Munkanélküliség vagy csak senki nem akar dolgozni? Magyarország ezért tart itt? Szubjektív vélemény!
Bennem egy elég komoly dilemma merült fel. Mi köznép jobban tehetünk arról, hogy ilyen helyzetben van az országunk mint a politikusaink. Mindenki a munkanélküliség miatt hisztizik, de az elmúlt 2 hétben az ellenkezőjét tapasztaltam. Van munkanélküli ember az tény, de nem mindegyik akar dolgozni. Én és a feleségem dolgozunk, nem olyan sok pénzért, de kényelmesen megélünk két fizetésből. A feleségem munkahelyén 3-4 állandóst kerestek, de alig találtak embert, aki jelentkezett (kb 4 ember jelentkezett vagy 5, de ebből 1 visszamondta). A másik a 2 ha szöllőmmel kapcsolatban került elő, jön a szüret és mondom ismerek jó pár olyan munkanélkülit a környéken, aki segít nekem kiviszem őket kocsival, reggeli ebédet kapnak és nem olyan rossz pénzt sztem. A megdöbbentő az volt, hogy egy tucat emberből 1 vállalta el. Oké elég tré munka, de amúgy virágágyást gyomlalnak vagy füvetvágnak közmunkán. Utána meg szidják a kormányt, h ilyen keveset ad. Amikor 5 nap alatt megkereste volna nálam azt a pénzt amit a munkanélküliért kap. Inkább semmit se tesznek és így is kapnak pénzt. A legjobb, h román illetve cig.ny segédmunkásokat találtam, akik jöttek hozzám dolgozni (hamár a magyar nem jött és őket szidjuk). Az ezzel kapcsolatban még az szöllő ami termet és aki megvásárolta adott róla felvásárlási jegyet, de ott is elég alacsony árat írt rá és csak fele mennyiségről, mert így tisztább neki a fekete. Az után ha jól tudom én adóztam vna mint jövedelem és nem az bánt, h nem kell adóznom, de az ország szinte az adókból tartja fent magát. Szóval kicsit lelkiismeretesen elgondolkodva, ha sokkal becsületesebben élnénk sokkal gazdagabb ország lenne. Lehetne most is úgy élni mint a görögöknél 15. havi fizetéssel meg fél év szabival, de akk mi is csődbe mennénk?!
(bocsi, h nem migráns kérdés)
Na szal.
Pestről volt szó, szal azt linkeltem.
Ráadásul direkt fiú pultost, mivel általában mindenhol lányok vannak a férfiak miatt.
1-2 év gyakorlat.
Pultos állásnál miről beszélünk?
Talán testi fogyatékos vagy?
Legyen humora.
Húha, ez aztán tényleg nagyon hatalmas dolog.
Persze azonnal elkezdődött a kifogáskeresés meg a csúsztatás, mely szerint latinul kell tudni meg stb.
Jah és nem is évek óta, hanem hónapok óta.
Erről beszéltem.
Ahelyett, hogy megpróbálnátok, csak a kifogásokat keresitek, mert életképtelen ek vagytok, akik csak mást tudnak hibáztatni...
Nem baj, én most jót reggeliztem(igen, mivel 10-kor keltem), most pedig leülök és nézek egy jó filmet.
Nektek további kellemes hőbörgést!
Ezt pedig bertának kerestem ki
Tuti befutó vagy!!!!
Nem tagadom, h nincs munka nélküliség. Érdekes válaszok születtek, de talán az első az amivel lassan egyet értek, hogy elég sokan nem akarnak dolgozni, de reklamálni tudnak mert túl nagy az igénye pár embernek mindenki 200-ezres fizetést szeretne napi 4 óra melóért, én 8-12 órákat dolgozok nettó 150ért, ha nem lenne párom akk lehet h én is szűkösebben jönnék ki hónap végén, de nem lehetetlen. Pesten csak akkor lehet kijönni 100.000ből ha van saját lakása az embernek vagy egy ismerősénél lakhat. 48 évesen nehéz állást találni az tény.
Viszont arra a kérdésre nem igazán jött válasz, h 4-5 millió munkaképes ember dolgozna rendesen, akkor az ország teljesítménye javulna-e, illetve nem előzne meg minket lassan az összes környékbeli ország!?
@ 15.:
"Ennyi év után te akarod meghatározni hogy menjél csak dolgozni 60 ezerért mert hát az is pénz!"
Én NEM akartam meghatározni. A te dolgod, mit teszel. Én pusztán rámutattam a helyzet visszásságaira. Teljesen munka nélkül lenni kilátástalanabb, mint időszakos munkákkal.
A kérdéseimre nem válaszoltál. Tehát még egyszer: ha nem dolgozol, akkor miből élsz? Ki tart el? Honnan szerzel pénzt lakhatásra, élelemre, egyebekre?
@ 17.:
"Erről beszéltem, se tapasztalat, se semmi, csak diplomája van és akkor vezető beosztásról álmodozik, mikor meg jól pofára ejtik akkor meg csodálkozik:)"
Nem, okoska, NEM erről beszéltél. Vagy nem olvastad el rendesen, amit írtam. Én azt írtam, hogy A KÉT ELŐNY közül az egyik megvolt, a másik nem. A cég által felsorolt ELVÁRÁSOK mindegyikének megfeleltem. Remélem, tudod, mi a különbség a kettő között.
@ 22.:
"Ezt pedig bertának kerestem ki"
Köszi, de évek óta van munkám, dolgozom. Ha figyelmesen olvastad volna az első válaszomat, és nem csak arra koncentrálsz, hogy mibe lehet belekötni, akkor te is tudnád.
(Nem mellesleg a saját szakmámban. Mármint az egyikben, mert több is van.)
@ 24.:
Te is csak kötözködni jársz ide, úgy látom. A kérdésre választ nem adtál...
Én meg nem fogok leállni veled vitatkozni, amikor csak fröcsögni tudsz meg hülyeségeket irkálni. Kezdve ott, hogy nem "mondvacsinált példa", merthogy valós; nem gyűlölködő, te vagy túlérzékeny vagy paranoiás; és befejezve ott, hogy soha, sehol nem írtam olyan ismerősökről, amiket most felsoroltál. (Nyugodtan idézd be vagy linkeld azt a kérdést, amivel bizonyítani tudod, hogy nem hazudsz.)
Ja, még egy hazugságod így a végére: pont azon kevesek közé tartozom, akik semleges témákban is szoktak válaszolni, pl. itt a jogi kérdéseknél, más kategóriában házi feladatoknál, egyéb kérdéseknél. Ezt te valószínűleg pont azért nem tudod, mert azokat a kérdéseket meg sem nyitod, mivel ott nincs mit hőbörögni.
Valahol máshol éld már ki a frusztrációidat.
"Viszont arra a kérdésre nem igazán jött válasz, h 4-5 millió munkaképes ember dolgozna rendesen, akkor az ország teljesítménye javulna-e,"
Az ország teljesítménye javulna, csak akkor te is mondjuk 80-120 ezret keresnél! Mert kénytelen lennél elvállalni rosszabbul fizető munkát, mert kapásból találnának a helyedre három másikat, ha meg mersz nyikkanni, akkor is ha vállalkozó vagy. Tehát inkább örülj neki, hogy kevesebben dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!