Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek után is azt gondoljátok,...

Clark Kent.. kérdése:

Ezek után is azt gondoljátok, hogy annyira kedvesek a migránsok?

Figyelt kérdés

Íme ez a videó:

https://www.youtube.com/watch?t=3&v=GeCX9ifQ7ZM

Aki szokott Facebookozni, az biztosan látta már, tehát annak nem lesz újdonság. Aki viszont nem, annak a videó tartalma röviden: Egy lány beszél rajta, aki érti az arab nyelvet, így ő tökéletesen megértette, hogy a migránsok miket beszélnek, amit mi magyar emberek nem értünk. Érdemes elgondolkodni egy kicsit a videón, hogy vajon jól jár-e Európa a migránsokkal.

2015. szept. 25. 21:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
28%

Mint már írták, vannak ilyenek és olyanok (kedvesek és nem kedvesek) is. Mint minden nép esetében. (Sőt, ez kisebb halmazokra is igaz: mint minden település lakosainak esetében, vagy akár csak egy társasház lakóinak esetében is...)

Néhány ismerősöm több alkalommal járt a Keletiben ételt osztani az ott lévőknek, soha nem számoltak be negatív tapasztalatokról.

(A szemetelés igaz, de az is, hogy ha volt lehetőségük takarítani a menekülteknek, akkor megtették.)

Mielőtt még konkrétan a videóra térnék, leszögezem, hogy alapvetően én is úgy gondolom, hogy nem kellene mindenkit "beengedni". Bár én nem a képzettségtől tenném függővé az elbírálást, hanem első körben a származási országtól. (Azaz: polgárháborús övezetből érkezők "előnyben".) És úgy gondolom, az ide (vagy más európai országokba) érkezőknek kell alkalmazkodni az itteni törvényekhez és kultúrához. Ez nem okvetlenül jelenti azt, hogy pl. a muszlimoknak át kellene térniük keresztény hitre. (Amitől sokan "félnek", hogy eliszlámosodik Európa, és saría törvénykezés lesz, az szerintem jócskán eltúlzott jövőkép. Én sem szeretnék ilyet, de nem is látok rá reális esélyt, hogy bekövetkezzen.) Nem mellesleg a menekültek egy része keresztény, egy másik része ateista; egy harmadik része meg "vasárnapi muszlim", egy negyedik része meg csak névleg muszlim (volt rá példa, hogy "muszlim" nők itt már nem viseltek kendőt, mert itt már nem "kötelező"); és végül, de nem utolsósorban a muszlimon belül is több irányzat van.

És akkor a videó...

Szintén írták már (itt vagy a belinkelt kérdésnél), hogy az az ukrán tévécsatorna elfogult. (Nemzeti tévé, kb. olyan, mint itt a HírTV vagy az N1.) Tehát ez a videó simán lehet propaganda. Szerintem az is.

A szőke nő szavahihetőségét pedig az égvilágon semmi nem bizonyítja, sőt.

Gondold át az állításait:

1. "szabadon beszélem az arab nyelvet" – Nem tudom, mit jelent a "szabadon". De fogadjuk el, hogy legalább középszinten tényleg beszéli.

2. "kívülről tudom a Koránt" – Ez az állítás erősen kétségbe vonható.

Utánanéztem: a Korán 114 szúrából (kb. fejezet) áll, összesen ~ 6300 db 1-2-3 mondatos bekezdés...)

3. "sértő megjegyzéseket tettek" ill. "megpróbálták elvenni a bőröndjét" – Ez nagyon egyedi tapasztalat lehet, ha igaz. Naponta többezer ember járt arra, nem számoltak be hasonlóról.

4. "biológiai szükségletek elvégzése helyben" – Ez valóban előfordult, "köszönhetően" a kormány és a helyi önkormányzat dilettáns hozzáállásának. (A közeli játszóteret lezáratták, ahova addig járhattak az emberek az ottani wc-kbe; bő két hónap múlva helyeztek csak el toi toi wc-ket a tranzitzónákban.)

5. "verték az asszonyokat" – Szintén soha, senki nem számolt be hasonló tapasztalatról.

6. "egy európai nyelvet sem beszélnek" – Ezt nem lehet általánosítani. Cáfolat bőven található a neten: több videón is láthatóak/hallhatóak angolul vagy franciául beszélő menekültek.

7. "az emberek 90%-a 18 és 45 közötti férfi" – Teljes hazugság. Hiteles források szerint már júliusban 30% felett volt a nők és a gyermekek aránya, és ez folyamatosan nőtt.

