Munkanélküliség vagy csak senki nem akar dolgozni? Magyarország ezért tart itt? Szubjektív vélemény!
Bennem egy elég komoly dilemma merült fel. Mi köznép jobban tehetünk arról, hogy ilyen helyzetben van az országunk mint a politikusaink. Mindenki a munkanélküliség miatt hisztizik, de az elmúlt 2 hétben az ellenkezőjét tapasztaltam. Van munkanélküli ember az tény, de nem mindegyik akar dolgozni. Én és a feleségem dolgozunk, nem olyan sok pénzért, de kényelmesen megélünk két fizetésből. A feleségem munkahelyén 3-4 állandóst kerestek, de alig találtak embert, aki jelentkezett (kb 4 ember jelentkezett vagy 5, de ebből 1 visszamondta). A másik a 2 ha szöllőmmel kapcsolatban került elő, jön a szüret és mondom ismerek jó pár olyan munkanélkülit a környéken, aki segít nekem kiviszem őket kocsival, reggeli ebédet kapnak és nem olyan rossz pénzt sztem. A megdöbbentő az volt, hogy egy tucat emberből 1 vállalta el. Oké elég tré munka, de amúgy virágágyást gyomlalnak vagy füvetvágnak közmunkán. Utána meg szidják a kormányt, h ilyen keveset ad. Amikor 5 nap alatt megkereste volna nálam azt a pénzt amit a munkanélküliért kap. Inkább semmit se tesznek és így is kapnak pénzt. A legjobb, h román illetve cig.ny segédmunkásokat találtam, akik jöttek hozzám dolgozni (hamár a magyar nem jött és őket szidjuk). Az ezzel kapcsolatban még az szöllő ami termet és aki megvásárolta adott róla felvásárlási jegyet, de ott is elég alacsony árat írt rá és csak fele mennyiségről, mert így tisztább neki a fekete. Az után ha jól tudom én adóztam vna mint jövedelem és nem az bánt, h nem kell adóznom, de az ország szinte az adókból tartja fent magát. Szóval kicsit lelkiismeretesen elgondolkodva, ha sokkal becsületesebben élnénk sokkal gazdagabb ország lenne. Lehetne most is úgy élni mint a görögöknél 15. havi fizetéssel meg fél év szabival, de akk mi is csődbe mennénk?!
(bocsi, h nem migráns kérdés)
@ 28.:
Komolyan kérdeztem, nem viccből.
Sima érettségivel amúgy tényleg nem sokra lehet menni manapság. Itt jön az, amit már említettem: átképzés. Vagy továbbképzés. Közgáz sulikban szoktak indítani OKJ-s képzéseket 5.-6. évben. Nálunk legalábbis volt rá lehetőség. De más területeken is próbálkozhattál volna már adott esetben.
berta
csak nem savanyú a szőlő, hogy töröltetted a hozzászólásom?
Még egy paranoiás... :(
Nem töröltettem semmilyen hozzászólásodat, és másét sem.
.......
46%-os, igen, vannak ingyenes képzések is, bár elég korlátozott számban és szakmához. Nézelődj _rendszeresen_ a neten, hátha találsz valamit.
De egyébként ha így "meg tudsz élni a semmiből", akkor egy tanfolyamot is ki tudsz fizetni ugyanabból. :P
Vagy érdemes lenne a tanfolyamra összeszedni a pénzt alkalmi munkákból... Mégiscsak el meg kellene fontolnod, és nem csak várni a sült galambot. (Ha már az elmúlt kb. húsz évben nem gondoltál arra, hogy képezd magad...)
Jó, akkor még egyszer.
1.Diplomás vagy?
Igen.
2.Vezető beosztásról álmodoztál?
Igen.
3.Van tapasztalatod?
Nincs.
4.Fentiek alapján igaz az, amit leírtam az elején?
Igen.
Velem nem könnyű ám kötözködni... :D
De okay, akkor:
"2.Vezető beosztásról álmodoztál?
Igen."
Jobb híján megpályáztam egy ilyen állást is. Egyáltalán nem álmodoztam róla, teljesen jól megvagyok a saját szakmámmal, nem vezetőként. Csak akkor éppen nem volt lehetőségem elhelyezkedni.
"3.Van tapasztalatod?
Nincs."
Azon a területen tényleg nem volt, de rokon területeken igen.
"4.Fentiek alapján igaz az, amit leírtam az elején?
Igen."
NEM.
Idézlek:
"A diplomás munkanélküliek meg visznek mindent, kb csak vezető beosztásról meg havi nettó 300 ezerről álmodoznak, közben meg valami bóvli diplomával rendelkeznek és semmit nem lehet rájuk bízni."
1. Nem büfészakon végeztem. (És bölcsész sem vagyok. :D)
2. Olyan állásokat is megpályáztam akkor, amikhez túlképzett voltam, hármat is. Ebből két helyen ki is akadtak, hogy "hol tartunk..."
Dolgoztam is ilyen munkakörben, amikor szükséges volt, nem kerestem a kifogásokat. Nekem nem "büdös" a munka, mint sokaknak...
(Az egyik kommentben említettem, hogy tapasztaltam a saját bőrömön is, hogy túlképzetteket nem vesznek fel. Gondolom, azon is túlsiklottál.)
.......
@ 39.:
A lényeg a "rendszeresen" szón van, direkt ki is emeltem.
Pont ez a baj, hogy hozzád hasonlóan vannak némelyek, akik _egyszer_ lefuttatnak egy keresést valamire (munkára, tanfolyamra), aztán "háááát, nem találtam semmit" felkiáltással ülnek tovább ölbe tett kézzel.
Azt nem tudom, MOST van-e ingyenes tanfolyam. De mint írtam, szoktak lenni. Egy ismerősöm tavaly kezdett el egy két éves képzést, több lehetőség is meg volt hirdetve. Én meg véletlenül futottam bele pár hete egy ilyenbe a böngészés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!