, ha mond valamit ez a kifejezés. mert te, mint hívő, nem fogadod el a püspök álláspontját. Nehogymá' ő mondja meg! (Akkor ki?)
Majd 2-3 év múlva belátod, miért nem döntöttél most helyesen.
"Biztosan. Az egyháznak viszont kötelessége figyelmeztetni a híveket arra, ha átverik őket."
Akkor 12 évvel ezelött miért nem szóltak?
"Jó, hát ezt a formai kifogást akár el is fogadhatnám, de persze tudom, hogy nem ez a lényeg."
De pont ez a lényeg!Mert elbocsájtás után,ha akarok maradok,ha akarok nem.Egyébként máshol,máskor meghallgatok Fideszest/Mszp-t/LMp-t bárkit.Néha viszont nem.Például ha ebédelni megyek a családdal,vagy kiállításra,vagy lovagolni....vagy misére.Mert ezekre a helyekre másért járok.Sőt a gyermekorvossal se a politikai helyzetet vitatom meg...
"Az vagy. És ennek megfelelően nem keresztény, hanem a vonista szekta tagja. Menj el egy jobbiknyik könyvesboltba, ott megtalálhatod a szent szövegeiket, Badiny-Jóstól az, hogy Jézus miért nem lehetett zsidó, meg 50 szerzőtől azt, hogy miért a magyar (bocs., a Magyar) a kiválasztott nép :)))"
Még mindig?És akkor mi van?Egyébként milyen érdekes,te mondod meg ki a keresztény,meg ki nem(miért is?talán felhatalmazásod van?jajj ne ez olyan "jobbikos!")
Hát igen,van vagy 50 szerző...meg biztos van 50 pap,sőt püspök,aki pedofil,homoszexuális,gyerekverő stb...én inkább elkerülöm mindegyiket,ha nem haragszol.
Dehogyis. Én pl. vonát kis v-vel írom, ha kedvem tartja.
Na látod és még te jössz az értékekkel,amikor ennyibe veszed.Szegény Grétsy tanár úr!
Az, hogy valaki keresztény, nemcsak azt jelenti, hogy tagja egy klubnak, aminek az összejövetelein "feltöltődhet". Kereszténynek lenni egy vallást is jelent, meg egy erkölcsi meggyőződést is. Ezzel az erkölcsiséggel nem fér pl. össze az, hogy valaki gyűlölködő, agresszív pártra szavaz. Ezzel a vallással nem fér össze az, ha valaki más vallásokat propagáló pártra szavaz. Tehát a kereszténység és a jobbikosság nem nagyon fér össze. Erre figyelmeztette a híveket a püspöki körlevél, nagyon helyesen.
Akkor megint jöhet: a keresztény erkölccsel mennyire fér össze a pedofília,homoszexualitás,gyermekkínzás?Milyen más vallás?Olvastadte a jobbik programját,vagy csak írkálsz?Hittan tanítás is szerepel benne és nem hinném,hogy a buddhizmusra gondoltak.
ja ,hogy a gyűlölködés nem fér össze?ezt talán az egyházi iskolákban tanító tanároknak is említsd meg...
Most ezek után te szavazhatsz "csakazértis!" gyermeteg dacból a jobbikra, amivel még távolabb kerülsz a kereszténységtől. Büszkeségből, ha mond valamit ez a kifejezés. mert te, mint hívő, nem fogadod el a püspök álláspontját. Nehogymá' ő mondja meg! (Akkor ki?)
Á,az a fránya szövegértés...nem ezért,hanem azért mert a többi párt bizonyította a rátermetlenségét,igen a KNDP is,ahogy befeküdt a Fidesznek...és a püspök urak nem hívták fel erre a hívek figyelmét.
Nem a kereszténységtől nem kerülök semmilyen távolságra,max. az egyház bizonyos tagjaitól(jajj de nem szeretem ezt a zsarolást,de már túl öreg vagyok,hogy ez beválljon ,kár a gőzért)
Ki mondja meg?Senki.A püspök úr se.Majd én eldöntöm.Isten adott hozzá képességet.
Majd 2-3 év múlva belátod, miért nem döntöttél most helyesen.
Nem,itt az a gond,hogy most már látom,hogy kb 20 évvel ezelött döntöttem rosszul.
"De pont ez a lényeg!Mert elbocsájtás után,ha akarok maradok,ha akarok nem.Egyébként máshol,máskor meghallgatok Fideszest/Mszp-t/LMp-t bárkit.Néha viszont nem.Például ha ebédelni megyek a családdal,vagy kiállításra,vagy lovagolni....vagy misére."
A misén nemcsak "feltöltődni" vagy, hanem ott egy "kereszténység" nevű izével is kapcsolatba kellene kerülnöd - elvileg. Az egyház pedig súlyos mulasztást követne el, ha nem figyelmeztetne a jobbik kereszténységellenes vonásaira. Tisztára komcsi szöveg egyébként ez, hogy válasszuk szét egymástól az élet területeit, a vallást és a politikát stb. A vallás nemcsak megánügy, hanem közügy is, mert a hívők társadalomban élnek. Igenis kihatással kell legyen a vallásosság arra, hogy valaki kire szavaz. Pl. ne szavazzon egy keresztény a kereszténység ellenségeire, mert akkor nem világos, mitől keresztény.
