Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek után is azt gondoljátok,...

Clark Kent.. kérdése:

Ezek után is azt gondoljátok, hogy annyira kedvesek a migránsok?

Figyelt kérdés

Íme ez a videó:

https://www.youtube.com/watch?t=3&v=GeCX9ifQ7ZM

Aki szokott Facebookozni, az biztosan látta már, tehát annak nem lesz újdonság. Aki viszont nem, annak a videó tartalma röviden: Egy lány beszél rajta, aki érti az arab nyelvet, így ő tökéletesen megértette, hogy a migránsok miket beszélnek, amit mi magyar emberek nem értünk. Érdemes elgondolkodni egy kicsit a videón, hogy vajon jól jár-e Európa a migránsokkal.

2015. szept. 25. 21:25
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Kedves Berta,

"Tehát 13-14 ellenérv sem ingatott meg a "hitedben". Rendben, nem vagyunk egyformák; én pont azért néztem meg többször is, és pont azért "elemeztem" ennyire aprólékosan, mert túl sok volt a "gyanús" elem."

-->Nem, nem ingatott meg, mert csupán annyit csináltál, hogy kiemeltél bizonyos szavakat, és ízekre szedted őket a te nézeteid alapján. Ezt bárki meg tudja csinálni bármelyik videóval.

"Bármi lehet a kormányhoz való elkötelezettségtől kezdve a "tízperces hírnéven" át a pénzig;"

-->Hát persze. Jártam egy pár helyen már a világban, ez alapján számomra hihetőbb, hogy a menekültek közt vannak olyan emberek, akik képesek ilyenekre, mintha azt mondanák, hogy a svájci nép csinál ilyet.

"Akkor mosolyogj még: Talán pont azért fontos, mert nem egyértelmű a jelentése, nem szoktuk ezt a szót használni egy nyelvtudásra. Egy nyelvet beszélhetünk anyanyelvi szinten, folyékonyan, alap-/közép-/felső fokon, konyhanyelven, csak egy kicsit, elég jól, szabatosan... De "szabadon"?

-->Ennyi erővel az iskolásokat is vond már felelősségre, amiért az ő szóhasználatukban az 1=karó, 2=kapa, és magyarázd el nekik, hogy nem ezt a szót szoktuk használni az osztályzatokra...Szleng beszéd, ennyi az egész. Tudsz németül? Hallgasd meg akkor a svájcit, hogy beszél a TV-ben, hogy kicsűri a szavakat. És nem azért, mert nem beszéli az eredeti németet, mert bizony beszéli, de mégis szándékosan szlengesen mondja a szavakat. Ma ez a divat, én is csavarok nem egyszer. Ne haragudj Berta, de nem vagy te kicsit kötekedős? :-)

"Ezt én is hallottam. De inkább a régi időkre volt jellemző, hogy fejből idéztek hosszabb szövegeket"

-->Attól, hogy a régi időkre jellemző, még ma is létező jelenség. A Koránt én csak fordításban olvastam, ez alapján nyelvtanilag viszonylag egyszerű szavak vannak benne. Inkább az értelmezés az, ami zűrzavaros, mivel egy szinkretista vallásnak a könyve, amit a zsidó, a keresztény és az ősi arab törzsi vallásokból gyúrtak össze.

"De hogy egy nem vallásos ember megtanulja a számára idegen vallás egész "szent könyvét"... Hát az már nem."

-->Van egy barátom, aki mint szolgálattevő, elég sok helyen megfordul, és ő mesélt nekem egy olyan emberről, aki teológiát végzett, kiválóan ismeri a Bibliát, és mégis full ateista. Nem arról van szó, hogy hitét vesztette, mint Bart. D. Ehrman professzor, hanem arról, hogy a pasi alapból ateista, és mégis jobban ismeri a Bibliát, mint egy átlag hívő. A vallásos irodalmat nem csak hívő szemmel lehet nézni, következésképpen ismerheti akár egy nem hívő is, ha megvan rá a kulturális érdeklődése.

