Miért vannak az egyik legjobban felháborodva azon hogy kis fizetést kapnak és alig van munka, akik szartak a tanulásban mikor még lehetett? És miért kellet lenézni azokat akik tanultak?
Volt közép és általános suliba voltak jópáran akik szartak a tanulásba, de most pont azok vannak a legjobban felháborodva, hogy nem találnak jó fizető munkát. Érettségihez közeledve pedig azon hisztiztek, hogy milyen nehéz egy KETTEST összehozni.
Közben meg lenézték azokat akik egyetemre akartak menni. Voltunk kb 4-en a 36-ból akik mentek, persze itt se mind a 4-et. Csak azt amelyik komolyan is gondolta és nem csak a buli miatt, majd kihullottak fél-1 év után.
AZ én területemen könnyű elhelyezkedni és komoly fizetések vannak már kezdőként is. Igaz hogy nem könnyű, de tanulni befektetés.
Közben az előbb említett személyek, ki is vannak akadva, hogy hogyan lehet ilyen munkákkal ennyi keresni és biztos ezek valami nem tisztességes munkák.
Egyébként több mint a felét felveszik a jelentkezőknek infóra.
Egyébként számokban: 5389 embert vettek fel. Ebből 4750 államira. Csak ez csalóka mert ebben lehet sok levelező és társai.
DE több egyetemi számok:
BME: 568-at vettek fel államira mérnökinfón és 27-et fizetősre.
ELTE: Állami 494 fizetős 27.
ÉS akkor ezek voltak a "nehéz bekerülni" helyek.
És jöhet a tudományegyetemek, de könnyű helyek bekerülés szempontjából:
DE- 3 infó szakra államira 324 embert vettek fel, fizetősre 5.
SZTE- (3 infó) állami 410 (a 490 első helyen jelentkezőből), fizetős 19. És itt megjegyzem hogy aki fizetősre ment az önszántából ment arra mert minimum volt a határ államin.
PTE (1 infó) állami 66, fizetős 1.
Vajon akkor tényleg lehetetten infón állami helyre bekerülni?
Mindenki nyugodjon le a pics.@ba!
A kérdező egy két lábon járó megoldás, aki mindent csuklóból megold. Mi egyszerű halandók meg ráb.@sztunk. :D
Ok meg lehet sértődni, de bekerülni a felsőoktatásba és főképp infóra tényleg nevetségesen egyszerű. Még ha valami GTK-t vagy orvosit mondanál akkor megértem. , de hogy infó. És te egyébként azt mondtad hogy csak fizetősre lehet könnyen bekerülni. És tényként, számadatokkal közöltem neked, hogy ugyanolyan könnyű bekerülni államira mint fizetősre. Soha nem nagyon értek egyet a kormánnyal, mert szerintem inkompetensek, de abban hogy emeljük meg 300-ra a minimumot teljesen egyetértek. Ne akarjon minden hülye felsőoktatásba menni. Egyébként a 300 pont se egy hű de magas, de legalább már elvárja hogy egy kicsivel jobb 4-es érettségi legyen a jelentkezőnek. Mégiscsak felsőoktatás, ne akarjunk már mindenkit felvenni aki legalább 1 hetet tanult az érettségire. Mert kb annyit készüléssel tényleg be lehetett kerülni.
De egyébként ha valakinek nem megy a kémia meg magyar akkor sincs semmi. Ott van az amit hiányoltál, ami egyébként létező dolog, hogy azt veszik figyelembe ami egyetemi szakra kell. Infó és matek. Csak azt kell tudni ami a szakhoz tartozik. Egyébként azt vezetném be hogy csak ezeket vegyék figyelembe és ne az legyen hogy valaki hülye matekból, de jó lett a magyar törije és felveszik. Ennek kb semmi értelme.
29-es vagyok.
A 32-es választ nem én írtam, a százalék az egy kicsit megtévesztő. A felhasználónevemet nem akarom kiíratni, mert még amikor regisztráltam olyan nevet adtam meg, amiről könnyen fel lehet ismerni.
Persze ezt most bárki mondhatja, aki 75%-on áll.
Nem feltételezd azt, hogy mindenki aki szereti és ért az informatikához, az letudja tenni az emelt szintű érettségit belőle. A normál és emelt szint között az a különbség, hogy emelt szinten kell írni egy programot is. Namost, ha valakinek nem tanítanak 4 évig programozást, az nehezen tud megírni egy programot.
Lehetséges hogy gimnáziumban tanítják azt is. Azonban én szakközépbe mentem (bárhova mehettem volna), mert a gimnázium az ad egy érettségit azt szia. Így egy szakma +-ban vagyok. A szakközepek közül sem a legjobba mentem, de mit tehet az ember, ha nincs a közelben választási lehetőség.
A fizetős bejutást a magam nevében írtam, ugyanis a matekérettségim miatt megszívtam az ingyenest. Újra le kéne tenni a matek érettségit, és nem lenne semmi probléma.
Egyébként ezt nem tudtam, hogy csak a fontosabb tárgyakat nézik, én kérek elnézést, bár az állításomnak továbbra is fenntartom, hogy az oktatási rendszer egy s**r.
A felvételiben vannak szar dolgok. SZerintem vissza kellene vezetni a normális felvételit amik korábban is voltak egyetemen, hogy tényleg olyan tudással lehessen bekerülni ami oda való. Régen a felvételi programozásból állt. Ami értelemszerűen jó, hisz az 1 félévben nagyon megszívatja azt a réteget akik nem tanultak korábban programozást.
Pl szerintem nagyon egyszerű volt a programozás alapjai, viszont akik nem tanultak korábban azok vért izzadnak és végül nagyon sokan meg is buknak közülük. Mondjuk több olyat is ismerek akik progalapon kibuknak úgy hogy 3. tárgyfelvételre se sikerült... erre újrafelvételiznek ugyanarra. -.- why?
Egyébként ja az emeltben szerintem nem a programozás a nehezebb része. Hanem a sok elmélet. Azokat annyira nem szeretem, bár ha átolvassa az ember azért megírható. Egyébként programozást nem lehet középben megtanulni. Én infós suliba jártam, de kb a tanár hamar feladta a programozás tanítását, miután a 37 emberből én voltam az egyetlen akit érdekelt. DE ugyanígy az egyetem se tanítja meg az embert, de az egy jó alapot ad. A munka és a net az ami meg fogja tanítani az embert. Csak ugye fejlesztői állásokra kell diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!