8. "abszolút egészséges férfiak" – Kivéve a jónéhány sebesültet, egy pár fotó be is járta a sajtót (pl. mankóval vagy kerekesszékkel közlekedők).

9. "idegen gyerekek" – Ez mivel bizonyítható? A jelenlevő segítők többnyire családokról számoltak be. Néhány esetben a család "hiányos" (pl. csak apa és gyerek), de az ugyebár nem idegen gyerek...

10. "beszélgettek (kirablásról + erőszakról)" ill. próbáltak is rabolni (rángatták a bőröndöket, ékszereket) – Ezeket az állításokat nehéz lenne bizonyítani vagy cáfolni. Nézzük akkor, mennyire valószínű az állítások igazsága az eddigi tapasztalatok alapján: az idén Magyarországon áthaladó kb. 160 ezer menekült közül hányan követtek el ilyen bűncselekményeket? 0, azaz nulla fő. (Ellenben velük szemben több rablást és erőszakot is elkövettek.)

11. "mind csak a segélyt akarja megkapni Európától" – Bizonyíthatatlan, demagóg állítás. (Hány emberrel beszélt erről? Hányan nyilatkozták ezt? - Valószínűleg senkivel, és senki. A nyugati országokban már menekültstátuszban lévők adatai pedig szintén nem ezt mutatják.)

12. "egyiknek sincs semmi szakmája" – Egy újabb hazugság. Statisztikák készültek már a menekültek végzettségéről, szakmunkások éppúgy megtalálhatók köztük, mint diplomások.

13. "gyűlölik az európaiakat, rosszindulatúak" – Azok, akik VALÓBAN találkoztak már menekültekkel, nem ezt mondják. Szerintük alázatosak, kedvesek, és nagyon értékelik a segítséget. (Hangsúlyozom: a saját ismerőseimről beszélek. Illetve olvasgattam honlapokat is. Néhány kivétel bizonyára van, láttam egy-két ilyen videót is; de itt jön az, hogy nem szabad általánosítani.)

Nos, mindezek után még mindig úgy gondolod, hogy nem kamu a videó? :)

2015. szept. 25. 23:50
 22/37 anonim ***** válasza:
44%

A baktérium nem gonosz élőlény. Ő csak élni akar, mint ahogy minden ezen a Földön. De ha beengedjük a szervezetünkbe, és hagyjuk elszaporodni, akkor meghalunk tőle.

Ennyire egyszerű az egész migráns kérdés.

2015. szept. 26. 01:22
 23/37 anonim ***** válasza:
60%
A nemet munkaugy szerint a bevándorlók alig 10%-a kepes helyt állni a nemet munkaerő piacon( ertsd: A civilizált, moddern termelésben es szolgáltatásban). Ennyit a műveltségről. A muszlim nők nem dolgoznak alapból munkanélküliek lesznek. Gazdaságilag,etnikailag és kulturálisan sincs haszon a befogadasukbol.
2015. szept. 26. 17:04
 24/37 anonim ***** válasza:
46%

"A baktérium nem gonosz élőlény. Ő csak élni akar, mint ahogy minden ezen a Földön. De ha beengedjük a szervezetünkbe, és hagyjuk elszaporodni, akkor meghalunk tőle.

Ennyire egyszerű az egész migráns kérdés."

[link]

:)

2015. szept. 26. 17:12
 25/37 anonim ***** válasza:

24-es; mi volt a cikk apropója?

Talán számíthatunk az immunrendszerünk erősödésére az infesztáció után? Vagy valami más?

2015. szept. 26. 19:27
 26/37 anonim ***** válasza:
31%

A válaszadó azt írta, hogy ha hagyjuk elszaporodni a baktériumokat akkor meghalunk. Ami nem igaz, hiszek hagytuk elszaporodni a baktériumokat, azok alkotják a legtöbb sejtünket. És szimbiózisban élünk velük, nem halunk meg tőlük. Csak érdekességként osztottam meg.

Gondolom ha a menekült helyzetre akarjuk vonatkoztatni, akkor azt jelenti, hogy nem feltétlenül olyan nagy baj az a bevándorlás, inkább a bevándorlók "minősége", a velük való együttműködés a sarkalatos pont.

2015. szept. 26. 19:41
 27/37 anonim ***** válasza:
52%

21-es; szerintem elfogult vagy a migránsokkal.