"Ez megint egy szubjektív vélemény, az igazságot pedig nem tudhatjuk."

-->Így van, de ezzel te is elismered, hogy nem tudod az igazságot. Viszont a valószínűség alapján inkább arra billen a mérleg - legalábbis számomra - hogy mégis az van, amit én gondolok.

"Hagyjuk már, hogy "mi lett volna, ha..."

-->Miért hagyjuk? Lazán kiszámítható azok reakciója, akik védenek egy népcsoportot, hogy mi lesz. Általában mindig ugyanaz a ciklikusság érvényesül.

"Nyilvánvaló egyébként, hogy a legkisebb "atrocitás" is pillanatokon belül megjelenik legalább az alfahíren, a kurucon, a mandineren és hasonló oldalakon, illetve a "nemzethy tévében". Te nem ezt tapasztalod?"

-->Nem értek egyet az olyan szélsőséges oldalakkal, mint a kuruc. Amennyire én ismerem, azok mindent egy kalap alá vesznek, és fel sem vetnek egy lehetséges alternatívát. De avval sem értek egyet, hogy mindent söpörjünk a szőnyeg alá. Én sokszor voltam idegen országokban, volt amikor több hónapot is, ott pedig megtanultam, hogy jövevényként a legkisebb atrocitás sem elfogadható főleg akkor, ha dolgozok ott. Egyrészt azért, mert magamat járatom le, másrészt pedig azért, mert Magyarországra hozok szégyent. A mostani helyzetről pedig: A balhés migránsok pedig a normális honfitársaik helyzetét nehezítik meg. Szerinted ez jól van ez így?

"De egy megjegyzés: magyarázat is lehet, nem csak kifogás, nem ugyanazt jelenti a kettő."

-->Balhés viselkedésre nincs kifogás. Bocsánatot lehet kérni, de arra is csak a műveltebb emberek képesek.

"Figyelembe véve, hogy mint írtam előzőleg, mennyire alacsony lehet a mélyen vallásos muszlimok aránya, és figyelembe véve, hogy még közöttük sem mindenki fanatikus..."

-->Ezek az emberek alapvetően a muszlim kultúrában nevelkedtek, ha nincs is köztük olyan sok, aki hisz Allah-ban, maga az iszlám mentalitás azért valahol megtalálható bennük, és most nem feltétlenül csak a rosszra célzok. Európában sem lehet kevés az ateisták aránya, mégis alapvetően a keresztény értékrendre épült, hiszen az egykori Római Birodalom romjain állunk, ami utolsó időszakában már keresztény volt és ez áthagyományozódott. Na, ugyanez megvan az iszlám légkörrel is. A kérdés inkább az, hogy a menekültek az iszlám melyik ágában nevelkedtek? Amelyik tiszteli a vallás és lelkiismereti szabadságot, vagy amelyik nem? Ha ez utóbbi, akkor gondban vagyunk.

"A műveletlenek/iskolázatlanok is lehetnek egyéb szempontokból "rendes" emberek."

-->Műveletlenség alatt alatt nem a lexikális tudást, hanem az alkalmazkodás teljes hiányát értettem.

"Egyelőre. De a tendencia tovább folytatódik, ha jól emlékszem, ezt írtam is. El fogja érni előbb-utóbb az egyensúlyt."

-->Majd meglátjuk, merre tolódik az arány.

"1. Megint általánosítasz. Az, hogy néhányan ezt tették, nem jelenti azt, hogy mindannyian ezt tették volna."

