Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi aláírást kell összegyűj...

Mennyi aláírást kell összegyűjteni, hogy a minimálbért felemeljék? (Nettó 100. 000 Ft. -ra? )

Figyelt kérdés
2015. okt. 10. 09:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%
Semennyit. Nem az a módja.
2015. okt. 10. 09:07
 2/27 anonim ***** válasza:
55%

Nem aláírások kellenek, hanem x-ek egy olyan párt neve mellett a következő országgyűlési választásokon, amely adóátrendezéssel ezt megvalósítja. Ha az adott pártra leadott x-ek száma meghaladja az összes x 50%-át, akkor lehet 100 ezer forint lesz a nettó minimálbér.

De van egy másik megoldás is, mellyel megemelhető a béred, és mindösszesen 2 aláírás szükséges, a munkáltatói jogot gyakorló vezetődé és a tied a munkaszerződésed módosításán, melyben magasabb alapbért határoztok meg.

2015. okt. 10. 09:11
 3/27 anonim ***** válasza:
28%
Ez miert lenne neked jo? Nem lennel elorebb, megemelnenek vele egyutt akkor mar minden mast is....amire koltod.
2015. okt. 10. 09:30
 4/27 anonim ***** válasza:
95%

Tudom,hogy kevés a minimálbèr. Én diplomával nem keresek sokkal többet mint 100. Akkor úgy lenne igazságos, ha mindenkinek emelnék...

A közalkalmazott diplomásokkal egyetemben. Közel minimált kapnak ôk is. Mint pl. a takarító. Hol az igazság?

Nehogy már azt díjazzuk, ha valaki nem tanult.

(Ne értsetek félre, nem nézek le senkit. Pont azt tapasztalom, hogy a fizikai munkások néznek le minket...) Pedig nem büfé szakon végeztem, csak sajnos a környèken ez a max. Meg persze nem mindenki szeretne Pesten lakni.

2015. okt. 10. 10:27
 5/27 anonim ***** válasza:
80%

A 0%-os válaszból adódóan íme a Gyakori Kérdések alternatív valósága.

A minimálbér nettó 100 ezer forintra emelése aláírásgyűjtéssel érhető el a jelenlegi kormány regnálása idején is, így a következő választáson is a Fideszre kell szavazni, mert hamarosan a minimálbér összege bruttó 152 672 forintra fog emelkedni változatlan árak mellett.

Az semmiképpen sem megoldás, hogy a munkahelyeden próbálod kiharcolni magadnak magasabb bért, sokkal jobb, ha a minimálbér emelésére vársz. Amíg ez sikerül addig is hajtsd nyugodtan álomra fejed tudván, hogy Kádár, bocsánat Orbán-apád gondoskodó keze vigyázza álmaid.

Most pedig álljunk fel és énekeljük együtt el az Internacionálét.

2015. okt. 10. 10:55
 6/27 anonim ***** válasza:
30%

Nem akarok hülyének tűnni, de úgy tudom, hogy ebben a kérdésben nem lehet választást kiírni.

Egyébként ne arra várj, hogy emelkedjen; hanem menj külföldre. Már vannak olyan gyárak, ahol annyi a magyar, hogy már németül sem kell tudnod és megkeresed az 1200-1400 eurót simán, miközben még a szállást is fizetik neked. Ha pedig jó szakmád van, akkor 2000 alatt nem fogsz keresni. Magyarország meg miattam ott rohadhat el, ahol akar.

2015. okt. 10. 11:42
 7/27 anonim ***** válasza:
86%
És miből gazdálkodják ki a cégek nettó 100 minimálbért?
2015. okt. 10. 12:00
 8/27 anonim ***** válasza:
26%
7: Fejlesztésekkel?
2015. okt. 10. 12:14
 9/27 anonim ***** válasza:
61%

Vállalj három gyereket és a nettó minimálbéred máris 103.000 Ft fölött van.

Jövőre két gyerekesekre változnak az adózási szabályok, ha elérné a 113.000 Ft-ot a minimálbér jövőre (amihez 7.5 %-os minimálbér-emelés kellene (tavaly a minimálbér 3,5 %-ot nőtt)), akkor a kétgyerekeseknek is nettó 100.000 Ft fölött fog utalni a munkáltató jövőre.

Persze a nettó minimálbéren felül ezek a személyek egy csomó más családtámogatási juttatásra is jogosultak. Például családi pótlék, vagy a háromgyerekes és nagyobb családok jogosultak az Erzsébet program nyaralási támogatásaira, ami több százezer forint is lehet. [link]

Vagy jogosult több millió otthonteremtési támogatásra (CSOK).

[link]

Tehát a lényeg, már most részesülhet magyarországi állampolgár nettó 100.000 Ft-nál nagyobb minimálbérben.

2015. okt. 10. 13:02
 10/27 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lehet a minimálbért illetően választást kiírni, mert egyértelmű, hogy többen szavaznának az emelésre.
2015. okt. 10. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!