Nem nevetséges hogy egy idegsebész akinek professzori címe is van már nettó 300 ezret visz haza? És ezek mellet várják el tőlük hogy utasítsák el a paraszolvenciát?
ma 21:18
Nem akarják itthon az orvosok hogy nyugati béreket kapjanak, mert mindenki tudja hogy lehetetlen 2-3 milliót fizetni. VIszont amit akarnak hogy arányaiban hasonló bérezést kapjanak itthon is.
De ez egy olyan dolog amin felesleges vitatkozni. HA nem fizetik meg őket rendesen amit elfogadhatónak találnak akkor elmennek másik helyre. Ugyanígy van minden más munkakörben is. Persze most mi feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mégis mi a fontosabb: Hogy pista helyére a szalag mellet legyen valaki vagy legyen orvos a kórházban?
ma 21:23
Akkor kérdem én hogy pl egy pék miért hisztizik hogy milyen alacsony a fizetése? Neki az a terület tetszett azért azt választotta. AZ orvosoknak az enm tetszik hogy látják kint mennyivel jobban megbecsülik őket mint itthon. És egy 300-as fizetés azért annyira nem kiemelkedő itthon. Nagyon NEM kiemelkedő.
És ez a 300 ezer is olyan dolog, hogy elfelejtjük hogy ki kap ennyit... Ha egy fiatal kezdő orvos kap ennyit akkor azt mondom ez rendben van. (nem nyugati bér, kint 3-4x-ét kapná)
De ne röhögtessük már egymást azzal hogy ez egy teljesen reális fizetés egy 25 év szakmai tapasztalattal rendelkező tanszékvezető idegsebész esetén.
Szerintem gondolkozz el ezen:
De ha valaki csak addig jut el hogy hát a 300 milyen sok és elégedjen meg egy orvos annyival annak egészségére. Úgy látszik valaki nem lát ennél tovább és nem érzi a problémát ezzel.
Egy 300 ezres nettó egy 3 gyermekes családban 60 ezer fejenként.
Egyesek tényleg csak annyit látnak hogy ha valaki többet kap a minimálbérnél az fúú de kiemelkedő.
DE azért ember... nehogy már egy sebész (aki nem még a legkiemelkedőbbek között van mert akko 3x) 2x annyit kapjon mint egy szalagmunkás. Hát ja a felelősségük és a stressz is hasonló arányúak minden bizonnyal.
ma 21:49
Kérlek írd már le hogy hol írtam hogy orvos vagyok? Bár mintha tettem volna említést hogy más területen dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!