Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vona olyan parlamentet akar,...

Vona olyan parlamentet akar, ahova határon túli magyarok is delegálnak képviselőket. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

alsó és felsőházi parlamentet akar, és a felsőházban lennének a határon túli magyar képviselők.

ezzel mindkét oldalnak ártanának. Mo.-nak hogy olyanok döntenetek róla akik nem itt élnek, a külföldi magyaroknak akiknek semmivel sem lesz jobb, ha itt döntenek.

[link]

2010. márc. 24. 14:49
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

"Mondhatja az egy román is, hogy vazze én magyar vagyok és lám máris van szavazati joga"

Magyar állampolgárokról volt szó, nem? A határon túl élő magyaroknak is milyen nehéz állampolgárságot kapni, szerinted román származású román állampolgár elég ha annyit mondd románul, hogy magyar vagyok? :)

2010. márc. 24. 16:15
 22/44 anonim ***** válasza:
Határon túli magyarokról volt szó nem? Nincs magyar állampolgárságuk. Egyesével le akarunk ellenőrizni több millió embert, hogy magyar ősei vannak e?
2010. márc. 24. 16:24
 23/44 anonim ***** válasza:
5%
Aki annyira magyar az legyen magyar állampolgár és lakjon itt én nem bánom. Na de azért majd román állampolgárként szavazgasson a magyar Parlamentben na neee...
2010. márc. 24. 16:40
 24/44 anonim ***** válasza:

Orbán is azt mondja, hogy ha kormányra kerül, megadja a határontúli magyaroknak a kettős állampolgárságot, vele nincs bajod?

Egyébként mért kéne leellenőrizni? Aki igényli, az valószínűleg magyar is. Gondolod, hogy majd egy magyargyűlölő szlovák, vagy román igényelni fogja? Inkább száradjon le a keze azt mondja, ezek a népek nálunk sokkal idegen- (főleg magyar-) gyűlölőbbek.

Elvétve lesznek persze olyanok is, akik nem magyarok, de ezek nem románok, vagy tótok lesznek, hanem főként magyar területen élő cigányok. De hát itthon is ezt csinálják, ha kell akkor magyarnak vallják magukat, ha kell cigánynak, attól függ, hogy jön több segély, és az ellen se tudsz tenni semmit.

2010. márc. 24. 16:40
 25/44 anonim ***** válasza:
94%

"Aki annyira magyar az legyen magyar állampolgár és lakjon itt én nem bánom. Na de azért majd román állampolgárként szavazgasson a magyar Parlamentben na neee..."

Fogd már fel, hogy ők nem kiskorukban kiköltöztek, hanem ott éltek, aztán hupsz.. egyik napról a másikra Szlovákia, Románia.. lett az otthonuk. Inkább büszkének kéne lenni rájuk, hogy nem olvasnak be, hanem kitartanak magyarságuk mellett. Aki vállalja magyarságát Felvidéken, Délvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, az szerintem többet tesz a magyarságért, a kultúráért mint mondjuk a mai parlamentben ücsörgők.

2010. márc. 24. 17:18
 26/44 anonim ***** válasza:
8%
Jó de ha egyszer így alakult akkor ez van, ezt kell szeretni. Mondom aki akar legyen magyar állampolgár jöjjön ide nyugodtan. Nyilván nem 2 napos procedúra, de ti őket tartjátok a legnagyobb magyaroknak nem? Akkor már ennyit megtehetnek, ha akarnak, és akkor mehetnek a Parlamentbe 1000-rel.
2010. márc. 24. 17:23
 27/44 anonim ***** válasza:
91%

A magyar állampolgárságról egy kis érdekesség...

Fekete Pákó megkapta. A szerbiai magyar énekesnő, Rúzsa Magdi meg nem... ennyit arról, hogy megkapnák a magyar állampolgárságot. Ilyen állapotok uralkodnak...

2010. márc. 24. 17:28
 28/44 anonim ***** válasza:

Nem "ezt kell szeretni", hanem tenni kell ellene.

Soha, semmikor nem volt előrelépés abból, hogy valaki belenyugodott a szerencsétlen helyzetébe.

Inkább nemzetben kéne gondolkodnunk, nem ebben a megnyomorított kis teknőben, és annak a jelenlegi törvényeiben. Azokon ugyanis lehet változtatni, csak rajtunk áll.

Az angolok is így teszik, ezért van Nemzetközösségük, meg ezért tartanak fent jó viszonyt más angolszász országokkal, ha már nem is tartoznak hozzájuk. Vitték is valamire, mert máshogy nem lehet.

2010. márc. 24. 17:31
 29/44 anonim ***** válasza:
94%
legelső vagyok, az Erdély-i... nos nekem még életemben nem jutott eszembe, hogy beleszóljak a ti dolgaitokba, szavazzatk stb. De attól még jól esne ha én is magyar lennék, Pákó,Joshi Barát,Győzike magyarok, mi a 3millió elszakított magyar meg nem... Én nem könyörgök senkinek, eddig se tettem, eddig is megvoltunk, csak jól esne néha egy két jelzés , egy gesztus, hogy "gondolunk rátok". Én nap mint nap gondolok rátok és ha Magyarországi magyart látok mindig melegség önti el a szívem és még véletlenül se úgy tekintek rájuk mint külföldiekre vagy idegenekre. Túl szép is lenne ha a románok többé nem mondhatnák ránk másfél-két millió magyarra, hogy Bozgor(hazátlan) s a Csonkaországiak se románoznának le... Álmodozni lehet nem? :)
2010. márc. 24. 17:34
 30/44 anonim ***** válasza:
91%
17:28 vagyok. Na az utolsót überelje valaki ha tudja... nagyon szépen elmondtad a lényeget testvér!
2010. márc. 24. 17:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!