Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kisemberként hogyan segíthetné...

Kisemberként hogyan segíthetném az országot, hogy kijöjjön a kakából?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 12:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó, szóval beismered, hogy ezek mind illenek a Jobbik téveszméire? Nagyon úgy néz ki.

Ja és le lehet pontozni, tudom, hazaáruló zsidóbérenc vagyok.

Te nem zsidó bérenc vagy hanem snassz ostoba!

Mitől lenne a Jobbiknak téveszméje? Az egyetlen számunkra járható út, amit a saját gazdaságunk megteremtése, ami nem csak a külföld adománymorzsáitól függ?

Nincs más alternatíva, mert minden más " Bokros" csak a külföldre épít, aminek az eredménye jól létszik az eltelt 20 éven!

2010. márc. 16. 12:27
 12/25 anonim ***** válasza:
Egy fecske nem csinál nyrat, a sok fecske meg kiveri a szemed!
2010. márc. 16. 12:35
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Igyekezz tisztességesen adót fizetni, végezd a munkád rendesen, ne csalj, tartsd be a törvényt, taníttasd a gyerekeidet! (És ami még ennél is fontosabb, hogy VÁLLALJ gyerekeket!!!) Ha nem piacképes a szakmád, igyekezz képezni magad egy piacképesebbre! (Párom most ezt csinálja, és hosszú távon a család is jól jár, hiszen jobban fog keresni.)

Jelenleg nagyjából ennyit tehetsz az országodért.

A vitatkozóknak:

Ez nem Jobbik-topic, le lehetne állni az off-olással, mert csak összefirkáljátok a kérdést. Miért kell minden kérdésből Jobbik-fórumot kreálni? Annyira szánalmas, és izzadtságszagú! Komolyan, mint a szektások! Csak a saját hülyeségeteket fújjátok akkor is, ha senki nem kíváncsi rá!

2010. márc. 16. 12:46
 14/25 anonim ***** válasza:

„””Nevesítettem én itt a jobbikot, kedves egységsugarú barátom? Vagy tán ráismersz párttársaidra ebből a kis jellemzésből?:) Írtam továbbá, hogy Bokros programja jó?

Nem a jellemzés az illusztris, hanem az elferdített beállítás!

Szűklátókörű, és értelmes válaszokra képtelen barátom.

„”””Ja kérem, nem a buli közepén kell ordibálni, hogy elfogyott a sóskeksz. Amúgy félre ne érts: ha lenne reális esélyünk a mezőgazdaságban, akkor támogatnám, mert nem vagyok vidékellenes. Még földet is vennék. De ugye tudod, hogy a mezőgazdaság inkább viszi, mint hozza a pénzt?

Ezekkel az Eu s feltételekkel ez tényleg így van!

De talán az Eu s feltételeket kellene megnézni, és hogy tényleg csak az Eu létezik mint partner.

De a kérdéseim még állnak, mert nem válaszoltál!

De még is? Miben tudunk még versenyezni?

Milyen adottságaink vannak még amit kilehetne használni?

Az ipar? Vagy a magas technológia amihez a legnagyobb tőke kell, és csak egy évtized múlva lenne hatása?

„””Ha választhatok Irán, Izrael, és az USA között, az utóbbit fogom választani. Tudom, ez neked felfoghatatlan, de inkább legyenek multik, mint forradalmi gárda, és inkább megveszem a benzint a keresetemből, mint hogy jegyre adjanak egy keveset kedvezményesen.

Az Usa és Izrael semmi jót nem hozott a számunkra, csak megértettük hogy a tőke nem a mikulás, és hogy velük nem lehet üzletelni, csak rabszolgának lenni náluk!

Persze érdekes hogy miért kellene a forradalmi gárda, vagy a benzin jegy!

A keleti nyitás sok új piacot nyit meg, ha kihasználjuk, Iránnak csak az olajból évi bevétele a magyar GDP nek a 3× osa, és egy 63000000 piac, amit ki kellene használni!

Számomra a pénznek nincs szaga, csak annak amikor ingyen akarnak dolgoztatni!

„”””Ha te komolyan nem látsz semmiféle pozitív változást, sajnálni tudlak.

Mit? Azt hogy a jövedelmünk a reálértékét tekintve a felét éri?

Vagy hogy ki vagyunk szolgáltatva a külföldnek végletesen?

Említs már néhány pozitív változást, a „közhelyes szabadság” elméleten kívűl!

„”””Bagoly mondja verébnek, hogy nagytőke:)

Én nem vagyok bagoly, de te valóban veréb vagy, ha nem látod a valóságot!

Hogy hová jutottunk, mi a helyzet ebben az országban, mik az esélyeink, és a lehetőségeink a világban!

2010. márc. 16. 13:00
 15/25 anonim ***** válasza:
65%
Vásárolj magyar árut!
2010. márc. 16. 13:06
 16/25 anonim ***** válasza:

Igyekezz tisztességesen adót fizetni, végezd a munkád rendesen, ne csalj, tartsd be a törvényt, taníttasd a gyerekeidet!

Lehetetlen ma a nagy többségnek tisztességesen adót fizetni, mert akkor em marad bevételed.

Ugyan ez vonatkozik a tisztességes munkára is, ha valamit rendesen megcsinálsz, ami még neked is tetszik, akkor egy Ft-t sem kerestél!

(És ami még ennél is fontosabb, hogy VÁLLALJ gyerekeket!!!)

