Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs olyan nemzeti...

Miért nincs olyan nemzeti ünnepünk, melyen a Rákóczi-szabadságharcra emlékezünk?

Figyelt kérdés
Szerintem a Rákóczi-szabadságharc sem volt kisebb történelmi jelentőségű, mint az 1848-49-es vagy az 1956-os szabadságharc, mégsem emlékezünk meg róla.
2015. okt. 2. 13:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ami eszembe jutott, az a Habsburg ház első trónfosztása, de ez elég erőltetett dátum lenne. Ahogy korábban írtam, írtad, írták, nincs konkrét esemény amihez köthető.
2015. okt. 2. 19:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Én ezekben a válaszokban pontosan látom ez az ország miért tart még mindig itt, és nem előrébb.

Tényleg egy érdekes kérdés erre jönnek az aktuálpolitikai baromságokkal. Hát ez van!

Az hogy konkrét dátumhoz nem köthető még nem elég érv, mivel ha jelentőségében nagy akkor ott lenne a helye a nemzeti emlékezet dicső polcain.

Mondjuk Dózsa-felkelés, Thököly féle lázadás jutott még eszembe. Persze ez sokkal fontosabb ezeknél. Végülis mindent meg kellene ünnepelni nyugodtan. Legyünk büszkék ezekre.

2015. okt. 5. 16:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem pedig még mindig nem magyarázta el senki, mi volt akkora jelentőségű a Rákóczi-szabadságharcban, hogy egy lapon lehessen emlegetni az államalapítással vagy 1848-cal.
2015. okt. 5. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!