Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Munkanélküliség vagy csak...

Munkanélküliség vagy csak senki nem akar dolgozni? Magyarország ezért tart itt? Szubjektív vélemény!

Figyelt kérdés

Bennem egy elég komoly dilemma merült fel. Mi köznép jobban tehetünk arról, hogy ilyen helyzetben van az országunk mint a politikusaink. Mindenki a munkanélküliség miatt hisztizik, de az elmúlt 2 hétben az ellenkezőjét tapasztaltam. Van munkanélküli ember az tény, de nem mindegyik akar dolgozni. Én és a feleségem dolgozunk, nem olyan sok pénzért, de kényelmesen megélünk két fizetésből. A feleségem munkahelyén 3-4 állandóst kerestek, de alig találtak embert, aki jelentkezett (kb 4 ember jelentkezett vagy 5, de ebből 1 visszamondta). A másik a 2 ha szöllőmmel kapcsolatban került elő, jön a szüret és mondom ismerek jó pár olyan munkanélkülit a környéken, aki segít nekem kiviszem őket kocsival, reggeli ebédet kapnak és nem olyan rossz pénzt sztem. A megdöbbentő az volt, hogy egy tucat emberből 1 vállalta el. Oké elég tré munka, de amúgy virágágyást gyomlalnak vagy füvetvágnak közmunkán. Utána meg szidják a kormányt, h ilyen keveset ad. Amikor 5 nap alatt megkereste volna nálam azt a pénzt amit a munkanélküliért kap. Inkább semmit se tesznek és így is kapnak pénzt. A legjobb, h román illetve cig.ny segédmunkásokat találtam, akik jöttek hozzám dolgozni (hamár a magyar nem jött és őket szidjuk). Az ezzel kapcsolatban még az szöllő ami termet és aki megvásárolta adott róla felvásárlási jegyet, de ott is elég alacsony árat írt rá és csak fele mennyiségről, mert így tisztább neki a fekete. Az után ha jól tudom én adóztam vna mint jövedelem és nem az bánt, h nem kell adóznom, de az ország szinte az adókból tartja fent magát. Szóval kicsit lelkiismeretesen elgondolkodva, ha sokkal becsületesebben élnénk sokkal gazdagabb ország lenne. Lehetne most is úgy élni mint a görögöknél 15. havi fizetéssel meg fél év szabival, de akk mi is csődbe mennénk?!

(bocsi, h nem migráns kérdés)

2015. szept. 16. 23:50
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Nem tudok és nem is akarok előkeresni több héttel ezelőtt látott linket.

De tessék, egy új keresés eredménye, csak azért, hogy lásd, van ilyen:

[link]

Az ingyenes pénzügyi és számviteli ügyintéző tanfolyamokról már lemaradtál, de a kamionos még élő. :D

Szóval keresgélj csak magad tovább, RENDSZERESEN.

Ja, és vizsgázni sem megyek el helyetted. :P

2015. szept. 17. 22:57
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
Kamionos? És ingyenes? Nem gondolnám hogy mennem kéne. Még jogosítványom sincs. Az se kevés pénz.
2015. szept. 18. 05:23
 43/48 anonim ***** válasza:
22%

Magyarul a kifogásokat keresed megint.

Ez a kamionos pont arról szól szerintem, hogy megszerezd a jogsit.

berta

Az, hogy más szavakat használsz még nem jelenti azt, hogy akkor nincs igazam.

Beadtad és bíztál benne?

Igen.

Magyarul álmodoztál.

Volt kifejezetten azon a területen?

Azon a területen nem volt, az hogy vannak hasonló területeken az már más tészta.

Ugyanis én nem rokonterületről írtam, hanem kifejezetten.

Magyarul nem rendelkeztél.

Az pedig, hogy te minek tartod a diplomád senkit nem érdekel, ha nem bóvli lenne, nem a Lidl-ben kerestél volna állást.

2015. szept. 18. 05:39
 44/48 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyjuk, soha nem fogunk közös nevezőre jutni. Olyan mértékű ellenérzéseid vannak, amiken nem tudsz/akarsz túllépni. Neked tök mindegy, mit csinálok, hogyan gondolkodom, és hogy ebben a témában speciel abszolút egyetértünk, te akkor is ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez, csak mert én vagyok BW.

Te nem azt értékeled, hogy szükség esetén hajlandó voltam jóval a képességeimhez és képesítéseimhez képest "szinten aluli" munkát elvállalni, nem pedig sajnálatosan sokakhoz hasonlóan csak rinyálni és kifogásokat keresni. Csak kiragadsz egy olyan momentumot a sok közül, ami szerinted beleillik az általad gyártott sztereotípiába. Szerintem meg nem, és nem fogok ezen rugózni tovább.

Beszélgessetek csak tovább a folyton kifogásokat kereső 46%-ossal, ha szerinted nem reménytelen eset. Szerintem az, úgyhogy részemről lezártam.

2015. szept. 18. 08:36
 45/48 anonim ***** válasza:
48%
45ös Ki az a hülye aki engem alkalmazna ha 48 évesen akarnék megtanulni kamiont vezetni? Senki. Lehet hogy van más. Egyet felejtesz el! Hogy elfáradtam. Mert 30 éve mást sem hallok csak dolgozni dolgozni dolgozni. Napi 12 órát nehéz fizikai munkát végezni semmi pénzért. Annyira fáradtnak lenni hogy két napig aludtam a kórházban mert annyira kimerültem. Lehet valamilyen szinten igazad. De ha az ember lélekben már hány a munkától akkor tényleg ilyenné válik. De ezt nem magamnak köszönhetem!!!!!
2015. szept. 18. 09:08
 46/48 anonim ***** válasza:

Túlságosan negatív vagy, ha már eleve úgy állsz hozzá, hogy téged úgysem vesz fel senki. Valamennyire megértem egyébként, gondolom, számtalan elutasításban volt már részed, és valószínűleg a kudarctűrő képességed nem igazán magas. Pedig kellene...