Pl. vajon hol szerezhetettek volna képzést -tömegesen-, akik a saját meséjük szerint háborúból jönnek, vagy táborból. Fiatalok.

Jó, lehet, hogy erősen kellene szűrni a közölt képeket, hogy mindenütt főleg fiatal,erős alkatú -sőt- férfiakat lássunk, más és más országok csatornáin. DE igazából már azt mondanád, hogy külön statisztákkal vették föl mindet, megrendezve?

A muzulmánok társadalmi beilleszkedésével sem tudok egyetérteni. Nagyon szép és tiszteletre méltó az összetartásuk, de több országban még a törvény -az illető orszég törvénye- is egyelőre elnézi a saját törvénykezésüket.

Lehet, hogy sokan nem tartják a vallásukat, de szerintem 1 olyan orvos is túl sok, aki du. 2-kor mindig eltűnik az ügyeletből egy időre. Persze lehet ateista is, vagy akármi más. DE 6 körül is hiába keresik. Persze az lehet véletlen. De az már nem véletlen, hogy vallási alapon nem lehet lecserélni, mert az diszkrimináció lenne.

2015. szept. 26. 19:43
 28/37 A kérdező kommentje:

Kedves Berta Wooster,

Igen, ezek után is azt állítom, hogy nem kamu a videó. Nem igazán értem, ugyanis, hogy mi oka lenne egy nőnek hazudni a menekültekről.

Ha pedig már a szavakon lovaglunk:

"1. "szabadon beszélem az arab nyelvet" – Nem tudom, mit jelent a "szabadon". De fogadjuk el, hogy legalább középszinten tényleg beszéli."

-->Picit azért megmosolyogtató, hogy képes vagy egyes szavakon lovagolni, de oké, akkor lovagoljunk a szavakon. Szabadon beszélni az arab nyelvet szerintem azt jelenti, hogy felsőfokon beszéli.

"kívülről tudom a Koránt" – Ez az állítás erősen kétségbe vonható."

-->Figyelembe véve azt, hogy a zsidók fejből el tudtak mondani egy bibliai könyvet, meg hallottam arról, hogy vannak keresztények, akik le tudják írni fejből az egész Máté evangéliumát, nem olyan meglepő. Jóval magasabb memóriával nyilván még ennél magasabb szintre is el lehet jutni. Egyébként a lány szerintem arra célzott, hogy nagyon jól ismeri a Koránt, nem pedig arra, hogy betű szerint ismeri, és tudja, hogy melyik a 147844. betű... Gondolom, nem jutott eszébe az, hogy szavanként fogják kielemezni az interjút, mert akkor bizonyára nem fogalmazott volna ilyen "szabadon".

"sértő megjegyzéseket tettek" ill. "megpróbálták elvenni a bőröndjét" – Ez nagyon egyedi tapasztalat lehet, ha igaz. Naponta többezer ember járt arra, nem számoltak be hasonlóról."

-->Ha beszámoltak volna, sem lett volna más a helyzet, mivel akkor jött volna a szokásos "vannak köztük rendesek" is szöveg, és ezzel máris el lett volna simítva a dolog (lásd a korábbi válaszokat). Nyilvánvaló egyébként, hogy nem cikkeznek ilyenekről, hiszen egyesek nagyon azon vannak rajta, hogy Európa befogadja ezeket az embereket mind, csak tudnám, hogy mi okból. Egyébként meg épp az imént olvastam, hogy a horvátoknál milyen balhét rendeztek, amikor wc papírral, meg kővel dobálóztak. De, ugye biztos erre is lesz kifogás, a migránsokat összességében pártolók részéről.

"5. "verték az asszonyokat" – Szintén soha, senki nem számolt be hasonló tapasztalatról."

-->Figyelembe véve a (fanatikus) muszlim mentalitást, inkább az lenne a meglepő, hogy ha ilyen nem fordulna elő.

"egy európai nyelvet sem beszélnek" – Ezt nem lehet általánosítani. Cáfolat bőven található a neten: több videón is láthatóak/hallhatóak angolul vagy franciául beszélő menekültek."

-->Igen. De amint elmondtam, nem az intelligens menekültekkel van a probléma, hanem a műveletlenekkel. Már megbocsáss, de amikor azt olvasom, hogy Ausztriába meg Németországba akarnak menni, teljesen úgy csinálnak, mintha közülük mindegyik iskolázott ember volna, holott ez feltételezhetően nem így van.

"az emberek 90%-a 18 és 45 közötti férfi" – Teljes hazugság. Hiteles források szerint már júliusban 30% felett volt a nők és a gyermekek aránya, és ez folyamatosan nőtt."

