Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem igazságtalan a diploma...

Nem igazságtalan a diploma mentés? A diplomás miért értékesebb, mint a nem diplomás?

Figyelt kérdés

Miért kapnak ingyen lehetőséget egyesek egy nyelvvizsga megszerzésére míg mások nem?

Akinek szakmája vagy csak érettségije van annak miért nem fizetnek egy nyelvtanfolyamot?

Talán nekünk is könnyebb lenne egy valamilyen szintű nyelvtudással.

Ebben megint azt látom,hogy a diplomás értékesebb, mint a nem diplomás.

2015. okt. 12. 11:25
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
26%
14:23masnak van igaza, most komolyan annyira nem vagytok talpraesettek egyetemista létetekre, hogy középfokon letegyétek a nyelvvizsgát, nem felsőfokot várnak el, sima középfokút. Meg a diplomát ősidőktől fogva nyelvvizsgához kötik az nonszensz, ez várható volt, mikor 18évesen fősulira jelentkeztetek. bőven elég az internet is hogy le lehessen tenni. De aki képtelen erre, arra azt mondom, az megérdemli, és ne csodálkozzon, hogy a diplomájával munkanélküli. Megvan a papír és már szaladnak is a munkaadóhoz, a papírt lengetve, hogy itt a bizonyíték a tudásomra, egy sz..s papír.
2015. okt. 24. 17:56
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem mellett nincs idő nyelvet tanulni. Aki nem hiszi az nézzen bele például egy műszaki egyetemi jegyzetbe vagy egy matek könyvbe hogy mit kell teljesíteni. A műszaki egyetem mellett nekem sem sikerült a nyelvvizsgám, a vizsgabizottság szinte kiröhögött. Aztán külföldön dolgoztam és erőfeszítés nélkül rám ragadt az idegen nyelv. Utána nem csak sikerült a nyelvvizsgám, hanem csodálkozva kérdezték hogy miért nem felsőfokú nyelvvizsgára jelentkeztem. Ez azért történhetett meg mert az egyetem után már volt időm élni is, következésképpen nyelvtudást is szerezni.
2015. dec. 5. 13:21
 43/49 A kérdező kommentje:

39

Köszönöm a kulturált,vagdalkozásoktól mentes hozzászólásod!!

2015. dec. 8. 09:59
 44/49 mankip válasza:
78%
En is s diplomamenton keresztul tettem sikeres nyelvvizsgat, es kaptam kezhez a diplomamat. Nekunk anno nem volt az egyetemen nyelv oktatas, de az elso olyan evfolyam voltunk akiknek mar kellett a kozepfoku nyelvvizsga a diplomahoz. Mivel nekem gyerekem szuletett az egyetem alatt, igy nem volt idom tanfolyamra jarni. Penzem sem. A kerdezonek valaszolva. Nem er tobbet s diplomas ember, mint a kozepfoku vegzettsegu, de az iskolazottsaga igen. Nem veletlenul nem kap senki erettsegi utan orvosi praxist. Ennek semmi koze az emberi ertekekhez, de el kell fogadni, hogy a kozeppfoku vegzettseg meg s neveben is alacsonyabb, mint a felso foku. A felso fokhoz, nagyon helyesen egyebkent elvaras minimum egy db kozepfoku nyelvvizsga. Van aki ennek orul, mas feleslegednek tartja. Ha most bevezetnek, hogy mindem szakmahoz is kotelezo, akkor a szakmunkasok nagy szazaleka nem kapna papirt. A diplomamento nem egy diploma melle jaro plusz juttatas! Ha nem szerzed meg a nyelvvizsgat, nincs papirod az egyetemi vegzettsegedrol. Ok! Tamigatom, hogy kedves kerdezotol vegyek vissza a szakmajat igazolo papirt, es kapjon lehetoseget egy diplomamento szeru tanfolyamra, azokkal a feltetelekkel amik a diplomasoknak voltak. Ha nem sikerul, 50% visszafizetes, es a szakmajat is bukja. Vagyis marad egy alapfoku vegzettsege. Igy is szeretne "ingyen" tanfolyamot?
2016. jún. 14. 12:42
 45/49 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy te kivétel vagy,de már egy ideje tudott,hogy kell a nyelvvizsga.

