Miért mondjátok a jobbikosokra hogy csak fekete fehérben gondolkozunk egyáltalán mit jelent ez?
Ismét egy súlyos vád az ellenzék részéről. Szerintük a Jobbikosok válasza mindig egyszerű és fekete fehér.
Hát akkor had kérdezzem meg mit értenek az alatt hogy fekete fehér?
Vagy miért baj hogy fekete fehér?
Vagy a ti válaszaitok miért színesek?
Vagy honnan tudjátok hogy a mi válaszaink nem színesek?
Egyáltalán milyen a fekete fehér és színes válasz?
ezt egy nem igazán Jobbik kedvelő személy írta:
"Ezen jót nevettem. Túlságosan megszoktátok, hogy a Jobbik mindig a saját szájízeteknek megfelelő válaszokat ad, egy mondatban, feketén fehéren. Csak éppen a politika és gazdaság nem ilyen. Ha annyira érdekelnek azok a válaszok, akkor ne egy Jobbikos fórumon kérdezgesd, mert a Gyik az.
Ha érdekel a véleményem, Vona egy buta ember. Minden második mondata hazugság vagy csúsztatás. Aki pedig őt a magyarság megmentőjének képzeli, az szintén buta.Igen, olvasok néha barikádot és megnézem a Jobbik gyűlések videóját is, ez alapján mondom."
Az ő válasza egyszerű és fekete fehér
vagy színes? Csak azért kérdem mert pont ő szerinte mi fekete fehér egyszerű válaszaink vannak..
"hát akkor ezek szerint ti vagytok a mi ellenzékünk"
látom képtelen vagy felfogni az ellenzék kifejezés jelentését, pedig nagyon érthetően leírtam. de csak hogy te is megértsd:
most az mszp van kormányon. az szdsz-el együtt kormányoznak. tehát az ellenzékiek, a fidesz és az mdf. a jobbikot nem tudom hogy hoztad össze ezzel. látszik h jobbikos vagy, fogalmad nincs miről beszélsz csak osztod az észt.
"ezen fölösleges vitatkozni hogy a jobbik fog e kormányozni vagy nem"
persze hogy fölösleges, mert ez egyértelmű: most nem lesz elég szavazója hogy kormányozhasson, a kövi ciklusban meg már a süllyesztőben lesz.
"a vita leegyszerűsítve abból állna hogy te azt mondod @nyád én meg nem szólok vissza ahogy most sem"
én nem provokáltalak akármennyire is próbálod úgy beállítani. mindössze válaszoltam a kérdésedre. na látod ez a tipikus jobbikos mentalitás: aki nincs velünk az ellenünk van.
"mszpnél nincs ilyen mindenki fasiszta csak mi vagyunk a jófiúk?"
nem tudom jól értelmezem-e a kérdést, de ha igen, akkor a válaszom az hogy: nincs.
"Most akkor menjünk le az alapokig.
Mi a jó: az adóemelés, vagy az adócsökkentés? Melyik szolgálja az emberek érdekét?
"
szerinted melyik?
Mit értek jó és a rossz elegyén?
Nos, vártam a kérdést:)
A legtöbb döntés nem egyértelműen rossz, vagy jó, inkább szürke, de persze a szürkében is vannak árnyalatok. Ott van pl a száz lépés program, vagy a minimálbér orbánék alatti felfelé rángatása. Jó az, hogy ha magas a minimálbér? Hogyne, feleli a szegénypárti, mert emberibb életet tud élni a béréből. Hog lenne jó, kérdezi a közgazdász, hiszen a magasabb minimálbér magasabb járulékterhetek ró a vállalkozókra, és ráadásul a minimálbér nem adózik! És tudod mi a félelmetes? Mindkettőnek igaza van. Ez ugyanis egy szürke döntés.
