Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vona olyan parlamentet akar,...

Vona olyan parlamentet akar, ahova határon túli magyarok is delegálnak képviselőket. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

alsó és felsőházi parlamentet akar, és a felsőházban lennének a határon túli magyar képviselők.

ezzel mindkét oldalnak ártanának. Mo.-nak hogy olyanok döntenetek róla akik nem itt élnek, a külföldi magyaroknak akiknek semmivel sem lesz jobb, ha itt döntenek.

[link]

2010. márc. 24. 14:49
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
85%
Erdélyben élő magyar vagyok, mi örvendünk, hogy van végre egy olyan politikus aki velünk is foglalkozik akárcsak a pártja. Hajrá Jobbik. Köszönjük szépen. Aki a Jobbikra szavaz az azt jelenti, hogy gondol ránk is...
2010. márc. 24. 14:57
 2/44 anonim ***** válasza:
12%
Persze ez minden vágyam. Döntsetek a sorsomról és fizessetek adót romániában.
2010. márc. 24. 15:04
 3/44 anonim ***** válasza:
21%
Ezt a kisebb Parlament keretében amúgy? Azzal hogy duplázza a létszámot.
2010. márc. 24. 15:09
 4/44 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 70 fős felső és egy 70 fős alsóház bőven kevesebb embert foglalkoztatna, mint a mai.
2010. márc. 24. 15:16
 5/44 anonim ***** válasza:
amúgy meg aki van olyan normális az elolvassa és kiderül h a felsőházi parlamentnek nem lesz akkora súlyú joga mint az alsónak.
2010. márc. 24. 15:22
 6/44 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem baromság. Hogyan szavaznának már a határon túl élők itt? Max legyen egy jelképes 30 fős "parlament" aminek nincsen semmilyen joga. Bár akkor meg mi az értelme? Na mindegy...
2010. márc. 24. 15:26
 7/44 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon sok helyen van kétkamarás parlament, és változó, hogy a felsőházban kik foglalnak helyet. A klasszikus megoldás az a nemesek és a lordok bizonyos országokban, ahol történelmileg így alakult, na ez szokott minden sügérnek eszébe jutni először, és akkor azért fúj fúj.. De nem csak azok lehetnek, sok helyen van, hogy a kamaráknak, civil érdekképviseleteknek meg ilyeneknek adnak felsőházi helyet. Ez pedig nem azt jelenti, hogy ők hozzák a törvényeket (esetleg kezdeményezhetik az alsóháznál, hogy hozzon törvényt valamiről), hanem hogy nekik is jóvá kell hagyniuk az elfogadottakat, és az se törvényszerű, hogy megbuktathatják őket, esetleg csak egyszer újratárgyalásra visszaküldhetik. Szóval hogy a politikusok ne hozhassanak törvényt a fejük fölött bármely őket érintő kérdésről a megkérdezésük nélkül.

Na, a határontúli magyarság egy tipikusan magyar sajátosság, és szerintem nálunk erre jól működne a kétkamarás parlament.

2010. márc. 24. 15:35
 8/44 anonim ***** válasza:
96%
Ők is magyarok, nekik is szükségük van képviseletre, akik védik az érdekeiket. Kb. olyan lenne mint egy mini EP. Én mellette állok. De legalábbis van annyi joguk beleszólni az ország ügyeibe, mint egy olyan magyar állampolgárnak, aki már évek óta kinn él.
2010. márc. 24. 15:37
 9/44 anonim ***** válasza:
10%

"Aki a Jobbikra szavaz az azt jelenti, hogy gondol ránk is"

Fogalmad sincs mekkora baromságot beszélsz és milyen hülye vagy!Tényleg nincs annyi eszed hogy egy fasisztoid emberről áradozol? Te is fasiszta vagy?

2010. márc. 24. 15:39
 10/44 anonim ***** válasza:
95%

Ja, mindenki fasiszta! Fasiszta lettem, jaj de jó!

Demagóg barom...

2010. márc. 24. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!