Mennyire van előnyben ebben az országban akinek a születési helye Budapest?
Igen előnyben van
Aki Budapestre születik az ingyen lakhat a szüleinél,aki pedig nem az fizethet havi 60-70 ezret egy albérletért.
De egyesek szerint ez elenyésző különbség.
Semennyire. Én például Pesten születtem, de soha nem éltem ott. Semmi előnyöm nem származott abból, hogy az irataimban Budapest szerepel születési helyként.
Viszont te arra gondoltál szerintem, hogy előnyös-e ott élni, tehát lakhelyre. Nagyon sok szempontból előnyös lehet, pl. infrastruktúra, szórakozási lehetőségek, tanulás (jobb iskolák), munka (több munkalehetőség).
Abszolut Budapest központú az egész ország. Budapesten minden lehetőség megvan szórakozásra, vásárlásra, tanulásra, egyszóval mindenre. Épül-szépül minden, nincs olyan országos média, ahol ne számolnának be naponta valamiről, ami Pesten történt. Viszont elég csak 50km-rel arrébb menni, mondjuk pl Nógrádba, ahol a fű se nő. Szegénység, elszigeteltség.
Sőt ez a nagyfokú központosítás minden területen, nemhogy enyhítené, hanem erősíti az ilyen jellegű különbségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!