Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem nevetséges hogy egy...

Nem nevetséges hogy egy idegsebész akinek professzori címe is van már nettó 300 ezret visz haza? És ezek mellet várják el tőlük hogy utasítsák el a paraszolvenciát?

Figyelt kérdés
2015. okt. 29. 20:32
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

ma 21:18

Nem akarják itthon az orvosok hogy nyugati béreket kapjanak, mert mindenki tudja hogy lehetetlen 2-3 milliót fizetni. VIszont amit akarnak hogy arányaiban hasonló bérezést kapjanak itthon is.

De ez egy olyan dolog amin felesleges vitatkozni. HA nem fizetik meg őket rendesen amit elfogadhatónak találnak akkor elmennek másik helyre. Ugyanígy van minden más munkakörben is. Persze most mi feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mégis mi a fontosabb: Hogy pista helyére a szalag mellet legyen valaki vagy legyen orvos a kórházban?

2015. okt. 29. 21:27
 12/35 A kérdező kommentje:

ma 21:23

Akkor kérdem én hogy pl egy pék miért hisztizik hogy milyen alacsony a fizetése? Neki az a terület tetszett azért azt választotta. AZ orvosoknak az enm tetszik hogy látják kint mennyivel jobban megbecsülik őket mint itthon. És egy 300-as fizetés azért annyira nem kiemelkedő itthon. Nagyon NEM kiemelkedő.

2015. okt. 29. 21:29
 13/35 A kérdező kommentje:
És a 300-as fizetés családdal nem egy nagy valami. Arra azt modndom hogy olyan szinten lehet megélni hogy nem szűkölködnek. De az orvos is ember... Akar nyaralni, akar házat, ne adj isten minőségi dolgokat szeretne. ÉS az ő munkaköre olyan amit a világ jobb helyen megbecsülik. Itthon nem. Persze az orvoslásnak szentelte az életét, de mint mondtam ember. És nem csak itthon van beteg ember. Nem feltétlen kell itthon lennie ha nem becsülik meg őket.
2015. okt. 29. 21:33
 14/35 A kérdező kommentje:

És ez a 300 ezer is olyan dolog, hogy elfelejtjük hogy ki kap ennyit... Ha egy fiatal kezdő orvos kap ennyit akkor azt mondom ez rendben van. (nem nyugati bér, kint 3-4x-ét kapná)

De ne röhögtessük már egymást azzal hogy ez egy teljesen reális fizetés egy 25 év szakmai tapasztalattal rendelkező tanszékvezető idegsebész esetén.

2015. okt. 29. 21:38
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Családdal is nagyon szép, ha azok is keresnek, de ha nem és közmunkát kapnak akkor is additíve nagyon jól ki lehet jönni a 300-addal.
2015. okt. 29. 21:42
 16/35 anonim ***** válasza:
8%
Ha így gondolod, akkor menj el pizzafutárnak vagy eladónak, oda mindíg van kereslet. Add át a helyet egy érdemesnek. Te nem vagy az !
2015. okt. 29. 21:43
 17/35 anonim ***** válasza:
8%
....és akkor arányaiban többet fogsz keresni, kevesebb felelősséggel :P
2015. okt. 29. 21:48
 18/35 anonim ***** válasza:
Most így megnézegettem az idegsebész tanszékvezetők arcképét neten. Egyikről sem tudnám elképzelni,hogy ilyen kérdést írjon ki. Egyedül vagyok?
2015. okt. 29. 21:49
 19/35 A kérdező kommentje:

Szerintem gondolkozz el ezen:

[link]

De ha valaki csak addig jut el hogy hát a 300 milyen sok és elégedjen meg egy orvos annyival annak egészségére. Úgy látszik valaki nem lát ennél tovább és nem érzi a problémát ezzel.

Egy 300 ezres nettó egy 3 gyermekes családban 60 ezer fejenként.

Egyesek tényleg csak annyit látnak hogy ha valaki többet kap a minimálbérnél az fúú de kiemelkedő.

DE azért ember... nehogy már egy sebész (aki nem még a legkiemelkedőbbek között van mert akko 3x) 2x annyit kapjon mint egy szalagmunkás. Hát ja a felelősségük és a stressz is hasonló arányúak minden bizonnyal.

2015. okt. 29. 21:50
 20/35 A kérdező kommentje:

ma 21:49

Kérlek írd már le hogy hol írtam hogy orvos vagyok? Bár mintha tettem volna említést hogy más területen dolgozom.

2015. okt. 29. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!