Szerinted az Eu nak van jövője?
Anno az EU-t azért (is) hozták létre, hogy Európa nagyobb hangsúllyal léphessen fel Amerika és a SZU. ellen.
Mivel külön-külön az államok nincsenek nagy hatással a világi politikára, ezért "egyesült" erővel próbálnak nagyobb hatást elérni.
Az EU mára már elég sokrétű, én ajánlom pl. a Wikit, meg a könyveket. Szerintem te is letudod vonni magadnak a következtetést.
Én más szavára nem igen adok. Itt meg pláne nem...
Olyan 10-15 évet jósolok még nekik.Talán annyit sem.
Mert a mostani rendszer hosszútávon nem működőképes.Itt a az országok jobban ragaszkodnak az "egyediséghez"ez nem az USA!!!
Másik dolog:Az ,hogy csak a nagyobb,iparban erősebb országok járnak jól a kisebbek,gyengébbek meg csak tovább adósodnak.
De sorolhatnám még reggelig,de félek a főnöktől:)))
Szép napot!!
"Nincs jövője már több tagállam is a kilépést fontolgatja. (Magyarország nincs köztük)."
Melyik tagállam fontolgatja a kilépést, és milyen szinten? Mert ha pl. az FPÖ (kb. osztrák Jobbik) makogja, akkor attól még akár 500 évig is fennállhat az EU :)
Anno az EU-t azért (is) hozták létre, hogy Európa nagyobb hangsúllyal léphessen fel Amerika és a SZU. ellen.
Igen ebben igazad van.
De az még a 57 ben az EGK jött létre.
Kb azonos feltételek uralkodtak az akkori tagállamokban ezért működött!
Mivel külön-külön az államok nincsenek nagy hatással a világi politikára, ezért "egyesült" erővel próbálnak nagyobb hatást elérni.
A baj itt kezdődik!
Egy kis ország nem akar az USA val versenyezni, és egyszerűbb a piacvédelemmel egy fenntartható pályán haladi,ami nem a kánaán, de élhető.
Ez csak a nagy Eu s gazdasági hatalmak rögeszméje, akik mindig valamilyen gyarmatosítással tudtak csak jólétet teremteni.
Az EU mára már elég sokrétű, én ajánlom pl. a Wikit, meg a könyveket. Szerintem te is letudod vonni magadnak a következtetést.
Azok sem megbízhatók sajnos mert a könyvek sem tartalmazzák a problémáit az Eu nak.
Még én nem olvastam olyat ami megfogalmazta volna hogy miért is kell a mezőgazdasági támogatás.
Pedig kézenfekvő.
Egyszerűen azért hogy olcsóbb legyen az élelem, és több ipari terméket tudjanak venni az Eu fejlett gazdaságaitól a tagok.
Csak hogy pontosan a támogatásokkal nem alakul ki a valódi versenypiaci beárazás, hiszen akik támogatások nélkül meghalnának azok a nagy ipari országok mezőgazdászai. Így gyakorlatilag a mezőgazdaságot leértékelik és a tőke lesz az egyetlen mérvadó ipari befektetés ami valós hasznot hoz.
Ez a valódi rákfene, hiszen a gazdagabb országok gyakorlatilag gyarmatosítják a kevésbé tehetőseket.
Én más szavára nem igen adok. Itt meg pláne nem...
Én nem Európai uniónak nevezném, hanem Eu gyarmati szindikátusnak.
Szerintem van jövője, csak a kérdés az, hogy milyen. A jelenlegi laza szövetség nem a legjobb, mivel hiába gazdasági szövetség, ha politikában nem ugyanazt a vonalat követik (lásd pl. Nabucco). A görögök problémája is tovább fokozza az integrációt (hisz az eurót valahogy felügyelni kell), és ez előbb-utóbb eléri azt, hogy politikailag is egyre szorosabb legyen a kötelék.
Olyan, ami mindenkinek megfelel, sajnos nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!