"Egyébként milyen érdekes,te mondod meg ki a keresztény,meg ki nem(miért is?talán felhatalmazásod van?"
nem én mondom meg, hanem teljesen objektív, hogy ki a keresztény. Az például, aki elfogadja a keresztény hitvallást. Amiben nincs benne, hogy Jézus Krisztus igazából egy pártus herceg volt, és az se, hogy a zsidók a sátán népe. Márpedig Badiny és a többi lükepék ezt "tanítja".
"Hát igen,van vagy 50 szerző...meg biztos van 50 pap,sőt püspök,aki pedofil,homoszexuális,gyerekverő stb..."
Mondom, nem való neked a katolikus egyház. Lépj át inkább a Zsírtáltosok Őssámán Egyházába, az való neked, ott a helyed.
A szövegeddel folyamatosan azt demonstrálod, hogy konfliktusban van egymással a jobbikosság és a kereszténység, és te a jobbikosságot választod. Ezek után neked áll feljebb, amikor a pap azt mondja, amit te is elfogadsz? Van egy kis zűrzavar a fejedben.
"Na látod és még te jössz az értékekkel,amikor ennyibe veszed.Szegény Grétsy tanár úr!"
Nem hiszek a normatív grammatikában.
"Akkor megint jöhet: a keresztény erkölccsel mennyire fér össze a pedofília,homoszexualitás,gyermekkínzás?"
Ennek mi köze ahhoz, hogy jobbikos (=keresztényellenes) vagy? További érveket gyűjtesz a keresztényellenességedhez?
kezdem azt gondolni, hogy egy egyszerű provokátor vagy, aki csak megjátssza magát. Igazából valószínűleg semmi közöd a kereszténységhez.
"Nem a kereszténységtől nem kerülök semmilyen távolságra,max. az egyház bizonyos tagjaitól"
Igen, az egyház bizonyos tagjaitól. Akik figyelmeztettek rá, hogy a Jézus=pártus herceg és zsidók=sátán népe nem keresztény tanítások. Őket okosan felülbírálva te majd megmondod a frankót.
"Ki mondja meg?Senki."
A nálad okosabbak megmondták neked, téged nem érdekelt - így jártál. Most elég nagy tévedésben vagy. Jobbikos vagy, és ezzel sokat ártasz az országnak. De nem baj, szerencsére nem vagytok sokan.
"Nem,itt az a gond,hogy most már látom,hogy kb 20 évvel ezelött döntöttem rosszul."
Ja, persze, az elrontott 20 év. Mert 20 évvel ezelőtt viszont milyen jó volt, ugye, Kádár Jani bácsi paradicsomában.
Lenin a te prófétád és Marx az istened, valld be :))))
00.26:látom olyan súlyos nálad,hogy teljesen felesleges.
Nem attól hogy elfogadom,hogy vannak a keresztények(tudod a pedofil papok)között beteg emberek,aés ettől még a keresztények nem betegek csoportja,ugyanúgy a Jobbikba is van néhány őstáltos,de attól a Jobbik összes tagja nem az.
Gőzöd sincs ki vagyok,de ítélkezni azt igen.
Ez hol van egyensúlyban a kereszténységeddel?
Egyébként még egyszer:nem keresztényellenes,hanem azon egyházi emberek-ellenes vagyok,akik még azt hiszik,hogy a középkorban élnek és nem Isten szolgái,hanem az emberek urai.
De hát mit is magyarázkodok...te csak jobban tudod,hogy én mit gondolok,miben hiszek,hogy élek...
Csak úgy megemlítem nem keresztényi tulajdonságok azok,amikkel rendelkezel...
A politika meg vallás két külön dolog,akkor is ha a hozzád hasonló talpnyalók össze akarják keverni.
Á Marx-ot nem csípem,tudod a származása miatt.Evvan.
A ruszkiktól se vagyok boldog.Tudod a családunkban egy egyéves kisgyermek meghalt az Alföldön "átnevelő" táborban.Egy évesen már nagy ellensége volt a rendszernek...
Te meg csak okoskodj tovább...kár hogy fogalmad sincs a világról,az emberekről.
Ja és ne csodálkozz,ha majd Jézus helyett Viktorhoz kell imádkozni fél év múlva,mert kimegy a püspöki körlevél...
Egyébként tudod mit Kádár "alatt" jobb volt(a mi családunknak akkor már vállalkozása volt)
Tehát alaposan belelátok,hogy mennyit loptak akkor a politikusok meg most.
A vallást meg akkor is lehetett "művelni",érdekes nyugodtan járhattam hittanra,templomba nálunk senkit nem üldöztek ezért...pedig pap is van a tágabb családban.
Hát igen az egyház az emberközelibb volt a múlt rendszerben.Akkor szolgálták az Úrat,most meg megjátszák.
Még szívesen mondanák dolgokat,mert elég egysíkú vagy,csak úgy érzem kár több időt pazarolni rád...
"Á Marx-ot nem csípem,tudod a származása miatt.Evvan."
Antiszemita "keresztény"? Na, azért kibújt a szög a zsákból, ócska provokátorkám.
04.41:Tegnap még szenvedtél a karácsonytól,ejnye bejny,egyébként ebből látszik,hogy velem ellentétben te egy hittanórán se jártál,mert ott bizony azt tanították,hogy a zsidók megölték Jézust,hogy üzleteltek a templomba,hogy Dávid királyuk a hátsójával ütötte ki Jonatánt:-)
Pici provokátor,látod az a gond,hogy olyanba ugatsz,amiről nem tudsz semmit.Nem mindenki olyan ostoba,mint te....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!