Nem tudom, melyek azok a hiteles adatok, az augusztusi forrás szerint: "a január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépő 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer ember férfi, ebből a fiatal, 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer ember." A 81% meg nincs azért olyan messze a 90%-tól. Többségük tagadhatatlan férfi, ha 70-30-ra is csökkent az arany az nem oszt, nem szoroz, mert még így is túlnyomó többségben vannak a férfiak.

"mind csak a segélyt akarja megkapni Európától" – Bizonyíthatatlan, demagóg állítás."

-->Figyelembe véve azt, hogy a kukába vágják a félig megrágott, vagy még kibontatlan ennivalót, nem annyira demagóg ez, minthogy te képzeled.

"gyűlölik az európaiakat, rosszindulatúak" – Azok, akik VALÓBAN találkoztak már menekültekkel, nem ezt mondják. Szerintük alázatosak, kedvesek, és nagyon értékelik a segítséget"

-->Igen. Viszont - amiért kiírtam ezt a kérdést is - nem veszed figyelembe, hogy a menekülteknek igenis van árnyoldaluk is. Egy részük valóban egy műveletlen, Európára veszélyes ember, akiket nem szabad lenne ide beengedni. A videó is ebből a szemszögből közelíti meg a témát. Magától értetődő, hogy - már unalmas, de azért mondjuk ki még egyszer - "vannak köztük rendesek is". Csak mivel a média általában ezekkel a rendesekkel van tele, nem ártana felhívni a figyelmet arra, hogy vannak köztük "nem rendesek is". De ezzel senki sem törődik.

2015. szept. 26. 20:26
 29/37 A kérdező kommentje:

@19:43

Szerintem is elfogult. Nekem a kommentjéből nagyon az jött le, hogy a menekülteket mind amolyan kedves, jó lelkű embereknek tartja. A linkelt videó éppen arra világít rá, hogy nem mindegyik olyan közülük. Egyes állításokat nyilván azért nehéz neki elhinni, mert más kép alakult ki benne a migránsokkal szemben.

2015. szept. 26. 20:32
 30/37 anonim ***** válasza:

@ 23.:

"A nemet munkaugy szerint a bevándorlók alig 10%-a kepes helyt állni a nemet munkaerő piacon"

Forrás?

Itt mást állítanak:

[link]

És itt is:

[link]

Ez pedig magyar adat:

"A 20-64 éves korcsoporton belül az EU tagországokból bevándoroltak foglalkoztatási rátája 66%, a máshonnan érkezőké 63%"

[link]

"Gazdaságilag,etnikailag és kulturálisan sincs haszon a befogadasukbol."

Kontra: [link]

@ 27.:

"21-es; szerintem elfogult vagy a migránsokkal."

Szerintem meg nem. Én igyekszem ebben a témában (is) objektív lenni.

És te? :)

"Pl. vajon hol szerezhetettek volna képzést -tömegesen-, akik a saját meséjük szerint háborúból jönnek, vagy táborból. Fiatalok."

A fiatalok egy része sehol, pont ez az egyik bajuk: mivel néhány éve nincs mindenhol iskola, nem tudnak tanulni, így nincs jövőjük sem. Ezért (is) menekültek el.

De a többieknek még volt/lehetett alkalmuk képesítést, szakmát szerezni.

Evidensen vannak olyanok is, akik elkezdtek egy-egy sulit, de befejezni már nem tudták. (De szeretnének tanulni.)

"Jó, lehet, hogy erősen kellene szűrni a közölt képeket (...)"

Nem tudhatom, hogy te hol és milyen képeket láttál.

Amiket én láttam, azokon szinte kivétel nélkül mindegyiken voltak nők és gyerekek is. Azokon a fotókon is, amiket az ismerőseim készítettek az egyik tranzitzónában, különböző időpontokban. (Az egyiken épp sepregetnek páran, a "frissen szerzett" seprűkkel, csak hogy visszautaljak az egyik témára.)

De mindkettőnk szubjektív tapasztalatainál relevánsabbak a hivatalos statisztikák. Márpedig azokat idéztem fentebb.

(A "statisztás" mondatoddal kapcsolatban: Megkérlek, hogy ha még folytatni akarod ezt a beszélgetést, akkor a kitalációidat tartsd meg magadnak. Köszönöm.)

"1 olyan orvos is túl sok, aki du. 2-kor mindig eltűnik az ügyeletből egy időre (...)"

