Mire költenétek a 120 milliárd forintot az 1%-os SZJA csökkentés helyett?
De az az 1% se megy feltétlenül rossz helyre, iskolák, gyerekotthonok, öregek háza, és hasonló létesítmények kapják meg.
Ezeknek így se jut elég pénz, szóval nem megy rossz helyre az a 120 milliárd szerintem.
De azt a 120 milliárdot simán kilehetne spórolni, amire szükség lenne az egészség ügyben. Jutna rá 1%+ ba, de -stadionok
-Iszlám állam elleni akció
-100 millióra plakátokat
-plakátokat széttépik a vandálok, ez is +költség
-külhoni Magyar vagyok, és van valami határok nélkül program, nem tudom állami pénzekből működnek-e, de évente adnak 20,000 FT t minden tanulónak aki kiváltja. Nekem csak az a kérdésem, hogy aki jobban él mint a Magyarországi átlag, itt Erdélyben, annak minek adnak?
-korrupció
-Előzetesen megakadályozható bróker botrányok
-luxus körülmény teremtés a börtönökbe
-bevándorlók (felmérés szerint 1 menekültre több mint 100,000 ft t költenek)
És még sorolhatnám, vannak ebbe olyanok is amik annyira nem igényelnek akkora pénzösszeget, de sok kicsi sokra megy. És persze vannak milliárdos pocsékolások is. Amúgy Romániában az SZJA nem 1%, hanem 2%. Igaz itt a fizetések is fele akkorák xD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!