Nem igazságtalan a diploma mentés? A diplomás miért értékesebb, mint a nem diplomás?
Miért kapnak ingyen lehetőséget egyesek egy nyelvvizsga megszerzésére míg mások nem?
Akinek szakmája vagy csak érettségije van annak miért nem fizetnek egy nyelvtanfolyamot?
Talán nekünk is könnyebb lenne egy valamilyen szintű nyelvtudással.
Ebben megint azt látom,hogy a diplomás értékesebb, mint a nem diplomás.
39
Köszönöm a kulturált,vagdalkozásoktól mentes hozzászólásod!!
Lehet,hogy te kivétel vagy,de már egy ideje tudott,hogy kell a nyelvvizsga.
Ennyi erővel mást is megsegíthetnének.
Én kivételnek számítok mindenképpen,mert én sehol az életben,ingyen,színvonalas nyelvoktatásban nem részesültem,mégis elvégeztem egy egyetemet-nyelvvizsgám viszont nincs.
Általános iskola 5. vagy 6. osztályában kezdtünk nyelvet tanulni egy angolul alig-alig beszélő tanártól.Ami akkoriban megmaradt, hogy a stomuch-gyomor szót ő sztómáccsnak ejtette,sa hömpörö apor ündürixi vers.(.-ban fejeztük be a 6.-os anyagot.
Szakmunkásban három évig németet tanultunk, de csak a szakmai nyelvet,így pl kiválóan el tudtam mondani a kereskedelemmel kapcsolatos dolgokat, de pl. egy utcai útbaigazítás már gondot okozna.jellemző,hogy sokáig,a könyvből tanulás miatt azt hittem,hogy németül az ő :ersiees.Mertfogalmam sem volt a nemekről.
Gimnáziumot levelezőn tettem le két év alatt,ott nem voltak nyelvórák a heti 2-3 délutáni órákon.Egyetemen szintén nem volt.
Egyetem mellett dolgoztam,volt,hogy éjszakai műszak után mentem be másnap délelőttre zh-zni.Sajnos a munkám is olyan,hogy a folytonos váltott műszakok miatt esélyem sincs,hogy egy állandódélelőtt vagy délutános nyelvtanfolyamon részt tudjak venni-nem beszélve az árairól.
Ezek után kissé igazságtalanul érzem magam,hogy nyelvvizsgát kell letennem,holott rengeteg olyan felsőfokú szakma van,ahol tök felesleges ,az,hogy valaki beszéljen középfokon valami idegen nyelvet,pl. matektanár,állatorvos,balettáncos,szociális munkás,óvónő,dietetikus,erdőmérnök,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!