Miért vannak az egyik legjobban felháborodva azon hogy kis fizetést kapnak és alig van munka, akik szartak a tanulásban mikor még lehetett? És miért kellet lenézni azokat akik tanultak?
Volt közép és általános suliba voltak jópáran akik szartak a tanulásba, de most pont azok vannak a legjobban felháborodva, hogy nem találnak jó fizető munkát. Érettségihez közeledve pedig azon hisztiztek, hogy milyen nehéz egy KETTEST összehozni.
Közben meg lenézték azokat akik egyetemre akartak menni. Voltunk kb 4-en a 36-ból akik mentek, persze itt se mind a 4-et. Csak azt amelyik komolyan is gondolta és nem csak a buli miatt, majd kihullottak fél-1 év után.
AZ én területemen könnyű elhelyezkedni és komoly fizetések vannak már kezdőként is. Igaz hogy nem könnyű, de tanulni befektetés.
Közben az előbb említett személyek, ki is vannak akadva, hogy hogyan lehet ilyen munkákkal ennyi keresni és biztos ezek valami nem tisztességes munkák.
És kit érdekel, akkor mi volt? Már nem vagy kapcsolatban velük, nem érintkezel velük, ne érdekeljen a véleményük. Ami volt, elmúlt. Örülj neki, hogy megérte tanulnod :) Mondjuk nekem most erőteljesen úgy tűnik, hogy inkább Te vagy az, aki lenézi őket, mert nem tanultak akkor, és szerintem megérdemlik a sorsukat. De képzeld csak el, mi lenne, ha mindenki egyetemre menne! Összeomlana a gazdaság. Szükség van mindenféle emberre, mindenféle dolgozóra, különben nem tudnál mit megvenni a boltban...
Egyébként meg, nem minden a pénz :)
"De képzeld csak el, mi lenne, ha mindenki egyetemre menne! Összeomlana a gazdaság. Szükség van mindenféle emberre, mindenféle dolgozóra, különben nem tudnál mit megvenni a boltban... "
Ez a kedvencem. Valahogy még soha sehol nem fordult elő, hogy túl sok képzett szakember lett volna, és túl kevés betanított munkára is alig alkalmas proli. De azért minden alkalommal elsüti valami, hogy jajjj, mi lenne ha.
azért sírnak, mert nem érik fel ésszel.
nem véletlen, hogy a kettest is alig tudták összekaparni.
ezek az emberek azok, akik inkább hangosan elégedetlenkednek, mint hogy tegyenek valamit a saját érdekükben.
nekem is van ilyen ismerősöm, pont ezért sír, hogy ő keres a legkevesebbet, de vajon felemeli a fenekét, és csinál valamit? dehogy...
ugyanakkor van olyan ismerősöm is, aki 30-on túl, egyedül neveli a gyerekét, és most érettségizett le. vele nem szoktam találkozni, csak facebook-on látom, és minden ismerőse bátorította, gratulált, mellette állt, büszke volt rá. így is lehet.
egyébként nem feltétlenül kell annak a végzettségnek diplomának lennie. egy jól megválasztott szakmával, technikummal is lehet sikeres valaki. de azt már tizenévesen tudni kell felmérni. aki tojik rá, és örül, hogy a kereskedelmibe felvették, az mit vár az élettől? nagy részük bolti eladó vagy árufeltöltő lesz minimálbérért, nem lesz hétvége, mehet több műszakba, éjjel-nappal, ezt egy 14 éves gyerek is be kéne, hogy lássa, hogy a kereskedelem erről szól. mégis ide mennek a legtöbben, mert ide a legkönnyebb bekerülni. hát akkor meg is érdemlik, én tanultam, és nincs diplomám, de egy klímás irodában ülök, és magam osztom be az időmet. a párom is tanult, bár ő szakmunkás, de igen jó és ritka szakmája van, többet keres, mint néhány diplomás mérnök. amikor a jövőnkről döntünk, GONDOLKOZNI kell. aki erre nem képes, azzal mit lehet csinálni?
Nézd, én nemigen foglalkoztam a tanulással, de piacképesebb szaktudásom volt, mint a feleségem hivatása, aki színötös tanuló volt.
Na melyikünk keresett sokkal többet?
Ennyit érnek a jegyek. Ha bekerülsz a felsőoktatásba valahogy, onnan már teljesen mindegy. Persze vannak helyek, ahonnan ki lehet hullani, és keményen tanulni kell.
Azért siránkoznak mert s**r a rendszer.
Azt elmondhatod, hogy nem tanult sokat az illető, de azt nem mondhatod el, hogy semmit nem tanul.
Márpedig a jelenlegi rendszer olyan, hogy aki nem tanult semmit, ugyanott van mint aki lehet, hogy nem tanulta agyon magát, de azért tanult.
Az írástudatlan, a nyolcosztályos, az értségivel rendelkező, a szakmát végző és a diplomás karöltve csavarozzák a gyárban a mütyüröket annyi pénzért, amivel nem mennek semmire.
Először is, igen, igazad van, mindenki tudja mik a jobban fizető szakmák, tehetnének érte, hogy nekik is hasonló legyen. Ebből a szempontól szerintem is alaptalanul háborognak.
Viszont érdemes figyelembe venni, hogy rengeteg egyéni háttér, motiváció és történet van. Egy sötét ember nem fogja fel ésszel, hogy tanulnia kéne, és nem is tudna tanulni, nem neki való padban ülni. Van akit rosszul szocializáltak, és eszébe se jut, hogy hogyan tudna kitörni. van akit betegségek, tragédiák sújtanak, nincs meg a családi háttere, hogy jól teljesítsen.
Sok szalag mellett állóval dolgoztam, egyikük sem volt buta ember, de amikor dolgozni kezdtek évtizedekkel ezelőtt, még ki lehetett jönni abból a keresetből. Volt aki teherbe esett középiskolás korába, és onnantól kezdve esélye sem volt gyerek és munka mellett még tanulni is. Volt olyan aki rosszul házasodott, és válás után egyedül maradt két gyerekkel. Lehet persze mondani, hogy az ő hibája, de hát senki sem tökéletes.
Vagy itt vagyok én, aki lelkiismeretesen tanult, de a képeségeim mellett egy erős középiskolában ez már csak közepes-jó eredményre volt elég, aztán meg magánéleti gondok miatt összeomlottam, és most se vagyok még százas :D Én erőt tudtam magamon venni, tanultam, és van kényelmes állásom, de nem biztos hogy egyedül ki tudtam volna mászni a gödörből.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy legyünk türelmesek és megértőek egymással, és ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Sőt, egyáltalán ne ítélkezzünk, próbáljunk inkább segíteni egymáson. De az ilyen típusú hőbörgés tényleg nem jogos.
Miért, szerinted éhen kell döglenie az ország 90%-ának, mert ők kőművesek, szakácsok, pincérek, fodrászok, gyári melósok?
Na, itt a nagy jobber nemzetszeretet. Dögöljön meg az összes szegény, irtsuk ki az ország háromnegyedét, juhé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!