-->Ha jól emlékszem, ebben a topikban már többször is elmondtam, hogy >>nem<< a normális menekültekkel van bajom, hanem azzal az ággal aki nem tud rendesen viselkedni, mert ezek még a normális menekültek helyzetét is megnehezítik. Most komolyan azt kellene tennem, hogy ezt minden egyes megnyilatkozás után leírjam, hogy amikor negatívumot írok velük kapcsolatban az >>nem<< a normális menekültekre vonatkozik? Akkor utoljára: A negatívumok a menekültekkel kapcsolatban nem azokra vonatkoznak, akik tudnak viselkedni, és valóban szükségében vannak! A rendes menekültek rászorulnak a segítségre, és nem ellenük írok! És megítélésem szerint a fenti videó is ezen a gondolatmeneten halad. Viszont a nem normális menekültek tevékenységét néven kell nevezni, mert megnehezítik Európa és a honfitársaik életét is. Már bánom, hogy ilyen félreérthetően írtam ki a kérdést, így utólag visszagondolva másképpen kellett volna fogalmaznom. -.-"

"2. Mi is az összefüggés aközött, hogy valakik kidobják az ételt (amit egyébként én sem helyeslek), és aközött, hogy "csak a segélyekre pályáznak"?"

-->Most ezt komolyan kérdezed, vagy csak flörtölgetni akarsz velem, te lány? :D Nagyon egyszerű: Aki kidobja az ételt vagy visszautasítja, annak általában pénz kell. Nézd csak meg, bizonyos hajléktalanok hogy viselkednek. Tudod mennyit buktattam már le, akik valami kamu szöveggel jöttek? Kell nekik a pénz ennivalóra, de amikor azt mondom, hogy bemegyek én a boltba veszek egy kenyeret, akkor nem kell... Egy régi lányismerősöm mondta még évekkel ezelőtt, hogy eldobták a kaját, amikor vittek nekik, mert pénz kellett. Hasonlítsd csak össze ezt a mostani helyzettel. Ha azoknak az embereknek odavinnél most 20 eurót, akik kidobják az ennivalót, biztos, hogy a pénzt nem dobnák ki, hanem elfogadnák tőled. Világos, hogy a pénzre pályáznak.

"De, figyelembe veszem. És egyetértek: a valóban veszélyeseket nem kellene beengedni. (Más kérdés, hogyan szűrhetők ki...)"

-->Legalább valamiben egyetértünk. :D

"Én nem így tapasztalom. A net "tele van" az egyszeri incidensekkel, kb. két hónapja szinte másról sem szólnak a hírek, csak erről a témáról, és néhány oldal (mint a fentebb említettek is) aztán a legapróbb dologból is megpróbálja kihozni azt, hogy "ez az egész menekültbanda civilizálatlan, agresszív, koszos, segélyekre pályázó terrorista" (szándékos az összevonás)."

-->Jó, de most ne az agresszív kommentelőket, meg a szélsőséges oldalakat nézd. Azok persze, hogy csak ilyenekről szólnak. Azért egy normális hírportál nem ír ilyen stílusban.

"Tudod, honnan alakult ki bennem ez a kép?"

-->Nem tudtam, csak tippeltem. Ha megtudhatnék rólad valamit, akkor nem erre lennék kíváncsi. wehehehe :D

2015. szept. 27. 03:03
 32/37 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Berta; mindenki CSAK azt látja meg, amire veszi a fáradságot, hogy meg is nézze.

Vagy egy olyan érzésem, hogy akik nem akarják meglátni, hogy a muzulmán orvosok nem dolgoznak pénteken, nincsenek a munkájuknál du.2 és 6 körül - a többit nem láttam, hogy még mikor- , még ha rajtuk kívül mindenki más látja is , inkább vakságot színlelnek.

Remélem, hogy pont az ilyen embernek lesz szüksége a sürgősségiben orvosra, amikor az épp nincs ott. Bár lehet, hogy elvakultságában inkább meggyógyulna, újraéledne, stb.

Vagy, hogy épp az ő gyereke osztályába osztanak be egy arctalan, csakaszemevankinn tanítónőt az ÁLLAMI iskolában, csak mert bizonyítani kell, hogy minden etnikum egyenlő lehetőséget kap. Bár, lehet, hogy az ilyen embereknek vagy nincs gyerekük, vagy privát iskolába járnak.

