Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tettek volna a baloldaliak...

Jeffrey Spender kérdése:

Mit tettek volna a baloldaliak Horthy helyében?

Figyelt kérdés

A balosok előszeretettel támadják Horthy-t sok vélt és "valós" dologért, azok helyett mit csináltak volna Horthy helyében ?

Ilyen vádpontok a:

- fehér"terror"

- Numerus Clausus

- 3 millió koldus

- hadbalépés a Szovjetunió ellen

- gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar

- valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban

2015. dec. 29. 16:38
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltak Horthy helyében. Mindenki csak a saját helyén tud bármit is csinálni.
2015. dec. 29. 16:51
 2/29 anonim ***** válasza:
21%
Kihagytad hogy Szálasinak simán átadta az ország vezetését...
2015. dec. 29. 16:59
 3/29 A kérdező kommentje:

Ja igen :D Ne zavarjon, hogy október 15-e után adta át "simán és önként" Szálasinak az országot :D

#1: Ugyan nem voltak döntési, cselekvési helyzetben, de mindig elsütik, hogy "miért csinálta ezt vagy azt Horthy".

2015. dec. 29. 17:10
 4/29 anonim ***** válasza:
50%

"fehér"terror""

Hát ez nem olyan nehéz, nem csináltam volna.

"Numerus Clausus"

Nem hoztam volna meg ezt a törvényt.

"3 millió koldus"

Ezt nem fogom itt és most megválaszolni, mert elég bonyolult kérdés. Alapvetően progresszív adózás, szociális háló, iskolarendszer támogatása, közben pedig az egyéb beavatkozások és állami költekezések limitálása/privatizálása.

"hadbalépés a Szovjetunió ellen"

Nyilván, nem léptem volna hadba.

"gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar"

Lásd előző pont.

"valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban"

Nem hoztam volna meg őket, mégis mi mást?

Na én nem értem ennek a kérdésnek az értelmét.

2015. dec. 29. 17:13
 5/29 A kérdező kommentje:
#4: 70-es, tőled szép, hosszú és okos válaszra számítottam, helyette sikerült a kérdésben vázolt, gyakran elpufogtatott tévhiteket visszaismételned. Ilyen alapon mit gondolsz a Szálasinak való hatalomátadásról ? Vagy te egy másik 70-es vagy, mert többen vagytok 70%-al, de nevet lerejtve ?
2015. dec. 29. 17:25
 6/29 anonim ***** válasza:
18%
Miért, nem volt fehér terror, nem volt Numerus Clausus, nem volt szegénység, nem volt hadba lépés a SZU ellen, nem volt Don-kanyar, nem voltak zsidóellenes törvények? Vagy mégis mi az amit állítasz egyáltalán? Mert ha azt, hogy ezek nem történtek meg, akkor hozok forrásokat mindegyikre. De nem is hiszem, hogy ilyet állítanál. A kérdésedből nem egyértelmű, hogy hol akarod védeni Horthyt.
2015. dec. 29. 17:32
 7/29 anonim ***** válasza:

Jobboldaliként én úgy látom, hogy az első 2 ponttal, tehát az elszámoltatás és egy nem magyar, magyarellenes kisebbség vezető szerepének felszámolása helyes döntés volt.

A 3 millió koldus a fejlődés a mellékterméke. Bár elkerülhetetlen volt, a 40 -es évekre javítani lehetett volna a helyzeten, ha a 30 -as években továbbra is a 20 -as évek tudás alapú társadalmát eröltették volna a legszegényebb rétegekben is(most is ezt kéne csinálni).

Amiben egyetértek a baloldallal, az az, hogy egyrészt a szovjetek elleni támadásra senki nem kényszerített minket, másrészt a Kassai bombázás szovjet voltára kevés volt a bizonyíték a hadba lépéshez. Szerintem meg kellet volna várni, amíg szovjet tankok indulnak el a határ felé és akkor kellet volna támadni. Eleve a Kárpátokban több esélyünk lett volna.

Így lehetett volna idő a hadsereg korszerűsítésére is.

A 40es évek zsidóellenes törvényei már szintén túlzásnak számítanak nálam. Nekem elég lett volna a numerus clausus is.

2015. dec. 29. 17:48
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok balos.

"- fehér"terror"

Ez a terror olyanok ellen irányult, akik a Tanács Köztársaság idejében vörös terrort vezettek be és részt vettek az ország szétszakításában. A fehér terror áldozatainak száma 300 kommunista.

- Numerus Clausus

USA, Kanada, Németország és számtalan más állam is bevezette az etnikumai ellen, nem nagy dolog.

"- 3 millió koldus"

? Horthy idején majdnem teljesen felzárkóztunk a Nyugathoz képest, amit a németek háborúja és a kommunisták tönkre tettek.

"- hadbalépés a Szovjetunió ellen "

Elkerülhetetlen volt, ha nem lépünk hadba a környező államok megtámadnak német parancsra.

"- gyenge felszereléssel kiküldött katonák és a Don-kanyar "

A németek feladata lett volna felszerelni őket, de nem tartották be az ígéretüket.

"- valódi zsidóellenes törvények a második világháborúban"

Csak törvények, eltörpülnek a zsídó holokausztja mellet.

2015. dec. 29. 17:58
 9/29 anonim ***** válasza:
12%

A baloldaliak valószínűleg átálltak volna a Szövetségekhez hátba szúrva ezzel barátunkat Németországot akiknek köszönhetjük néhány régebbi terület visszacsatolását.

Lealacsonyították volna a magyar nemzetet román szintre(ugye ők mint két háborúban hátba szúrtak minket).

Ám a magyar nem áruló gerinctelen fajta nép és eddig még soha nem árultuk el szövetségeseinket!

Ezt várták volna a balosok Horthytól, de szerencsére nem sikerült a kiugrása, mert Szálasi Ferenc a hungaristák vezetője átvette a hatalmat megmentve a magyar becsületet!

Egyébként teljesen jogosan üzentünk hadat a szovjeteknek.

Kassa bombázása? Rémlik valami?

A Don-kanyarra büszkék lehetünk a mai napig amiért felvettük a harcot a bolsevista hatalommal szemben!

Csak a hazánkat védtük!

A zsidó-ellenes törvényekről meg annyit, hogy olvass egy kicsit a 133 napos rémuralomról aztán megtudod miért voltak.

[link]

2015. dec. 29. 18:03
 10/29 anonim ***** válasza:

8: A németbarát Bulgária is megtagadta a részvételt a háborúban, mégse rohanták le.

A második világháború idején Magyarország egy a mostani eu -hoz hasonló(persze nem ideológiailag) szövetség része volt. Hitler senkit nem kényszerített semmire. Nem támadt volna meg senki, mivel csak az árulókat támadták meg.

Ha pedig a németek feladata lett volna a felszerelés, akkor meg kellet volna várnunk, amíg itthon felszerelnek minket. Fegyver nélkül nem indulunk csatába, főleg, ha a győzelemhez nem is fűz semmilyen érdek.

A zsidótörvények pedig nem voltak igazságosak, mivel már nem a zsidók születési előjogait ellensúlyozták. Az én véleményem az, hogy 1940 -ben inkább a numerus clausust kellet volna eltörölni, mivel értelmetlenné és igazságtalanná vált.

2015. dec. 29. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!