Milyen okon követeli az MSZP a vitát a Fidesztől?
Szerintem egy Jobbik-MSzP vitának több értelme lenne, mert köztük nagyobb eséllyel lesz/lehet versengés.
Véleményem szerint az MSzP úgy akarja beállítani magát, hogy a "2 nagypárt" közül még ő az egyik, azonos szinten áll a Fidesszel. El akarja feledtetni az utóbbi éveket, és totálisan újként beállítani magát, melynek köze nincs az utóbbi évekhez. Mintha a választás nem a múltukról, hanem a mostani "programjukról (?)" szólna. Szerintem arcátlanság egy ilyen 8 év után még vitákra szólítani a másikat. Ti hogy gondoljátok?
Szerintem jogosan követelik a vitát, függetlenül attól, hogy hány százalék van nekik kitekintőben. Ha lesz ilyen vita, az átlagember (ez alatt azt értem, aki úgy szavaz, hogy nincs kiválasztott pártja, mindig az éppen legszimpibbet választja) saját maga tapasztalhatja meg, hogy melyik párt, melyik jelölt az, amelyre tényleg érdemes szavazni. Spontán kérdésekre spontán válaszok, nem úgy, mint amikor egyik nap valaki ír egy fricskát a másiknak, a másik meg válaszol rá egy hét múlva. És aki nem tud rögtönözve olyat mondani, amit a választók hallani szeretnének, hát könnyen bukhatnak néhány szavazót.
A Fidesz pont ezért nem akar ilyen vitát. Azt a taktikát választották, hogy inkább csendben maradnak, úgy több szavazójuk marad meg.
Szerintem meg 5 ös vitákat kellene tartani.
Mszp, Mdf, Fidesz, Jobbik, Lmp
legalább hetente, és szakpolitikai alapon 1,5 ó ban.
Aztán a választások előtt egy miniszterelnök jelöltit.
A két választás között pedig a három esélyes között egy elnök jelöltit.
Ott nem lenne mellé beszéd!
Sokpárti vitát én is szeretnék, annak látom értelmét.
A második válaszolónak:
Szerintem pont az a baj egy mszp-fidesz vitával, amit te pozitívumként állítottál be. Ha lenne vita, sok választó tényleg a vita alapján döntene a két párt közt; így gyakorlatilag sikerrel járna az MSZP, mert neki pont az volt a célja, hogy a múltat teljesen elfeledtetve, csak a jelen (és a programok...) alapján döntsön a választó.
Én ezt pártfüggetlenül megakadályoznám, és ezzel egyetértek a Fidesszel (bár ezt a Fidesz nem mondta ki így nyiltan).
Hát az MSZP inkább maradna csöndben vita helyett!
Ők már megmutatták 8 év alatt, hogy mit tudnak: széthordani, eladni az országot!
Orbánt kihívta Mesterházy, Orbán nem vállalta. Orbánt kihívta Vona, és ő azt se vállalta. Egyszerű a képlet: Orbán nem kockáztat.
De ha már itt tartunk.
Bokros kihívta Vonát, és Vona nem vállalta. Akkor ugye miért kéne Orbánnak felvállalni a vitát Vonával?
És folytatódik a sor, de jön a meglepetés:
A SZEMA, igazán apró törpepárt kihívta Bokrost.
Láss csodát: Bokros vállalta, pedig a SZEMA tábora még az MDF táborának is csak kb. a tizede.
Helyesnek tűnik az állítás, miszerint akár szavazásvesztéssel is járó kockázatos, szakmai vitába csak egy embernek volt bátorsága belemenni, vállalva az elveit: ez pedig Bokros Lajos. :)
Vitára bocsátom. :D
Az MSZP-sekkel mi értelme vitázni, ha 4 éve is hazudtak reggel, délben, este? A nézzétek vissza a 4 évvel ezelőtti Gyurcsány-Orbán vitát.
"nézzétek vissza a 4 évvel ezelőtti Gyurcsány-Orbán vitát. "
Felcsúti miniducse hogy megsértődött, amikor Gyurcsány a fejére olvasta a panelprolizást... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!