A baj csak az, hogy nem tudjuk úgy intézni, hogy a tefélék viseljék minden gyönyörű előnyét és a szerinted nem létező vagy elhanyagolható összes hátrányát ennek a vándorló áradatnak.

Nagy kár, megérdemelnéd.

2015. szept. 27. 05:18
 33/37 anonim ***** válasza:

Kedves #26: a példa, mint minden hasonlat, egyszerűsítéseket tartalmaz.

Nyilván nem a már eleve a szervezetünk részét képező (pl: bélflóra) baktériumokra gondoltam (bár vannak érdekes kísérletek, melyek azt találták, hogy a bélflórával egyáltalán nem rendelkező egerek kevésbé voltak stresszesek, mint a bélflórával rendelkező kontrollcsoport - de ne térjünk el ennyire a tárgytól), hanem újonnan érkező (pl: szalmonella, ha mindenképp konkrét példa kell) "bevándorlókra", akiknek nincs helyük és feladatuk a szervezet működésében, hirtelen jelennek meg nagy számban, és tovább sokasodnak.

Remélem, így már érthető.

2015. szept. 27. 21:13
 34/37 anonim ***** válasza:

Kedves Clark,

"Nem, nem ingatott meg, mert csupán annyit csináltál, hogy kiemeltél bizonyos szavakat, és ízekre szedted őket a te nézeteid alapján."

Nem, nem csupán ennyit csináltam. Olvasd újra, légyszi. :)

"Hát persze. Jártam egy pár helyen már a világban, ez alapján számomra hihetőbb, hogy a menekültek közt vannak olyan emberek, akik képesek ilyenekre, mintha azt mondanák, hogy a svájci nép csinál ilyet."

Igen, hihetőbb, és igen, lehetnek. De ez nem bizonyítja azt, hogy a szőke csaj igazat mondott mindenben.

"Ennyi erővel az iskolásokat is vond már felelősségre (...)"

A csoportnyelvek, ifjúsági nyelv, szleng használatában én semmi kivetnivalót nem találok. (Sőt, én magam is használok szleng kifejezéseket.)

"Szleng beszéd, ennyi az egész."

Soha nem hallottam még, de ez nem jelent semmit.

Te viszont előzőleg még azt írtad, hogy "szerinted azt jelenti, hogy...", most pedig már azt állítod, hogy szleng kifejezés.

Nem mintha ez lenne a legfontosabb az ügyben, de kíváncsiságból kiírtam egy kérdést, ha gondolod, kövesd nyomon:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__723732..

(Idő közben, amíg itt és máshol irkáltam, már született is egy válasz. :)

"de mégis szándékosan szlengesen mondja a szavakat"

Nagyon keveset beszélek németül, de azt tudom, hogy náluk is vannak különböző nyelvjárások, talán még több is, mint nálunk, és állítólag még kevésbé értik meg egymást, mert nem csak tájszavak vannak, hanem ugyanazt a szót is más kiejtéssel mondják.

Amúgy nem svájci német nyelvjárásra gondoltál véletlenül szleng helyett? :P

"Ne haragudj Berta, de nem vagy te kicsit kötekedős? :-)"

Szerintem nem. Bosszantóan akkurátus tudok lenni, ami kötekedésnek tűnhet, de nem az. :D

"Attól, hogy a régi időkre jellemző, még ma is létező jelenség."

Mondom: "inkább". :P

"a pasi alapból ateista, és mégis jobban ismeri a Bibliát, mint egy átlag hívő. A vallásos irodalmat nem csak hívő szemmel lehet nézni, következésképpen ismerheti akár egy nem hívő is, ha megvan rá a kulturális érdeklődése."

Előfordul.

(Kicsit mellékvágány, de én meg tudok olyan keresztény emberről, aki jobban ismeri Jehova Tanúi irodalmát, mint egy átlag JT.)

De a lényeg, hogy igen alacsony számban léteznek ilyen emberek, mondhatni, "ritkaságszámba mennek".