Ennyi erővel mást is megsegíthetnének.

2016. jún. 15. 11:36
 46/49 mankip válasza:
Persze, hogy lehetett tudni, hogy kell a nyelvvizsga. Csak ugye mint irtam, ugy kovetelt az allam nyelvvizsgat a diplomahoz, hogy nyelvora nem volt az egyetemen. Nem veletlen, hogy ennyien nem kaptunk semmit az allamvizsga k utan. Tehat nem kaptunk vegzettseget. Azert nem volt ez olyan jo moka akkor, mert evekig csak sajat penzbol keszulhettunk fel volna ra. Ezert kerdeztem, hogy visszaadnad e a vegzettseged egy ilyen tanfolyamert cserebe. Ha megszerezned a papirt a vegen, ujra lenne begzettseged is. Most mindjam azt, hogy egyeteme valogatja, de pl miert kiveteleznek egy mernokkel, hogy ot ev alatt plussz orakat kap egy autoszerelohoz kepest? A nyelv is csak egy tantargy. Az igaz, hogy hasznos. Szoval egy szo mint szaz, szerintem az lenne akkor a megoldas, ha minden alapfoknal magasabb vegzettseget kozepfoku nyelvvizsgahoz kotnenek.
2016. jún. 16. 09:04
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

Én kivételnek számítok mindenképpen,mert én sehol az életben,ingyen,színvonalas nyelvoktatásban nem részesültem,mégis elvégeztem egy egyetemet-nyelvvizsgám viszont nincs.

Általános iskola 5. vagy 6. osztályában kezdtünk nyelvet tanulni egy angolul alig-alig beszélő tanártól.Ami akkoriban megmaradt, hogy a stomuch-gyomor szót ő sztómáccsnak ejtette,sa hömpörö apor ündürixi vers.(.-ban fejeztük be a 6.-os anyagot.

Szakmunkásban három évig németet tanultunk, de csak a szakmai nyelvet,így pl kiválóan el tudtam mondani a kereskedelemmel kapcsolatos dolgokat, de pl. egy utcai útbaigazítás már gondot okozna.jellemző,hogy sokáig,a könyvből tanulás miatt azt hittem,hogy németül az ő :ersiees.Mertfogalmam sem volt a nemekről.

Gimnáziumot levelezőn tettem le két év alatt,ott nem voltak nyelvórák a heti 2-3 délutáni órákon.Egyetemen szintén nem volt.

Egyetem mellett dolgoztam,volt,hogy éjszakai műszak után mentem be másnap délelőttre zh-zni.Sajnos a munkám is olyan,hogy a folytonos váltott műszakok miatt esélyem sincs,hogy egy állandódélelőtt vagy délutános nyelvtanfolyamon részt tudjak venni-nem beszélve az árairól.

Ezek után kissé igazságtalanul érzem magam,hogy nyelvvizsgát kell letennem,holott rengeteg olyan felsőfokú szakma van,ahol tök felesleges ,az,hogy valaki beszéljen középfokon valami idegen nyelvet,pl. matektanár,állatorvos,balettáncos,szociális munkás,óvónő,dietetikus,erdőmérnök,stb.

2016. júl. 13. 15:33
 48/49 mankip válasza:
Szerintem pl egy allatorvosnak nagyon is fontos s nyelvtudas, hiszen a legtobb szakmai cikk angol nyelvu. De en szeretem azt is hogy pl kepes vagyok hireket olvasni az anyanyelvemen kivul is.
2016. dec. 27. 07:11
 49/49 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy a legtöbb szakmai cikk angol anyanyelvű,de ne feltételezzük már, hogy egy falusi vagy egy vágóhídi állatorvos nap-mint-nap bújja a szakcikkeket.Simán leélheti kiváló szakemberként az életét,úgy,hogy meg sem szólal idegen nyelven.
2017. márc. 7. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!