És igen, ha "nem jó helyre születtél", akkor sokmillió más emberrel együtt az élet jórészben abból áll, hogy "dolgozni, dolgozni, dolgozni".

Szerintem nagyon kevés kivétellel mindannyian belefáradunk ebbe, ez egy mókuskerék, amiből nem nagyon lehet kiszállni. Viszonylag ritka eset, hogy valaki valamilyen szerencsés történés folytán abbahagyhatja.

De azt kell meglátnod, hogy ha nem teszel semmit, akkor esélyed sincs a változásra. Még 17 éved van a nyugdíjig. Ugyanígy akarod leélni, ahogyan eddig? 17 hosszú év... Én nem szeretném...

Ráadásul ha nincs meg a megfelelő szolgálati időd, akkor nem is lesz nyugdíjad.

Gondolom, nem akarsz az egész hátralévő életedben "nyomorogni".

Adj egy esélyt magadnak a tanulással. Tudom, nincs rá garancia, hogy biztos állásod lesz utána. De enélkül marad ez a nihil, amiben most élsz.

Tudom, hogy az '50-es, '60-as, '70-es évek generációjának nem könnyű. Az érettségi még "nagy szám" volt, el lehetett helyezkedni vele aránylag jó állásokban. (Anyukám pl. a szintén közgáz érettségijével főleg irodákban dolgozott.) És ugye '89-'90-ig másképp működött a rendszer, nem kellett pályázni, versenyezni a munkáért. De változott a világ, és kénytelen mindenki ehhez alkalmazkodni.

Régebben olvastam erről egy cikket, de sajnos nem tudtam visszakeresni. Ez egy kicsit hasonló:

[link]

Érdemes olyan képzést választani, amivel jobbak az elhelyezkedési esélyek. Ezek jellemzően fizikai munkák, és tudom, belefáradtál. De azért egy link:

[link]

Diplomások közül az IT szakemberekre lenne a legnagyobb igény:

[link]

De más szakok is vannak, amiket érdemes lehet megpróbálni.

(Az aggályodat megelőzendő: nem csak fizetős képzések vannak, hanem államilag támogatottak is.)

Viszont azt nem tudom, hogyan történik a pontszámítás a régi típusú érettségiknél, vagy esetleg újra kellene-e érettségizni. Plusz diplomát már nem adnak nyelvvizsga nélkül, tehát a nyelvtanulásra is rá kellene feküdnöd. Mindez nem könnyű. De nem is lehetetlen.

És ott vannak még az OKJ-s képzések. Tényleg érdemes lenne valahonnan előszedni a szükséges pénzt, hosszú távon bőven megéri.

És igen, tudom: mire végzel, addigra már 50-52 éves leszel. Ez már "rontja" az esélyeidet, a tapasztalat hiánya szintén. DE ne feledd, ezek nélkül az esélyed 0, azaz nulla.

Nem akarok hiú reményeket kelteni benned. De nincs veszíteni valód.

Hacsak nem értesz valamihez nagyon jól, amiből el lehet tengeni-lengeni (mittudomén, utcazenélésből, saját rajzok/festmények/grafikák eladásából, hasonlókból), akkor én tényleg csak a tanulást tudom ajánlani.

Sok szerencsét. :)

2015. szept. 19. 19:42
 47/48 anonim ***** válasza:
Én is hasonlókat tapasztaltam a munkahelyemen, egy kórházban. Nehéz munka, az igaz, de hát a munka mindenütt nehéz. Akik itt vagyunk, mi is mindennap küzdünk, hogy kibírjuk. Nagyon magas a fluktuáció. Idejönnek, körülnéznek, valamin megsértődnek, vagy csak elfáradnak, és viszlát, és már el is mentek. Itt szinte mindig van felvétel, gyakori a munkaerőhiány. Én is azt tapasztalom, hogy nem is nagyon akarnak dolgozni az emberek, ha valami nehézséggel szembetalálkoznak, azonnal távoznak. Fel sem merül, hogy küzdeni kell, megoldani a problémákat, kibírni a nehéz napokat. Mindenki könnyű munkát keres, nagy fizetéssel, de hát ez szerintem nagyon ritka.
2015. szept. 28. 11:20
 48/48 anonim ***** válasza:

Régi kérdés de talán még olvassák.

Én diploma után 1 évig szórakoztam azzal h normásan találjak MO-n munkát.

Legalább 70-80 álláshirdetésre adtam be jelentkezést de sehova nem vettek fel.

Indoklások szerint mert nincs jogsim, pályakezdő vagyok, alkalmasabb személyt találtak...

(MO-n virágzik az Uram - Bátyám Protekció. )

Mint említettem 1 év után meguntam az egészet írtam egy külföldi havernak és most az ő cégénél vagyok Angliába.

Én akartam volna itthon dolgozni de sehova nem vettek fel, szal lehet sírni h 1-el több kivándorolt magyar.

2018. ápr. 18. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!