Annak meg elég kicsi a valószínűsége, hogy pont egy ilyen "fehér holló" pont akkor és ott volt... (Mielőtt te kötsz belém: nem nulla, kicsi. ;)

"Így van, de ezzel te is elismered, hogy nem tudod az igazságot."

Én általában el szoktam ismerni. Sokakkal ellentétben, akik azt hiszik, mindent (jobban) tudnak.

"Miért hagyjuk? Lazán kiszámítható azok reakciója, akik védenek egy népcsoportot, hogy mi lesz. Általában mindig ugyanaz a ciklikusság érvényesül."

Nem szeretem a feltételezéseket. Sem a múltra, sem a jövőre vonatkozóan. Vannak persze valószínűségek, de akkor sem.

"A balhés migránsok pedig a normális honfitársaik helyzetét nehezítik meg. Szerinted ez jól van ez így?"

Természetesen nincs. Mint ahogy más helyeken, más ügyekben, más csoportok egyes tagjai esetében sem.

"Balhés viselkedésre nincs kifogás."

Úgy érted: magyarázat? :D

Szerintem a balhé "mértéke" is számít.

Egyébként pont ma olvastam egy cikket, ha érdekel egy pszichiáter véleménye, akkor parancsolj:

[link]

"A kérdés inkább az, hogy a menekültek az iszlám melyik ágában nevelkedtek? Amelyik tiszteli a vallás és lelkiismereti szabadságot, vagy amelyik nem? Ha ez utóbbi, akkor gondban vagyunk."

Maximálisan egyetértek.

"Most komolyan azt kellene tennem, hogy ezt minden egyes megnyilatkozás után leírjam, hogy amikor negatívumot írok velük kapcsolatban az >>nem<< a normális menekültekre vonatkozik? (...)"

Ezzel én is mindig bajban vagyok, mert ha igazán pontosan akar fogalmazni az ember, hogy ne legyen félreérthető, és hogy elkerülje az általánosítást, akkor sajnos kénytelen mindig megtenni a "kötelező" kiegészítéseket.

<Már bánom, hogy ilyen félreérthetően írtam ki a kérdést, így utólag visszagondolva másképpen kellett volna fogalmaznom. -.-" >

Bezony ám, félreérthetően. Nem kicsit, nagyon. :P

De okés, tisztáztad, elmagyaráztad párszor, érthető. (Legalábbis remélem, másoknak is. :D )

"Most ezt komolyan kérdezed, vagy csak flörtölgetni akarsz velem, te lány? :D"

No para, tőlem biztonságban vagy. :D

(Már ha a "flört" szót nem másképp érted/használod, mint én.)

"Nagyon egyszerű: Aki kidobja az ételt vagy visszautasítja, annak általában pénz kell. (...)"

Volt hasonló tapasztalatom. (Sőt, egy ismimnek még rázósabb is: ugyanazt a "vak énekes koldust", akinek egyik nap adott pénzt egy aluljáróban, pár nap múlva látta egy közeli luxuskávéházban ücsörögni, egyáltalán nem "vakként", és azóta is párszor, a fehér botot csak "díszletnek" használva. Aztán ott vannak a koldusmaffiák, de nem akarok elkanyarodni.)

És persze, a pénzt senki nem dobná ki. De ettől még szerintem nem nyilvánvaló az ok - okozati összefüggés aközött, hogy valakik eldobják a kapott kaját és aközött, hogy csak a segélyre pályáznak.

"Legalább valamiben egyetértünk. :D "

Több mindenben is, ha alaposan átgondolod. (Meg persze miután tisztáztuk a félreértéseket.)

Ritka kellemes élmény egyébként itt _ aránylag normálisan_ beszélgetni valakivel. :)

@ 32.:

"Kedves Berta; mindenki CSAK azt látja meg, amire veszi a fáradságot, hogy meg is nézze."

Kedves 32-es, ez így van. De azért azt ne várd el tőlem (sem mástól), hogy mindenre rögtön ugorjon, időt nem kímélve.

