Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A családos emberek miért...

A családos emberek miért tekintenek az egyedülállókra úgy, mintha eltartottak lennének?

Figyelt kérdés

Ugye azzal érvelnek,hogy az ő nyugdíjukat nem a saját gyerekeik termelik ki.

Viszont a nyugdíj az nem egy alapjog.Azért meg kell dolgozni és korhatáros dolog.

Még egy családos,ha gyereket vállal,feltételek nélkül megkap mindenféle támogatást.(Adókedvezmény,családi pótlék,kedvezményes iskolai étkezés a nagycsaládosoknak,stb).

Tehát az egyedülálló bőven őket tartja el az adójából,és mellette még tőle is vonnak nyugdíjjárulékot.

A kérdést azért írtam ki,mert olvastam válasznál,hogy az egyedülálló nem járul hozzá a társadalomhoz,és ez nagyon felbosszantott.

Ha a középkorban élnénk a családosok gyerekei bizony elég nagy része nem élné meg a felnőtt kort.A szociális rendszernek köszönhetik,hogy támogatják őket.Erre még nekik áll feljebb.

2016. jan. 4. 05:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

Hát, lelkileg szegények.

Azok nem, akiket a híradóban mutogatnak, hogy sírt a gyerekük, ezért félhalottra verték meg összeharapdálták.

Ők nem lelki szegények, mert már van gyerekük, tehát nem lehetnek azok.

2016. jan. 4. 08:34
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Az a legviccesebb rész amikor (gondolom egyedül álló férfiként) kifejted mennyire könnyű az anyáknak otthon a gyerekekkel. :D

Egyszer kéne nem többet két napot végigcsinálnod (csak hogy a hosszútávú következményekkel ne terhrljünk), picit máshogy állnál hozzá.

Más teljesítéményét lefikázni, az nagyon megy.

2016. jan. 4. 08:48
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

"A családos emberek miért tekintenek az egyedülállókra úgy, mintha eltartottak lennének?"

Kérdező, a feltett kérdésed NEM IGAZ!

Te szítod itt a gyűlöletet, mert egy troll vagy, aki hazugságokat terjeszt! Mindenkihez van egy rossz szavad.

Talán abba kéne hagyni, és nyugalom lenne!

2016. jan. 4. 09:48
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges lebarmolni szerencsétlent. Ez egy fiatal, aki még inkább gyerek mint felnőtt. Ez van amikor túl korán kezd vki politizálni. Nem egyszer olvasom, hogy 14 évesek osztják az észt itt.
2016. jan. 4. 10:10
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Hiába pontoztok le, én még életemben nem találkoztam (és gyanítom ilyen nincs is) olyan emberrel, aki eltartottként kezelné az egyedülállókat.

Ezért provokáció a kérdés. Felesleges feszültségkeltés.

2016. jan. 4. 10:10
 16/20 anonim ***** válasza:
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy amikor ez a keményen dolgozó ember jár munkába, akkor a munkahely egy stresszes, teljesítménykényszeres borzasztó hely, a másik beírásában pedig az anyákat a hat hetes gyerekkel küldené dolgozni.
2016. jan. 4. 11:09
 17/20 A kérdező kommentje:

Ezt nem én találtam ki.

El lehet olvasni itt az ilyen jellegű kérdéseknél is a válaszolókat.

Szinte alapnak veszik,hogy mert nekik gyerekük van,akkor ők mindenben elsőbbséget kell,hogy élvezzenek.

Azt hiszik,hogy az a pénz,ami ilyen-olyan jogcímen kapnak csak úgy a semmiből jön.

Konkrétan valamelyik nap valaki olyan kérdést ír ki,hogy miért kell a gyerekeseknek adózni egyáltalán.

Szerinte csak a gyermekteleneknek kellene adóznia.

Az utóbbi időben egyre több ilyen van.

Ha két ember fizetéséből 2 gyereket nem lehet eltartani,akkor ott a rendszerrel van a baj.

Lehet foltozni,meg elvenni másoktól,csak egy idő után betelik a pohár.

Nem akarják kiharcolni a magasabb béreket,egyszerűbb másokat lehúzni.

2016. jan. 4. 13:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is egyedülálló vagyok, de egy orbitális hülyeségnek tartom a "kérdésedet".
2016. jan. 4. 20:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja, és nem tartanak ez miatt a gyerekesek kevesebbnek! :D
2016. jan. 4. 20:59
 20/20 anonim válasza:
Minden csoport szamara a hosszutavu tuleles garanciaja a szaporodas, utodnemzes. Ez minden egyenbe alapbol bele van kodolva. Az egesz allatvilagban - meg az emberben is. Es az ember, mint kenyelmes allat sokszor inkabb valasztja a "magas eletszinvonalat" a gyermekaldas helyett. Es a vezetok, mint "ertelmes" allatok valamivel stimulajak a gyermekvallalasi kedvet. Hogy ez altalaban a szegenyebb tarsadalmi retegeknel eredmenyes, az mas kerdes. De jol bizonyitja azt, hogy a muveltebb reteg inkabb a joltetet es a kenyelmet valasztja, nem a gyereknevelest. Es az oregkor nem csak azt jelenti, hogy majdan nyugdijat kapunk a gyerekeinktol, hanem szeretet, torodest is - es unokakat. (De mindennek a megertesehez, atelesehez el kell erni egy bizonyos kort)
2016. jan. 4. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!