Mit tettek volna a baloldaliak Horthy helyében?
A balosok előszeretettel támadják Horthy-t sok vélt és "valós" dologért, azok helyett mit csináltak volna Horthy helyében ?
Ilyen vádpontok a:
- fehér"terror"
- Numerus Clausus
- 3 millió koldus
- hadbalépés a Szovjetunió ellen
- gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar
- valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban
Ja igen :D Ne zavarjon, hogy október 15-e után adta át "simán és önként" Szálasinak az országot :D
#1: Ugyan nem voltak döntési, cselekvési helyzetben, de mindig elsütik, hogy "miért csinálta ezt vagy azt Horthy".
"fehér"terror""
Hát ez nem olyan nehéz, nem csináltam volna.
"Numerus Clausus"
Nem hoztam volna meg ezt a törvényt.
"3 millió koldus"
Ezt nem fogom itt és most megválaszolni, mert elég bonyolult kérdés. Alapvetően progresszív adózás, szociális háló, iskolarendszer támogatása, közben pedig az egyéb beavatkozások és állami költekezések limitálása/privatizálása.
"hadbalépés a Szovjetunió ellen"
Nyilván, nem léptem volna hadba.
"gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar"
Lásd előző pont.
"valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban"
Nem hoztam volna meg őket, mégis mi mást?
Na én nem értem ennek a kérdésnek az értelmét.
Jobboldaliként én úgy látom, hogy az első 2 ponttal, tehát az elszámoltatás és egy nem magyar, magyarellenes kisebbség vezető szerepének felszámolása helyes döntés volt.
A 3 millió koldus a fejlődés a mellékterméke. Bár elkerülhetetlen volt, a 40 -es évekre javítani lehetett volna a helyzeten, ha a 30 -as években továbbra is a 20 -as évek tudás alapú társadalmát eröltették volna a legszegényebb rétegekben is(most is ezt kéne csinálni).
Amiben egyetértek a baloldallal, az az, hogy egyrészt a szovjetek elleni támadásra senki nem kényszerített minket, másrészt a Kassai bombázás szovjet voltára kevés volt a bizonyíték a hadba lépéshez. Szerintem meg kellet volna várni, amíg szovjet tankok indulnak el a határ felé és akkor kellet volna támadni. Eleve a Kárpátokban több esélyünk lett volna.
Így lehetett volna idő a hadsereg korszerűsítésére is.
A 40es évek zsidóellenes törvényei már szintén túlzásnak számítanak nálam. Nekem elég lett volna a numerus clausus is.
Nem vagyok balos.
"- fehér"terror"
Ez a terror olyanok ellen irányult, akik a Tanács Köztársaság idejében vörös terrort vezettek be és részt vettek az ország szétszakításában. A fehér terror áldozatainak száma 300 kommunista.
- Numerus Clausus
USA, Kanada, Németország és számtalan más állam is bevezette az etnikumai ellen, nem nagy dolog.
"- 3 millió koldus"
? Horthy idején majdnem teljesen felzárkóztunk a Nyugathoz képest, amit a németek háborúja és a kommunisták tönkre tettek.
"- hadbalépés a Szovjetunió ellen "
Elkerülhetetlen volt, ha nem lépünk hadba a környező államok megtámadnak német parancsra.
"- gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar "
A németek feladata lett volna felszerelni őket, de nem tartották be az ígéretüket.
"- valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban"
Csak törvények, eltörpülnek a zsídó holokausztja mellet.
A baloldaliak valószínűleg átálltak volna a Szövetségekhez hátba szúrva ezzel barátunkat Németországot akiknek köszönhetjük néhány régebbi terület visszacsatolását.
Lealacsonyították volna a magyar nemzetet román szintre(ugye ők mint két háborúban hátba szúrtak minket).
Ám a magyar nem áruló gerinctelen fajta nép és eddig még soha nem árultuk el szövetségeseinket!
Ezt várták volna a balosok Horthytól, de szerencsére nem sikerült a kiugrása, mert Szálasi Ferenc a hungaristák vezetője átvette a hatalmat megmentve a magyar becsületet!
Egyébként teljesen jogosan üzentünk hadat a szovjeteknek.
Kassa bombázása? Rémlik valami?
A Don-kanyarra büszkék lehetünk a mai napig amiért felvettük a harcot a bolsevista hatalommal szemben!
Csak a hazánkat védtük!
A zsidó-ellenes törvényekről meg annyit, hogy olvass egy kicsit a 133 napos rémuralomról aztán megtudod miért voltak.
8: A németbarát Bulgária is megtagadta a részvételt a háborúban, mégse rohanták le.
A második világháború idején Magyarország egy a mostani eu -hoz hasonló(persze nem ideológiailag) szövetség része volt. Hitler senkit nem kényszerített semmire. Nem támadt volna meg senki, mivel csak az árulókat támadták meg.
Ha pedig a németek feladata lett volna a felszerelés, akkor meg kellet volna várnunk, amíg itthon felszerelnek minket. Fegyver nélkül nem indulunk csatába, főleg, ha a győzelemhez nem is fűz semmilyen érdek.
A zsidótörvények pedig nem voltak igazságosak, mivel már nem a zsidók születési előjogait ellensúlyozták. Az én véleményem az, hogy 1940 -ben inkább a numerus clausust kellet volna eltörölni, mivel értelmetlenné és igazságtalanná vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!