És etesd, ruházd, taníttasd a semmi jövedelmedből!

Ha nem piacképes a szakmád, igyekezz képezni magad egy piacképesebbre! (Párom most ezt csinálja, és hosszú távon a család is jól jár, hiszen jobban fog keresni.)

És mire elvégzed már túlkínálat van a piacban az új szakmából, mert nincs gazdaságunk ezért nincs stabilitás.

Előbb kellene egy stabil gazdaság vagy annak az iránya, hogy ne kelljen kétévente váltani a telítődés miatt.

Lassan a 16 szakmával rendelkezők országa leszünk, ahol a 16. ból sem lehet megélni!

2010. márc. 16. 13:07
 17/25 anonim ***** válasza:

13:07:

Stabil gazdaságot nem tud egy kisember létrehozni, az a politikusok, meg a közgazdászok dolga. Ellenben tanulni mindenki tud.

Érdemes azt a szakmát úgy megválasztani, hogy ha máshol nem is, de az EU-ban keresett ág legyen. Így, ha teszem azt, idehaza betelik az adott szakma, mi felköltözünk Ausztria mellé, és a párom szépen átjár majd dolgozni. A keresetét viszont akkor is itthon költi el. :) Ezzel persze a magyar gazdaságot nem nagyon lendítjük fel, de legalább túlélünk.

De azért igenis vannak olyan szakmák, amikkel még mindig jól el lehet helyezkedni, és nem is lesz belőlük jó pár évig túlkínálat. Érdemes minden januárban bemenni a munkaügyi központba, mert ott tudják, mik a hiányszakmák.

Ha pár éven belül nem sikerül beindítani a gazdaságunkat, akkor amúgy is nagy bajok lesznek. Sokak szerint már most is csődben vagyunk, csak még nem mondták ki hangosan.

2010. márc. 16. 13:15
 18/25 anonim ***** válasza:

A tanulás,képzés nagyon jó.Sajna sok mostanában a hiányszakma,hiába mondják,hogy kevés a munkahely,pl henteseket gyakorlatilag mostanában nagyítóval sem lehet találni.Nem tudom mi az a CO heggesztő de,ha férfi lennék azonnal átképezném magam,mert tele van az újság munkaajánlatokkal ebben a szakmában.És úgy hallom nagyon jól keresnek.

De hát manapság diploma kell a fiataloknak,mert annélkül nem ember.

Én speciel,ha most lenne 5 millió megtakarításom kapásból betársulnék a férjem főnökének a boltjába.Nagyon tisztességes,tehetséges,ennyi pénzzel csodát tenne,csak most megfolytják a hitelek.Több embert tudna foglalkoztatni,emelné a béreket.5 év alatt simán megduplázná nekem a pénzem.Aztán azt hiszem visszaforgatnám a hasznot,és további boltokat nyitnék vele közösen.A cél egy bolthálózat lenne.

Álmodozni lehet nem? A Microsoft-ot is egy garázsban alapították nem-e?

2010. márc. 16. 13:28
 19/25 anonim ***** válasza:

A tanulás,képzés nagyon jó.Sajna sok mostanában a hiányszakma,hiába mondják,hogy kevés a munkahely,pl henteseket gyakorlatilag mostanában nagyítóval sem lehet találni.Nem tudom mi az a CO heggesztő de,ha férfi lennék azonnal átképezném magam,mert tele van az újság munkaajánlatokkal ebben a szakmában.És úgy hallom nagyon jól keresnek.

Hallottad?

Kiábrándítalak, nincs hiány ezekben a szakmákban, csak annyira keveset akarnak fizetni hogy nem vállalják az emberek! Mi is a hiányszakma ma? Amire azt mondják a munk n közp ok!

Csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy 100e ért nem vállalja senki, és nem is lesz aki ezeket a szakmákat tanulja mert minek?

De hát manapság diploma kell a fiataloknak,mert annélkül nem ember.

Miért lenne egy fiatal szakmunkás? Csak egy okot mondj?

Én speciel,ha most lenne 5 millió megtakarításom kapásból betársulnék a férjem főnökének a boltjába.Nagyon tisztességes,tehetséges,ennyi pénzzel csodát tenne,csak most megfolytják a hitelek.Több embert tudna foglalkoztatni,emelné a béreket.5 év alatt simán megduplázná nekem a pénzem.Aztán azt hiszem visszaforgatnám a hasznot,és további boltokat nyitnék vele közösen.A cél egy bolthálózat lenne.

5 millió ? Az 17000€ az az 8 havi Osztrák fizu, és ez a magyar álom?

Minimum elgondolkodtató!

Álmodozni lehet nem? A Microsoft-ot is egy garázsban alapították nem-e?

Microsoft-otnak nem voltak agyontámogatott multi konkurenciája, ő lett a multi!

Az a baj itt nálunk, hogy nincs a munkának becsülete, és egyre kevesebb. Ha lenne akkor ilyen dolgok fel sem merülnének!

2010. márc. 16. 13:51
 20/25 anonim ***** válasza:

13:28 vok,utolsónak.

Bocsánat,hogy az igényeim igazodnak a lehetőségeimhez.

Ha a fenekem a földhözverem kínomban,hogy nekem külföldhöz képest milyen sz@r,akkor holnaptól jobbak lesznek a lehetőségeim??

2010. márc. 16. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!