Ezzel egyetértek. Megjegyzem, több elvileg muszlim orvos is rendel a környéken (állami szakrendelőben és magánrendelőben is), egyikről sem hallottam még ilyesmit.

@ 28.:

Kedves Clark Kent,

"Igen, ezek után is azt állítom, hogy nem kamu a videó."

Tehát 13-14 ellenérv sem ingatott meg a "hitedben". Rendben, nem vagyunk egyformák; én pont azért néztem meg többször is, és pont azért "elemeztem" ennyire aprólékosan, mert túl sok volt a "gyanús" elem.

"Nem igazán értem, ugyanis, hogy mi oka lenne egy nőnek hazudni a menekültekről."

Bármi lehet a kormányhoz való elkötelezettségtől kezdve a "tízperces hírnéven" át a pénzig; nem kevés hasonló eset van más témákban. Nem állítom, hogy biztosan ezek vannak a háttérben, mert ezt senki sem tudhatja. De számomra ez kb. olyan, mint akik az arcukat adják a hazai kormánypropagandához.

"-->Picit azért megmosolyogtató, hogy képes vagy egyes szavakon lovagolni, de oké, akkor lovagoljunk a szavakon. Szabadon beszélni az arab nyelvet szerintem azt jelenti, hogy felsőfokon beszéli."

Akkor mosolyogj még: Talán pont azért fontos, mert nem egyértelmű a jelentése, nem szoktuk ezt a szót használni egy nyelvtudásra. Egy nyelvet beszélhetünk anyanyelvi szinten, folyékonyan, alap-/közép-/felső fokon, konyhanyelven, csak egy kicsit, elég jól, szabatosan... De "szabadon"?

(Oké, szerinted azt jelenti, hogy felső fokon.)

"-->Figyelembe véve azt, hogy a zsidók fejből el tudtak mondani egy bibliai könyvet"

Ezt én is hallottam. De inkább a régi időkre volt jellemző, hogy fejből idéztek hosszabb szövegeket. És ami nagyon fontos: a vallásos zsidók _minden nap_ tanulnak, tanulmányozzák a Tórát és az egyéb ószövetségi könyveket, ez hozzá tartozik az életükhöz. Számukra fontosak ezek a szövegek, ezért is memorizálják.

"vannak keresztények, akik le tudják írni fejből az egész Máté evangéliumát"

Itt megint csak mélyen vallásos emberekről van szó, akiknek "ez az életük".

(Megjegyzem, én még csak nem is hallottam ilyenről, pedig elég sok hívő keresztényt ismertem/ismerek. Egyetlen hölgy számít unikumnak, aki képes egy-egy fejezetet megtanulni kívülről; persze ebből akár össze is jöhet egy egész evangélium.)

--> Tehát az a nagy különbség, hogy ha valaki komoly hívő emberként megtanul(hat) hosszabb vallási szövegeket, az teljesen érthető és hihető. De hogy egy nem vallásos ember megtanulja a számára idegen vallás egész "szent könyvét"... Hát az már nem.

"Egyébként a lány szerintem arra célzott (...)"

Ez megint egy szubjektív vélemény, az igazságot pedig nem tudhatjuk.

Én viszont úgy vagyok ezzel, hogy a félreértések elkerülése végett minél pontosabban kell fogalmazni, különösen "nagyközönség" előtt (márpedig egy tévés interjú az).

"-->Ha beszámoltak volna, sem lett volna más a helyzet"

Hagyjuk már, hogy "mi lett volna, ha..."

Nem tudhatjuk, mi lett volna.

"Nyilvánvaló egyébként, hogy nem cikkeznek ilyenekről (...)"

Nyilvánvaló egyébként, hogy a legkisebb "atrocitás" is pillanatokon belül megjelenik legalább az alfahíren, a kurucon, a mandineren és hasonló oldalakon, illetve a "nemzethy tévében". Te nem ezt tapasztalod?

"a horvátoknál milyen balhét rendeztek, amikor wc papírral, meg kővel dobálóztak. De, ugye biztos erre is lesz kifogás, a migránsokat összességében pártolók részéről."

Nem tudom, miről van szó, nem olvastam a hírt.

De egy megjegyzés: magyarázat is lehet, nem csak kifogás, nem ugyanazt jelenti a kettő.

(Igen, tudom, szerinted már megint a szavakon lovagolok. :D)

"-->Figyelembe véve a (fanatikus) muszlim mentalitást, inkább az lenne a meglepő, hogy ha ilyen nem fordulna elő."