Azért "a kedvedért" most megnéztem: a szakrendelőben három arabos nevű orvos van (te jó ég, ezek egyre többen vannak... :D ), heti egy napot rendel mindegyikük, és egyik sem pénteken. Juj... :D

Csakhogy a rendszer szerint a hét többi napján meg a kórházban dolgoznak az itteni orvosok. (A "vendégorvosok" meg máshol, gondolom én. De ennek már nem fogok utánajárni.)

Az egyik maszek fogorvost meg megnézem holnap, úgyis arra megyek. :D

Nem mellesleg: te tudsz is konkrét adatokat, vagy csak hallottál valahol valakitől valamit? Kíváncsi lennék egy rendelési idős linkre...

"Remélem, hogy pont az ilyen embernek lesz szüksége a sürgősségiben orvosra, amikor az épp nincs ott."

Vártam én már sürgősségin ÖT ÓRA hosszat úgy, hogy alig volt beteg rajtam kívül. És magyar orvosok voltak bent... Csak reggel "épp váltás volt", úgy bő fél óra hosszat semmi nem mozdult. Aztán meg ki tudja, miért nem hívtak be senkit... Aztán meg jött az ebédidő... Aztán végre bekerültem.

Két órát meg úgy vártam szakrendelőben, hogy rendelési időben ment át a doki a kórházba (állítólag műteni), és még az sem volt biztos, hogy egyáltalán visszajön.

És kísértem úgy a nagymamámat kórházba, hogy cirka fél órát ültünk a mentőben egyedül a sötétben, mert a mentősöknél épp műszakváltás volt...

Megkíméllek a további negatív tapasztalataimtól, mert túl sok van. :(

"épp az ő gyereke osztályába osztanak be egy arctalan, csakaszemevankinn tanítónőt az ÁLLAMI iskolában"

A jelenlegi szabályozás szerint ez kizárt. A készülő pedagógusok etikai kódexe alapján úgyszintén. Nem kellene talán mindenféléket vizionálni. Kivéve persze, hogy ha szeretsz rettegni. De akkor engem hagyj ki a kisded játékodból, légy szíves.

"A baj csak az, hogy nem tudjuk úgy intézni (...)"

Olvasd el még egyszer (vagy szükség szerint többször is) mindazt, amit írtam. Értelmezd, ne hagyj figyelmen kívül semmit, viszont ne is képzelj bele olyasmit, ami nincs benne.

2015. szept. 27. 22:52
 35/37 anonim ***** válasza:

Tudod, kedves Berta, húsz éve ez másutt is kizárt dolog volt; el sem lehetett képzelni.

Mára valóság.

Ezért kellene vigyázni, megelőzni, ami másutt rosszul sült el.

És ebben te -majd meglátod, ha nem sikerül ellene tenni- rossz helyre teszed a voksod. Lehetne erősebb kifejezést is használni, de lehet, hogy csak korlátlanul jóhiszemű vagy, nem tudom.

2015. szept. 27. 23:29
 36/37 anonim ***** válasza:

"Mára valóság."

Linket, pls. Most már tényleg.

"Ezért kellene vigyázni, megelőzni, ami másutt rosszul sült el."

Egyetértek.

"És ebben te -majd meglátod, ha nem sikerül ellene tenni- rossz helyre teszed a voksod."

Mert hova is pontosan? Szerintem nem olvastad el újból, amiket írtam, pedig direkt kértelek.

Jelenleg nagyon úgy néz ki, te csak ELKÉPZELSZ valamit rólam, és azt igazságnak hiszed.

2015. szept. 28. 00:02
 37/37 anonim ***** válasza:

Kedves Berta; látom nap mint nap. Hogy hogy volt, azt is láttam.

Én sem hittem volna akkor, hogyan alakul.

Nem is tudom, miről kéne linket küldeni szerinted. A hétköznapokról? Magad is tapasztalhatod, próbáld ki bármelyik bevándorlásra épült országot.

2015. szept. 28. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!