Nem igazságtalan a diploma mentés? A diplomás miért értékesebb, mint a nem diplomás?
Miért kapnak ingyen lehetőséget egyesek egy nyelvvizsga megszerzésére míg mások nem?
Akinek szakmája vagy csak érettségije van annak miért nem fizetnek egy nyelvtanfolyamot?
Talán nekünk is könnyebb lenne egy valamilyen szintű nyelvtudással.
Ebben megint azt látom,hogy a diplomás értékesebb, mint a nem diplomás.
Gondoljatok már bele, vannak emberek akik 6-7 évet rászántak az életükből hogy megyszerezzenek egy egyetemi diplomát, és már mindent elvégeztek, lehet hogy nagyon jók a szakmájukban és mégsem kapják kézhez a diplomát. Mérnökökről van szó pl. Sajnos magyar anyanyelv után nem egyszerű megtanulni egy idegennyelvet valakinek akinek 0 a nyelvérzéke, mert más beállítottságú.
Tudtommal a diplomamentés nem arról szól, hogy adnak egy ingyen nyelvvizsgát, hanem azok, akik évek óta nem kapják meg a diplomát mert nem megy a nyelv tanulás, segítséget kapnak, de a vizsgát ugyanúgy ki kell fizetni.. akiket ismerek és jelentkeztek a programra akár 6-10 sikertelen nyelvizsgát tudnak maguk mögött. Ne sajnáljátok már tőlük, hogy kapnak egy kis könnyítést, nem kevés időt és pénzt fektettek a diplomába, szerintem az az igazságtalan ha ezek után nem kapják meg!
Más miért nem kap segítséget ezen az elven?
Vagy hány év tanulás után jár segítség?
Nem elvenni akarom tőlük csak másoknak miért nem fizetnek egy nyelvtanfolyamot.
Lehet, hogy ő egy jobban fizető állást találna és többet adózna.
Kérdező, ahogy itt végigolvasom a megjegyzéseidet, rájöttem. Téged valójában egy dolog zavar. Nem kapsz ingyen semmit. Egyes esetekben úgy látod, mintha volnának, akik ingyen kapnak valamit, és te is szeretnéd tartani a markod. Az okok és a következmények nem érdekelnek.
Nem tudom mit dolgozol, nem tudom, hogyan dolgozol, de hogy a sültgalambországba vágysz, azt látom. Vágyakozásod hiábavaló, nincs ilyen ország.
Már nem szeretnélek felvilágosítani, pedig eredeti szándékom ez volt.
Nyugodtan világosíts fel. Talán még jót is teszel vele.
Egy darabig talán még jó is lenne a sültgalambország, de csak egy darabig.
Ez az egész nem fekteti meg az életem.Talán egy általános igazságérzet vagy mi lehet ez.
Egyes diplomásoknak ki kellett fizetni holott lehet, hogy iszonyatosan nagy segítség lett volna nekik ha kifizeti helyettük valaki.
Másoknak meg kifizetik.
A munkatársad kap 80% kedvezményt a havi bérletre te meg nem. Ez így biztos rossz példa, de nekem ilyennek tűnik.
Az egyik had dolgozzon meg azért amiért kell a másiknak meg kifizetjük. Ők össze tudták hozni,de ha te nem nem baj,mert kapsz tőlünk pénz rá, hogy megpróbáld.
Egyesektől elvárták másoktól meg nem.
Nyugodtan javítsatok ki. Nem vagyok szakértője a témának,nem látom át csak egy vélemény fogalmaztam meg.
Nem értem, hogy egyeseket miért segítenek míg másoknak ugyan azért fizetni kellett.
# 35:
"A munkatársad kap 80% kedvezményt a havi bérletre te meg nem. Ez így biztos rossz példa, de nekem ilyennek tűnik."
Te is megteheted, hogy elköltözöl abból a városból, ahol a munkahelyed van egy másik településre, így te is jogosult leszel a 85%-os költségtérítésre a helyközi közlekedésben. De szerintem ennek is megvan a hátránya, mert ha nagyobb városban dolgozol, jelentős távolságban lehet a munkahelyed a helyközi járat állomásától, így rákényszerülhetsz, hogy a helyi bérletet is meg kell venni, illetve egyre több hirdetésben szerepel, hogy helyi munkavállalót keresnek, hiszen így nem kell az utazási költségeket téríteni.
Egyébként a "Tudásod a jövőd" programra jelentkeztél, de elutasítottak? Ott volt lehetőség minimális néhányezer forintos önrésszel nyelvtanfolyamra járni, majd nyelvvizsgát tenni.
32-es vagyok ismét.
Annak kell segíteni, akinek szüksége van rá.
Van aki megcsinálja a nyelvvizsgát magától (tanfolyam nélkül), van aki megteheti hogy fizet egy tanfolyamért, és van aki újra próbálja magától, reménykedik hogy ezúttal sikerülni fog. Namost az utóbbiaknak van szüksége segítségre, hogy összetereljék őket és a fejükbe töltsék valahogy azt amit valószínűleg ki nem állnak. Azért ingyenes hogy ezzel is motiválva legyenek, nincs kifogás, le kell ülni a seggére és megtanulni. Mondod hogy neked van nyelvvizsgád, ezek szerint nem szorultál segítségre, örülj neki, és ne foglalkozz vele hogy más hogy jut hozzá.
