Nem igazságtalan a diploma mentés? A diplomás miért értékesebb, mint a nem diplomás?
Miért kapnak ingyen lehetőséget egyesek egy nyelvvizsga megszerzésére míg mások nem?
Akinek szakmája vagy csak érettségije van annak miért nem fizetnek egy nyelvtanfolyamot?
Talán nekünk is könnyebb lenne egy valamilyen szintű nyelvtudással.
Ebben megint azt látom,hogy a diplomás értékesebb, mint a nem diplomás.
10, Megnézném ki az aki fél év alatt a mestere lesz a kenyérsütésnek vagy az ácsszakmának.
Szerinted nálunk van megbecsülés?
Valaki az előbb linket egy cikket.Abban is az áll amit már máshol is olvastam és hallottam, hogy nyugaton nincs ekkora különbség a diplomás és szakmunkás fizetés között.
Ha nem lennének szakmunkások baj lenne.
Az értékét mi szabjuk meg. Az, hogy ma értéktelen kőművesnek lenni egy dolog. Volt idő amikor nagyra becsülték azokat akik tudtak olyan házakat építeni amik nem dőltek össze.
----
Nem arról van szó, hogy le kell zárni meg jobb ha kézbe kapják meg több adót fizet.
Arról, hogy egyeseket ingyen hozzásegítenek másokat meg nem.
Ha egyre több külföldi cég jön ide nem lenne jó ha a szakmunkások is meg tudnának szólalni egy idegen nyelve?
A szakmunkásoknak miért nem vezetik be a kötelező szakmai nyelvvizsgát? Mindenhol leírják,hogy a magyarok alig beszélnek nyelveket. Következő lépés lehetne ez.
-------
15, Előfordul,hogy a nem diplomásnak sincs rá pénze pedig szeretne nyelvet tanulni.
16,ugyan ez.
17, A felső középosztály ugye vékony réteg. És az alatta lévők?
A NEM DIPLOMÁSOK PIACI ÉRTÉKÉT NEM NÖVELI HA VAN NYELVVIZSGÁJUK?
18, Az nem gazdasági tényező ha a szakmunkás is beszél "külföldiül" ?
19, látjátok nyelvvizsga nélkül is el tudott helyezkedni,de kell a papír.
20, Értem, hogy kell neki,mert addig nem kapja meg.
De a nem diplomásnak nem segítheti az előremenetelét egy nyelv ismerete.
Engem az zavar,hogy valakinek kifizetik valakinek nem.
MI VAN AZOKKAL A DIPLOMÁSOKKAL AKIK EDDIG MAGUKNAK FIZETTÉK?
VELÜK SZEMBEN NEM TISZTESSÉGTELEN?
Mi van ha valaki meg eleve erre játszott? Minek fizessem ki ha majd részt vehetek a mentőprogramban...
Nem tartom korrektnek. Ennyi.
Egyébként van 1 nyelvvizsgám és nem vagyok diplomás.
" nyugaton nincs ekkora különbség a diplomás és szakmunkás fizetés között"
Nálunk sincs, pont ugyanolyan szarul fizetik mind a kettőt, sőt, egy jó szakmával többet is tudsz keresni mint egy diplomával.
Diplomával nem rendelkezők részére is voltak csekély önrésszel igénybe vehető nyelvtanfolyamok.
20, Szerintem azért a szakmunkások is hozzátesznek nem csak a diplomások!
Meg szerintem én is léhűtő,naplopó vagyok.
Mindössze igazságtalannak tartom, hogy egyeseknek kifizeti másoknak meg maguknak kellett.
Én is azok közé tartozom, akik a diplomamentő programmal szereztek nyelvvizsgát. Örültem a lehetőségnek, mert belőlem az elhatározás hiányzott igazán- nagyban motivált, hogy ne fizessem vissza a tanfolyam árát, illetve, mivel munkanélküliként regisztráltam, az első nyelvvizsga-próbálkozásomat is fizették. Sikerült. Viszont kell még egy alapfok hozzá, egy magyar-történelem tanári diplomához - én meg ezt érzem igazságtalannak. Ehhez ugyan minek 2 nyelvvizsga...
Mellesleg nem emlékszik senki a Tudásod a jövőd támopos programra? Ott lehetett nyelvet tanulni minimális összeg kifizetésével (1900,- forinttól akár, 2-5%-át kellett fizetni). Szerintem ez is nagyon jó lehetőség volt sokaknak. A topikindító akkor gondolom lemaradt erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!