""hát akkor ezek szerint ti vagytok a mi ellenzékünk"
látom képtelen vagy felfogni az ellenzék kifejezés jelentését, pedig nagyon érthetően leírtam. de csak hogy te is megértsd:
most az mszp van kormányon. az szdsz-el együtt kormányoznak. tehát az ellenzékiek, a fidesz és az mdf. a jobbikot nem tudom hogy hoztad össze ezzel. látszik h jobbikos vagy, fogalmad nincs miről beszélsz csak osztod az észt.
"ezen fölösleges vitatkozni hogy a jobbik fog e kormányozni vagy nem"
persze hogy fölösleges, mert ez egyértelmű: most nem lesz elég szavazója hogy kormányozhasson, a kövi ciklusban meg már a süllyesztőben lesz.
"a vita leegyszerűsítve abból állna hogy te azt mondod @nyád én meg nem szólok vissza ahogy most sem"
én nem provokáltalak akármennyire is próbálod úgy beállítani. mindössze válaszoltam a kérdésedre. na látod ez a tipikus jobbikos mentalitás: aki nincs velünk az ellenünk van.
"mszpnél nincs ilyen mindenki fasiszta csak mi vagyunk a jófiúk?"
nem tudom jól értelmezem-e a kérdést, de ha igen, akkor a válaszom az hogy: nincs."
ez a válasz nem fekete fehér?
ráadásul indulatos?
azt hiszem én teljesen nyugodt vagyok én a Jobbikos
nem furcsa?
Most akkor menjünk le az alapokig.
Mi a jó: az adóemelés, vagy az adócsökkentés? Melyik szolgálja az emberek érdekét?
Nem ez a fekete vagy fehér, mert egyáltalán nem biztos hogy az adócsökkentés jó az embereknek. Ez egy komplexebb dolog, de ha lenne mindenkinek egy áttekinthetőbb programja akkor lehetne látni feketén fehéren!
"ez a válasz nem fekete fehér?"
komolyan mondom definiáljuk már hogy mi az a fekete fehér válasz tisztelt polgártársaim mert ez a jobbikos nem hagy békén:D
"ráadásul indulatos?"
én nem vok indulatos ifju padawan. csak válaszolok. az egy másik dolog hogy Te mit képzelsz még bele.
"azt hiszem én teljesen nyugodt vagyok én a Jobbikos"
okés. Te legyél teljesen nyugodt Te a jobbikos. én sem fogok rosszul aludni ez miatt a topic miatt:)
"nem furcsa?"
de az! teljesen egyedülálló jelenség egy nyugodt jobbikos.
69
Pontosan. Nem fekete fehér, de ezer emberből 999 azt mondaná, hogy az adócsökkentés. És egy világos program sem feltétlenül segít sokat, pl ahogy olvastam, a jobbik a gazdagokat nagyon meg akarja adóztatni, ami tömeges adóelkerüléshez vezetne. Ugyanakkor persze, az egy kulcsos adó azonnali bevezetésével is lennének gondok. Pont az a bajom a jobbikkal, hogy nem látom ezt a megfontoltságot, mindent nagyon egyszerűnek akarnak láttatni.
62.
Tipikus mszp-s felfogas.Nem azert irta hogy az "ellenzek reszerol"mert nem tudja ki kormanyoz es ki az ellenzek hanem ez pusztan kifejezo jelleget adott a dolognak.Jesszusom,tenyleg az Mszp-s eszmefuttatastol az ember teljesen lefarad.
igen de kik raknak a vállalkozásra ilyen nagy adó terheket hogy szinte csak minimál béren éri meg foglalkoztatni az embereket?
ne itt a fekete döntés
és akkor valóban ha megemelik a minimál bért még rosszabb lesz a vállalkozásnak
ha nem emelik meg akkor éhen hal a munka vállaló
ezért választják inkább sokan a fekete munkát mert nem éri meg legálisan dolgozni
és ez a "feketeség" bizony ez elmúlt 8 év rossz gazdasági kormányzás eredménye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!