Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a tobb havi netto fizetesem...

Ha a tobb havi netto fizetesem ami mar egyszer meg lett adozva, felveszem a bankbol 500ezer forintomat, akkor a bank milyen cimen von le 6000 Ft terhelest?

Figyelt kérdés
.
2015. okt. 15. 14:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kezelési költség? Az nem adó.
2015. okt. 15. 14:47
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Az Orbán-kormány csodás ajándéka mindannyiunknak. Az a neve, hogy "tranzakciós illeték".

[link]

Ez nem a bankod döntése, és nem is marad nála ez a pénz.

2015. okt. 15. 14:51
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
Ó, tudok én ennél cifrábbat is. Mivel közalkalmazottként kötelező számlát vezetnem, a munkáltató kompenzációt fizet a számlavezetési díj és a bankkártya díja tekintetében.SZJA-val és echo-val csökkentve, mert hogy az nekem adóköteles jövedelem. Vagyis én (és minden KLIK-es közalkalmazott) a béremnek azon része után kétszer adózok.
2015. okt. 15. 16:06
 4/7 anonim ***** válasza:

2.-es vagyok. Ugyan, árulja már el, aki lepontozta a válaszom, miért tette!

Nem zavar, csak kíváncsi vagyok, mi alapján döntött így.

2015. okt. 15. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
3-as együtt örüljetek hogy van munkátok !
2015. okt. 15. 19:26
 6/7 Koplárovics Béci ***** válasza:

A 6000Ft-on vagy kiakadva? Az 500e-ből legalább 135e-et még adóra fizetsz ki. És akkor még nem tankoltál például.

A banknak egyébként (hivatalosan) szolgáltatásért fizetsz. Persze a szolgáltatás ára azért annyi, mert a banknak adóznia kell, és azt bizony bevasalja az ügyfélen. De ez bármelyik igénybevett szolgáltatás esetén így van, hogy olcsóbb lehetne, ha alacsonyabb lenne az adókulcs. Csak valamit lopni is kell. Bocsánat: valamiből az államnak is kell élnie. Ha pl a 500e-ből üzemanyagot veszel, akkor jó 400e-et fizetsz ki adóra (persze nem fizikailag te fizeted ki az államnak, te a benzinkúton fizeted be ezt az adót).

2015. okt. 15. 23:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogyhogy miért? Mert megteheti. Nagyoibb a farka, mint a tiéd. Kiccsi taccskó vagy, koma.
2015. okt. 16. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!