Hogyan várhatják el egyesek, hogy csak úgy a semmiből olyan fizetések legyenek Magyarországon, mint nyugaton?
https://www.youtube.com/watch?v=iHO54W4urUI
Hogy lehet egyáltalán összehasonlítani a magyar és a német béreket? Már csak azért is felesleges a két országot összemérni mert, egyszerűen a gazdaságunk se akkora, mint Németországé, sőt soha nem is volt. De más kelet-európai országban sincsenek sokkal nagyobb fizetések, mint itt.
Ha pattognak a győri gyármunkások, hogy kevés a lóvé amit kapnak, akkor 2-3 hét alatt át tudják telepíteni a gyárat Romániába, vagy Ukrajnába és ott még olcsóbban megcsinálják. Győr meg ottmaradna a sok munkanélkülivel.
Így megy ez a kapitalizmus, ez egy ördögi kör, nyugat gazdagszik a keleti országokban meg a szerény megélhetésért küzdenek az emberek.
Én egyáltalán nem várok el ilyet. Azt várom el hogy lényegesen magasabb fizetések legyenek mint nyugaton, hiszen a magyar ember lényegesen többet is dolgozik.
Mondjuk ha egy német bérnek legalább a másfélszeresét kötelező lenne itthon kifizetni egy magyar embernek akkor az már úgy reális lenne.
# 11
javaslom a munkásoknak, hogy járják végig ők is a kapitalizmus fejlődési szakaszait a sztrájktól a gépromboláson keresztül a gyárfoglalásig.
ha nem tudja elvinni a gyárat a multi, akkor majd egyezkedni fog.
A német munkás sem ajándékba kapta a jó béreket. Megharcoltak érte ők is, csak 50 évvel ezelőtt.
Megharcoltak érte csak 50 évvel ezelőtt? Bocs, akkor én még nem is éltem. Akkor az én őseim szar országért küzdöttek meg? Akkor miért is tiszteljem a nyugdíjasokat??
Nagyon sok magyar külföldre viszi/vitte a tőkét.
Magyarország Külföldi működőtőke-állománya a GDP százalékában magas, 8. helyen van a világon.
Európai országok közül csak Luxemburg, Svájc és Belgium előzi meg. Emellett még Hongkong, a Kajmán-szigetek, a Brit-Virgin-szigetek (gyakorlatilag egyik sem független), és rendkívül érdekesmód Libéria előzi meg.
Persze, mivel kis ország vagyunk és viszonylag alacsonyak az átlagjövedelmek, dollárban kifejezve elmaradunk jó pár államtól.
Ha a magyarok Magyarországba fektetnének, akkor másképp nézni ki a gazdaság.
Tényleg. Titeket mire emlékezetet ez? Engem az újkori brit gyarmatosításra... igaz, most nem az angolok vannak élvonalban.
„...akkor 2-3 hét alatt át tudják telepíteni a gyárat Romániába, vagy Ukrajnába és ott még olcsóbban megcsinálják.”
Azt megnézném, ennyi idő alatt leszerelni nem tudnád. Felszerelt gyártósort sorozatgyártásra alkalmas állapotra hozni legjobb esetben is több hónap. De felszerelni is legalább annyi. Ráadásul az egészet azért csak meg kell tervezni, az üzemépületeket fel is kell építeni. Szóval nem 2-3 hét.
Pedig igen, ezek a gyárak úgy vannak megépítve, hogy könnyen mobilizálható legyen egy esetleges költözéskor. Pont ezért, mert a nyugatiak nem voltak hülyék, tudták, hogy megversenyeztethetik a kelet-Európai munkaerőt és nem kockáztattak, hogy mi lesz ha a munkások nyugati béreket követelnek a nyugati színvonalú munkájukért. Akkor szétszerelik az egészet és viszik keletebbre.
"Lenne miből jobban fizetni a magyar melósokat. "
A helyzet az hogy jobban fizetik a magyar melosokat, meghozza sokkal, mint a magyar cegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!