Mennyi aláírást kell összegyűjteni, hogy a minimálbért felemeljék? (Nettó 100. 000 Ft. -ra? )
Nem aláírások kellenek, hanem x-ek egy olyan párt neve mellett a következő országgyűlési választásokon, amely adóátrendezéssel ezt megvalósítja. Ha az adott pártra leadott x-ek száma meghaladja az összes x 50%-át, akkor lehet 100 ezer forint lesz a nettó minimálbér.
De van egy másik megoldás is, mellyel megemelhető a béred, és mindösszesen 2 aláírás szükséges, a munkáltatói jogot gyakorló vezetődé és a tied a munkaszerződésed módosításán, melyben magasabb alapbért határoztok meg.
Tudom,hogy kevés a minimálbèr. Én diplomával nem keresek sokkal többet mint 100. Akkor úgy lenne igazságos, ha mindenkinek emelnék...
A közalkalmazott diplomásokkal egyetemben. Közel minimált kapnak ôk is. Mint pl. a takarító. Hol az igazság?
Nehogy már azt díjazzuk, ha valaki nem tanult.
(Ne értsetek félre, nem nézek le senkit. Pont azt tapasztalom, hogy a fizikai munkások néznek le minket...) Pedig nem büfé szakon végeztem, csak sajnos a környèken ez a max. Meg persze nem mindenki szeretne Pesten lakni.
A 0%-os válaszból adódóan íme a Gyakori Kérdések alternatív valósága.
A minimálbér nettó 100 ezer forintra emelése aláírásgyűjtéssel érhető el a jelenlegi kormány regnálása idején is, így a következő választáson is a Fideszre kell szavazni, mert hamarosan a minimálbér összege bruttó 152 672 forintra fog emelkedni változatlan árak mellett.
Az semmiképpen sem megoldás, hogy a munkahelyeden próbálod kiharcolni magadnak magasabb bért, sokkal jobb, ha a minimálbér emelésére vársz. Amíg ez sikerül addig is hajtsd nyugodtan álomra fejed tudván, hogy Kádár, bocsánat Orbán-apád gondoskodó keze vigyázza álmaid.
Most pedig álljunk fel és énekeljük együtt el az Internacionálét.
Nem akarok hülyének tűnni, de úgy tudom, hogy ebben a kérdésben nem lehet választást kiírni.
Egyébként ne arra várj, hogy emelkedjen; hanem menj külföldre. Már vannak olyan gyárak, ahol annyi a magyar, hogy már németül sem kell tudnod és megkeresed az 1200-1400 eurót simán, miközben még a szállást is fizetik neked. Ha pedig jó szakmád van, akkor 2000 alatt nem fogsz keresni. Magyarország meg miattam ott rohadhat el, ahol akar.
Vállalj három gyereket és a nettó minimálbéred máris 103.000 Ft fölött van.
Jövőre két gyerekesekre változnak az adózási szabályok, ha elérné a 113.000 Ft-ot a minimálbér jövőre (amihez 7.5 %-os minimálbér-emelés kellene (tavaly a minimálbér 3,5 %-ot nőtt)), akkor a kétgyerekeseknek is nettó 100.000 Ft fölött fog utalni a munkáltató jövőre.
Persze a nettó minimálbéren felül ezek a személyek egy csomó más családtámogatási juttatásra is jogosultak. Például családi pótlék, vagy a háromgyerekes és nagyobb családok jogosultak az Erzsébet program nyaralási támogatásaira, ami több százezer forint is lehet. [link]
Vagy jogosult több millió otthonteremtési támogatásra (CSOK).
Tehát a lényeg, már most részesülhet magyarországi állampolgár nettó 100.000 Ft-nál nagyobb minimálbérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!