Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak az egyik legjobba...

Miért vannak az egyik legjobban felháborodva azon hogy kis fizetést kapnak és alig van munka, akik szartak a tanulásban mikor még lehetett? És miért kellet lenézni azokat akik tanultak?

Figyelt kérdés

Volt közép és általános suliba voltak jópáran akik szartak a tanulásba, de most pont azok vannak a legjobban felháborodva, hogy nem találnak jó fizető munkát. Érettségihez közeledve pedig azon hisztiztek, hogy milyen nehéz egy KETTEST összehozni.

Közben meg lenézték azokat akik egyetemre akartak menni. Voltunk kb 4-en a 36-ból akik mentek, persze itt se mind a 4-et. Csak azt amelyik komolyan is gondolta és nem csak a buli miatt, majd kihullottak fél-1 év után.

AZ én területemen könnyű elhelyezkedni és komoly fizetések vannak már kezdőként is. Igaz hogy nem könnyű, de tanulni befektetés.

Közben az előbb említett személyek, ki is vannak akadva, hogy hogyan lehet ilyen munkákkal ennyi keresni és biztos ezek valami nem tisztességes munkák.

2015. aug. 15. 19:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
74%
Az a baj drága kérdező, hogy nem csak azok keresnek keveset, akik alig tanultak, hanem azok közül is sokan, akik igen is tanultak és szorgalmasak voltak (lásd pl.: egészségügy).
2015. aug. 15. 20:51
 12/36 szántóvető ***** válasza:
29%
10-es hogy jön ide a Jobbik?melyik az a párt amelyik erőlteti ill. kiszélesíti a közmunkaprogramot?
2015. aug. 15. 20:52
 13/36 A kérdező kommentje:
Amúgy igen lehet azt mondani, hogy betegség, stb... de amiről én beszélek az tényleg csak a szarik a tanulásra dolog. Csak a buli, az ivás, a haverokkal lógás, de ha tanulásról van szó, máris kevésbé lelkes...
2015. aug. 15. 20:53
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem mentem fősulira,nem azért mert nem voltam jó tanuló,hanem azért mert egyszerüen nem volt olyan szakma ami engem érdekelt volna.Mindenáron fodrász szerettem volna lenni,mert azt szerettem volna csinálni,végül cukrász lettem, a fodrászat megmaradt hobbinak,a család joljár.

Engem soha nem érdekelt az hogy egy kvalifikáltabb ember mennyit keres,nem sajnálom tőle,az a baj hogy én annyit keresek amiből éhen lehet halni semmi mást.Hidd el ha a szakmunkások annyit keresnének amiből tisztességesen meglehet élni akkor nem nyavalyognának.

Persze mondjuk a celebek irreális pénzeket kaszálnak a semmiért na őket irigylem,mert nem is kellet tanulniuk sem.

2015. aug. 15. 20:53
 15/36 anonim ***** válasza:
32%

"10-es hogy jön ide a Jobbik?melyik az a párt amelyik erőlteti ill. kiszélesíti a közmunkaprogramot?"

Miért, melyek azok a pártok, amik még mindig a középkori feudalizmusban élnek, mert akkor volt Nagy-Magyarország és Mátyás király és Szent Korona és minden más bizbasz?

Elárulom neked, hogy nem csak a Fidesz.

2015. aug. 15. 20:56
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Igazad van, azért nem tanulok tovább, mert cseszek tanulni. És tudod miért, mert az oktatási rendszer is elvan b**zva!

Soha nem értettem, hogy ahhoz, hogy én megtanuljak mondjuk egy programozási nyelvet miért kell betéve tudnom a második világháborút, Petőfi életét. Márpedig a főiskolára való bejutás ezektől függ. Nem érdekel senkit, hogy én a szakmai tárgyakból végig kitűnő voltam, mindent ami a jövőbeli szakmámhoz kell jól csináltam, végül ha elhasalok Petőfin, cseszhetem a szakmámat.

Ha most elmennék főiskolára, biztos vagyok benne, hogy nem azokon a tárgyakon hasalnék el, amikért odamentem, hanem azokon, amiket kötelezően fel kell venni tölteléknek, hogy meglegyen a kötelező óraszám.

2015. aug. 15. 21:18
 17/36 anonim ***** válasza:
79%
A magyar oktatással az a baj, hogy sok felesleges dolgot magoltat be, és nem a való életre nevel. Vannak dolgok, amiket illik ismerni, de nem kéne átesni a ló túloldalára. Ezért is van az, hogy jeles tanulók a munka világában nem bírnak talpon maradni. Igazából az egész ország el van baszva úgy, ahogy van.
2015. aug. 15. 21:34
 18/36 anonim ***** válasza:

Az, hogy valamelyik diploma értékes, szaktól függ. Attól, hogy van egy jópár, ami semmit sem ér, még nem jelenti azt, hogy minden szakot ócsárolni kell, hiszem sértő ez a jelenlegi egyetemistákra nézve is.

Egyáltalán nem kell az olyan emberekkel foglalkozni, kedves Kérdező, mint amilyeneket leírtál. Engem is kinéztek, mert orvosira jöttem. Persze az majd jó lesz, ha megmentem az életüket a műtőben. Hagyjuk. Az embere többsége, főleg a tömeg, alapvetően beszűkült látásmódú, könnyen irányítható, és nem épp a megértéséről híres. Ezért mondom, hogy nem kell velük foglalkozni, úgysem tehetnek veled semmit. Te vagy előnyben, mert tanultál :)

2015. aug. 15. 21:52
 19/36 anonim ***** válasza:
64%

'Engem is kinéztek, mert orvosira jöttem. Persze az majd jó lesz, ha megmentem az életüket a műtőben.'

Magam nevében szólva nem nézek le se szakmunkást, se egyetemistát, még 8 általánost végzettet sem, mert mindannyiukra szükség van, csak bizonyos munkahelyek más és más végzettségűeket igényelnek.

Visszatérve rád, válaszoló, mit csinálnának az 'orvos gyűlölők', ha minden orvos, sőt egészségügyben végzett eltűnne ebből az országból, mert ők úgy akarják?

2015. aug. 15. 22:25
 20/36 anonim ***** válasza:
64%
Az még hagyján hogy túl sok a felesleges tanulni való,de még nehezítenek is az érettségi feladatokon.Mondván hogy "túl sokan vannak a felsőoktatásba".Orbán Viktor megmondta,kevesebb gimnáziumra több szakközépiskolára van szükség!Több szakmunkás kell,és kevesebb diplomás."Mert mi a bánatért fizessük a drága tandíjat,ha úgyis kimennek külföldre,mert nemtetszik nekik a havi nettó 150.000 ft"- kezdő orvos példa.Akik meg diákhitelesek,azok meg szopják a .... minimum 5 évig magyarországon.Még annyi hogy testvéremnek érettségije sincs,de bruttó 180.000 ft-ot keres havonta egy gyárban.
2015. aug. 15. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!