Nem a nyelvvizsga a lényeg.
Krumplifőzelékről is lehet szó.
Aki egyetemre megy tudja, hogy kell a nyelvvizsga.
Egyesek güriznek,hogy legyen rá pénzük,idejük másoknak meg kifizetik.
Az elv. Mindketten hitelt veszünk fel,de visszafizetni csak nem kellett. Neked betudjuk,hogy könnyebb legyen az életed.Nem kell törlesztened ezzel több marad másra.
Igaz,hogy egyeseknek vissza kellett fizetni.
Engem az zavar,hogy hogy amit egyesektől elvártak azt másoktól nem,holott ugyan azt kapják.
Kérdező, megint - mint általában teszik - keveredik két elkülönítendő dolog.
A konkrét mai itteni gyakorlat egy dolog. Van benne némi logika, de sokkal több az igazságtalanság, kapkodás, hamis cél. Az ilyesmiből kiindulni nem érdemes. Ha találunk egy konkrét hibát, arra rá kell mutatni, ha lehet, kikényszeríteni a kijavítását és továbblépni.
Azonban egy teljesen más dolog az elv, aminek a mentén el kívánunk járni. It két fontos szempont egyensúlyát kell megtalálni. Az egyik az igazságosság, a másik az emberi méltányosság. A méltányosság igazságos is, mert attól vagyunk emberek, hogy segítünk a rászorulókon. Vannak önhibájukon kívüli rászorulók. A mindenkori kormányok feladata, hogy mindenki tisztességes munkához jusson. Ha nem gondoskodik minden településen munkalehetőségről, akkor az ilyen helyekről át kell járni egy másikra, ami idő és költségtöbblet a szerencsésekhez képest. Úgy méltányos, ha legalább a költségtöbbletet (közlekedést) visszatérítjük.
Másik probléma, ha jóval korábban valami hiba folytán előáll egy nem kívánt helyzet, ekkor a cél annak megszüntetése. Konkrétan, ha hibás politika folytán az emberek (sokan) nem tanulnak nyelveket, akkor egyetem mellett kicsit nehezebb. Nem lehetetlen, de lesznek sokan, akik nem bírják. Itt az a lényeg, hogy mivel más téren megkövetelik a papírt a végzettségről, ugyanakkor nyelvvizsga nélkül nem adnak, akkor - kármentésként - az egyetemi képzésbe fektetett sok pénzt egy kevéssel érdemes megtoldani, hogy az egyébként szakmailag alkalmas ember a képzettségének megfelelő helyen kapjon munkát. Különösen, ha éppen a jó szakember hiánya a gond.
A "mindenki kapjon ugyanannyi krumplifőzeléket" elv nagyon primitív és hamis gondolat, ráadásul pazarló. Az emberek különbözők. Ilyen elv mellett sok ember éhes marad, ugyanakkor sok krumplifőzelék megy a moslékba. Egyik nagyétkű, másik kisétkű. Sokkal jobb elv a "mindenki kapjon szükségletei szerint krumplifőzeléket". Ekkor a nagyétkű sokat eszik, a kisétkű keveset, mindekettő elégedett, és nem fogy több krumpli. Ez hasznosabb. Igaz, több odafigyelést, több szervezést és több gondolatot igényel. De ez éri meg jobban. Ez tükröződik minden nem egyformán történő osztásban. Továbbá az, hogy vannak ideiglenes célok, amik ugyan nem megalapozott kiadást kívánnak, de összességében az egyenleg pozitív lesz. Más szóval, pénzt ki nem dobok. De ha arról van szó, hogy száz forint kidobása árán később ezret nyerek, akkor mégis érdemes kidobni.
Talán gondolkodj el ezeken az elveken. Akkor azt is megérted, mitől értékesebb egy diplomás. Mondom, értékesebb, és nem több megbecsülést érdemlő. A megbecsülés nem a papírtól, hanem a konkrétan elvégzett munka minőségétől függ. Ha nem járunk el hamisan.
Én nem értek egyet a diplomamentéssel, mert aki 24-25 éves korára nem képes egy középfokú nyelvvizsgát összekaparni egy nyelvből főleg a mai lehetőségek közül, az ne csodálkozzon.
Tudom most jön az, hogy hát nincs erre pénz. Igen mindig ez a szöveg, de cigire, piára arra mindig van pénz.
Azt is tudom, hogy a közokatásban többynire siralmas a nyelvoktatás. Szerintem ott kéne változtatni először.
Az érettségit kéne nyelvvizsgához kötni, ezáltal a tanárok és a diákok is motiváltabbak lennének a nyelvtanulásban.
Mielőtt valaki a matekkal példálózna, mondom, hogy azért az nem ugyanaz. Nyelvtudásra szükség van, ezen egy jobb állás múlik, továbbá az EU-ban bárhol munkát vállalhatunk, megfelelő nyelvtudással.
A legtöbb szakon elengedhetetlen a nyelvtudás, hiszen a szakdolgozatban is elvárnak külföldi szakirodalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!