Mennyire van előnyben ebben az országban akinek a születési helye Budapest?
Ez teljesen jogos...DE!
Hozzá kell tenni, hogy az utóbbi 1-2 évben fejlődött annyit az ország, hogy más nagyvárosok is előtérbe kerültek. Én a minap voltam Pécsen, és eszméletlen...mintha budapesten lennék. Főváros, jó, hogy néhány dologban előrébb van mint a többi. DE nem mindenben!
Szerintem tök mindegy hol születik az ember, mindenhol elfogadják...:)
Attól függ, ha örökölsz lakást Bp.-n akkor előny, ha nem akkor semmivel. De vidéken is vannak gazdagok, egy vidéki örökölhet többet mint egy pesti, adott esetben.
Amúgy nem sok a különbség alapvetően, mert maga az ország szegény. Én azokat irigylem akik Svájcban, Norvégiában, Londonban stb. születtek és örökölnek lakást. Azok indulnak igazán nagy előnyből a mai világban, nem akik csóri Magyarországon, sajnos...
Vidéken utáljuk a pestieket.
Egyik ok az, hogy fényesre kell nyalni a s_ggüket, mert ő pesti.
A másik ok az, hogy lenézik a vidékeket.
Na most, halkan megjegyzem, hogy a gulyáskommunizmusban az állami vagyont lenyúlták, és a városi panellakások építési költségét a gazdag parasztság és a nemesség vagyonából (is) finanszírozták. Bennem van jókora mennyiségű nemesi és gazdagabb paraszti vérvonal is, úgyhogy ha mi nem lettünk volna, a gyökér büdöspestiek ma a sz_rban kotorásznának.
utolsó! Az igen. (egyébként nem én pontoztalak le, de ez nem semmi).
Nekem aztán teljesen mindegy, de ha mondjuk valaki pestről jött azzal már szóba se állsz vagy ha kiderül róla?
Ameddig nem szidja a vidékieket, addig nekem nincs bajom vele.
Akik szidnak minket, azok nem lennének Pesten, ha nincs a Kádár- és a Rákosi-korszak.
# 19/26 Időpont tegnap 23:10
Ez azért nem érv... Persze, aki a belvárosban örököl egy ingatlant nem lesz épp szegény, de azért ez így csúsztatás. Ez csak a pénzen múlik, nem azon, hogy Budapest.
# 24/26 Időpont ma 11:19
A Budapestiek nem a vidékieket utálják hanem a magadfajta trógert. Tegyél különbséget.
# 26/26 Időpont ma 12:51
"Ameddig nem szidja a vidékieket, addig nekem nincs bajom vele."
vs.
"úgyhogy ha mi nem lettünk volna, a gyökér büdöspestiek ma a sz_rban kotorásznának."
Háát... ellentmondás ez a javából. :-)
De az adónk az jól jön mi?
Az ország GDP 40%-át mi termeljük meg 2millióan. Ti 8millióan meg a maradékot.
Budapest nélkül ez az ország egy középkori putri lenne. Már bocsánat!
És akkor ideírja, hogy utál minket. Eszem megáll!
Kérdező, ezt nekem írtad?
És mi, 8 millióan, nem adózunk? (Föleg úgy, hogy a Pesten dolgozó emberek nagy része az agglomerációból származik)
8 millióból levonhatjuk azt az egy-két milliónyi cigányt, meg gyereket.
A munkanélkülieket is nojuk le. Az is azért van, mert a kormányunknak Pest kell. Ne legyetek annyira büszkék, ha a kormányaink mindent alátok raknak, úgy könnyű. Ha ezt velünk is megtennék, akkor ez az ország fejlett lenne, nem középkori putri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!