Ti milyen konteókat hallottatok eddig a menekültekről/menedékkérőkről/bevándorlókról?
Én ezeket:
- elveszik a munkánkat
- itt akarnak maradni és mecsetet építeni, No Go zónákat létrehozva
- nőket erőszakolni
- napi 8000 Forintot kapnak ZSEBPÉNZNEK :D
- havi 150000 Forint ZSEBPÉNZT kap aki itt marad
- kidobja mindegyik az ételt meg a vizet amit kapnak
- mind ISIS terrorpista
Ti miket hallottatok? :)
Milyen konteókat?
Ezek szegény emberek, akik a háború elől menekültek ide, és amúgy mind diplomás végzettségű. - Én ilyen konteót hallottam.
Én az itt leírtak többségét szimplán tévhitnek és/vagy ferdítésnek nevezném, nem konteónak. Majdnem minddel találkoztam már.
A hamis állítások terjesztőivel az a legnagyobb baj, hogy nem néznek utána annak, amit valahol hallottak/olvastak. Pedig egyszerű lenne pl. a "zsebpénz" pontos összegét megkeresni _megbízható_ forrásból (havi 7.500 Ft egyébként). Vagy kisétálni valamelyik nagy pályaudvarra körülnézni... Rengeteg család van most is, nők és gyerekek is, tehát nem igaz, hogy "a többség 18 és 38 közötti férfi".
(Egy közeli rokonom volt a múlt héten egyszer és ma is a Keletinél, tőle tudom. Fotókat is készített, szinte kizárólag családok vannak rajtuk.)
Itt érdemes egyébként megjegyezni, hogy általában 3-4 napot töltenek el a pályaudvarokon, mire végre sorra kerülnek valamelyik turnusban (utazás). És ez alatt az idő alatt az állam egyáltalán nem gondoskodik róluk, tehát az ellátásukat nem az adókból fedezik. (Hanem az önkéntes adományokból, amiket civil szerveződések gyűjtenek, vásárolnak, készítenek, osztanak... Az egyik ilyen csoport Facebook-oldalán írták napokkal ezelőtt, hogy már 5 millió forint felett járnak.)
A "másik oldalról" viszont megemlítendő, hogy nem teljesen alaptalanok a félelmek a "becsempészett terroristákkal" kapcsolatban. Lásd itt:
De józan ésszel végiggondolva azért ez az egész abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!