Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tettek volna a baloldaliak...

Jeffrey Spender kérdése:

Mit tettek volna a baloldaliak Horthy helyében?

Figyelt kérdés

A balosok előszeretettel támadják Horthy-t sok vélt és "valós" dologért, azok helyett mit csináltak volna Horthy helyében ?

Ilyen vádpontok a:

- fehér"terror"

- Numerus Clausus

- 3 millió koldus

- hadbalépés a Szovjetunió ellen

- gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar

- valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban

2015. dec. 29. 16:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

13:24

"mielőtt rinyálsz a balos pofáddal."

Az ocsmány stílusodtól eltekintek, már megszoktam, h a hozzád hasonlóak nem képesek kulturáltan beszélni. Majd legfeljebb szólj anyukádnak, h mossa ki a szádat szappannal.

"Német támadásra Horvátország kikiáltott a függetlenségét vagyis Jugoszlávi felbomlott, majd csak ez után vonultunk be Dél-Vidékre. Legközelebb tanuld meg a történelmet"

Tanultam történelmet, diplomáztam is belőle.

Egy állam akkor tekinthető önállónak, ha a szomszédai és a nagyhatalmak elismerik annak. Horvátország esetében ez hiányos volt.

Ezenkívül, ha egy államszövetség felbomlik, akkor van jogutódja, akire az államszövetség által korábban kötött nemzetközi szerződések ugyanúgy érvényesek.

Viszont esetünkben - és ez a lényeg - Horvátország kiválásával Jugoszlávia nem szűnt meg létezni, mint ahogyan a '90-es években sem szűnt meg létezni, attól, h területileg felbomlott. Egy állam, mint intézmény ugyanis állandó, nem függ az ország területétől.

2015. dec. 30. 14:42
 22/29 anonim ***** válasza:

Miniszterelnök végül öngyilkosságba menekült a döntés felelőssége elől. Bár az új kormányfő, Bárdossy László egyértelműen a részvétel mellett tört lándzsát, az új kormány mégis megfogadta Teleki korábbi javaslatát, és a Magyar Királyi Honvédség csak április 11-én, az önálló Horvátország kikiáltása után lépte át a jugoszláv határt. Ezzel a december 12-i egyezmény EGYÉRTELMŰEN HATÁLYÁT VESZTETTE.

Az őrlődő miniszterelnök gyötrelmeit tovább súlyosbította, hogy az Egyesült Királyság jelezte neki, semmilyen körülmények között és formában nem hajlandó elnézni, hogy Magyarország részt vegyen egy Jugoszlávia elleni támadásban. Teleki április 3-án hajnali fél kettő és fél három között a Sándor-palotában lévő lakosztályában főbe lőtte magát. „Szószegők lettünk. A gazemberek oldalára álltunk. Nem tartottalak vissza, bűnös vagyok” – írta búcsúlevelében Horthyhoz. A miniszterelnök tette olyan mély benyomást gyakorolt Winston Churchill brit miniszterelnökre, hogy azt nyilatkozta: a háborút majdan lezáró békekonferencián egy széket üresen kell majd hagyni Teleki Pál számára.

Azonban az április 6-i német támadás hatására Horvátország április 10-én deklarálta függetlenségét, így Teleki kívánsága – sok történész álláspontja szerint – végül teljesült, és az április 11-i magyar támadás már nem azt a Jugoszláviát érte, amellyel Magyarország örökbarátsági szerződést kötött.

2015. dec. 30. 17:28
 23/29 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már, tetro... ennyire elfogult és szélsőséges szemlélettel kizárt, hogy le tudtál volna diplomázni történelemből. Közismert, hogy a hivatalos történelemoktatás zsidópárti szemléletű, na de azért nem ennyire.
2015. dec. 31. 07:59
 24/29 anonim ***** válasza:

07:59

"Közismert, hogy a hivatalos történelemoktatás zsidópárti szemléletű"

Te már csak tudod...

Amúgy, ha ennyire nem értesz velem egyet, nyugodtan érvelhetsz is. Attól, h személyeskedsz, még nem lesz igazad.

2015. dec. 31. 11:21
 25/29 anonim ***** válasza:
Korábban már próbáltam rád érvekkel hatni, de nem lehet. Vagy nem hiszed el, vagy te magad "érvelsz" hazugságokkal és csúsztatásokkal.
2015. dec. 31. 12:04
 26/29 anonim ***** válasza:

12:04

"vagy te magad "érvelsz" hazugságokkal és csúsztatásokkal."

Ha hazugsággal érvelek, akkor azt, egy olyan nagy tudású ember, mint te, könnyedén meg tudja cáfolni, nem igaz?

Eddig melyik érvemről gondolod, h hazugság, és miért?

2015. dec. 31. 12:52
 27/29 anonim ***** válasza:

Pl.: "Viszont esetünkben - és ez a lényeg - Horvátország kiválásával Jugoszlávia nem szűnt meg létezni"

Ezzel szemben: [link]

2015. dec. 31. 12:57
 28/29 anonim ***** válasza:

12:57

Még ha el is fogadjuk, h Jugoszlávia megszűnt létezni, az akkor sem Horvátország kiválásával történt, legfeljebb a hivatalos kapitulációval: április 17-én. Bár jogilag még ez sem egyértelmű helyzet, mivel a szerb kormány Londonba emigrált.

Szóval a magyar megszállást semmiképpen sem lehet ezzel menteni. De nem is kell: adódott egy ritka alkalom egy terület visszaszerzésére és a magyar kormány ezt megragadta, még akkor is, ha ezzel egy államközi szerződést rúgott fel. Nem egyedülálló esemény ez a világtörténelemben, nem értem mit rugóztok rajta ennyire...

Mi sem vagyunk egy szent, magasztos, felsőbbrendű nép. Ugyanúgy működünk, ahogy minden más ország: az aktuális politikai érdek felülírja az elveket.

2015. dec. 31. 13:39
 29/29 anonim ***** válasza:
Az ellenkezőjét csinálták volna mindannak amit Horthy Miklós csinált.
2021. máj. 1. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!