Figyelembe véve, hogy mint írtam előzőleg, mennyire alacsony lehet a mélyen vallásos muszlimok aránya, és figyelembe véve, hogy még közöttük sem mindenki fanatikus... Hát nem sok esetet valószínűsítenék, ha egyáltalán volt ilyen.

"nem az intelligens menekültekkel van a probléma, hanem a műveletlenekkel."

A műveletlenek/iskolázatlanok is lehetnek egyéb szempontokból "rendes" emberek.

(Nem mellesleg az olcsó, képzetlen munkaerőre is van kereslet pl. Németországban.)

"Nem tudom, melyek azok a hiteles adatok, az augusztusi forrás szerint (...)"

Nem adtad meg a forráslinket, de sebaj, rákerestem. :P

És akkor most megint "lovagolunk egyet", figyeld az idézeted elejét: "a JANUÁR ELSEJE ÓTA regisztrált (...)"

Tehát ez az arány a januártól augusztusig terjedő időszakra vonatkozik.

Amit én írtam, és amire hivatkoztam, az havi bontásban volt, nézd vissza nyugodtan.

"ha 70-30-ra is csökkent az arany az nem oszt, nem szoroz, mert még így is túlnyomó többségben vannak a férfiak."

Egyelőre. De a tendencia tovább folytatódik, ha jól emlékszem, ezt írtam is. El fogja érni előbb-utóbb az egyensúlyt.

Ha esetleg érdekel:

[link]

(Világszinten a menekültek 51%-a gyermek.)

"-->Figyelembe véve azt, hogy a kukába vágják a félig megrágott, vagy még kibontatlan ennivalót, nem annyira demagóg ez, minthogy te képzeled."

1. Megint általánosítasz. Az, hogy néhányan ezt tették, nem jelenti azt, hogy mindannyian ezt tették volna.

2. Mi is az összefüggés aközött, hogy valakik kidobják az ételt (amit egyébként én sem helyeslek), és aközött, hogy "csak a segélyekre pályáznak"?

"nem veszed figyelembe, hogy a menekülteknek igenis van árnyoldaluk is. Egy részük valóban egy műveletlen, Európára veszélyes ember, akiket nem szabad lenne ide beengedni. (...)"

De, figyelembe veszem. És egyetértek: a valóban veszélyeseket nem kellene beengedni. (Más kérdés, hogyan szűrhetők ki...)

<Csak mivel a média általában ezekkel a rendesekkel van tele, nem ártana felhívni a figyelmet arra, hogy vannak köztük "nem rendesek is". De ezzel senki sem törődik.>

Én nem így tapasztalom. A net "tele van" az egyszeri incidensekkel, kb. két hónapja szinte másról sem szólnak a hírek, csak erről a témáról, és néhány oldal (mint a fentebb említettek is) aztán a legapróbb dologból is megpróbálja kihozni azt, hogy "ez az egész menekültbanda civilizálatlan, agresszív, koszos, segélyekre pályázó terrorista" (szándékos az összevonás).

Nem nézem a "királyi tévéadókat" (a többit se), de az ismerőseim szerint jóformán csak a gyűlölködés, az uszítás megy, és szinte mindig csak a negatív híreket hozzák le.

"Szerintem is elfogult."

Még mindig nem. De akkor tőled is megkérdezem: És te? :)

"Nekem a kommentjéből nagyon az jött le, hogy a menekülteket mind amolyan kedves, jó lelkű embereknek tartja."

Olvasd újra. Ugyanis utaltam negatívumokra is.

"Egyes állításokat nyilván azért nehéz neki elhinni, mert más kép alakult ki benne a migránsokkal szemben."

Tudod, honnan alakult ki bennem ez a kép? (Még egyszer: nem az, hogy mind kedvesek, jó lelkűek stb., hanem "csak" a többségük az.) Egyrészt rengeteget olvasok, és sokféle forrásból. Riportokat is, és segítők beszámolóit is, tehát olyan emberekét, akik nem csak a tévében láttak menekülteket. Másrészt, ami talán még fontosabb: a már említett ismerőseimen keresztül, akik többször jártak a Keletiben, tehát szintén személyes tapasztalatokkal rendelkeznek.

(Saját tapasztalatom meglehetősen minimális: csak kétszer jártam a Nyugati környékén az elmúlt hónapokban; láttam menekülteket, semmi gond nem volt velük.)

2015. szept. 27. 01:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!