Fidesznek köszönhető, hogy ilyen rettentő kevés ember jelentkezett a felsőoktatásba?
"drágább oktatás a megélhetéshez viszonyítva, mint Európa legtöbb országában"
Azt ugye vágod, hogy a legtöbben ingyenesen tanulnak? Egyetemista vagyok, kb 3-4 ismerősöm van aki fizetősön van, abból kettő azért, mert olyan segg hülye, hogy áttették államiról.
"Hát baromi jó, ezt az öngólt! :-)
Fordítás: Túl trehány és lusta voltam középiskolában, de most, hogy minden csóringernek odatolnak a s.gge alá egy állami férőhelyet nekem is jutott egy. És ez erre büszke, meg arra, hogy olyanok elől vette el a helyet, aki tényleg megérdemelte volna.
első generációs értelmiségiektől hányingerem van..."
Mit "érdemeltek meg?" Bankárék gyerekei? Látom fogalmad sincs milyen amikor otthon röpül a tányér, mert valamelyik szülő már megint csinált valami hülyeséget...
Na így próbálj meg 400+ elugró pontot szerezni f×szfejkém...
Téged nem fenyeget nagyon, hogy első generációs értelmiség legyél, de sehanyadik generációs sem...
Igen, nekik. Elvégre ők azért jutottak hatalomba, mert azt ígérték, a fél ország diplomás lesz.
A ponthatárokon vitatkozik a tömeg, nagyon helyes, így legalább elsikkad minden lényeges kérdés. A fél ország diplomája is, a kevés diploma is, az értéktelen diploma is, és a sok elsikkadt tehetség is.
Ha nem fájna, vigyorognék, milyen művészi szinten hülyítik a népet. És milyen nagy a kereslet erre.
"Azt ugye vágod, hogy a legtöbben ingyenesen tanulnak?"
Azt ugye vágod, hogy a tanult félévek számát itthon le kell dolgoznod vagy kifizetned ? Tudod kinek köszönhetően.
és azt kinek köszönheted, hogy az a képzés ki lett fizetve neked?
vagy szerinted az a pénz honnan lett?
#19: "Másrészt te se voltál egyetem közelében, ha neked nullával egyenlő.
Elárulnám neked, hogy a magyar diplomások nagyon is keresettek, mérnökök, orvosok, programozók, fejlesztők egyaránt."
Hát te nem voltál egyetemen. Nálunk egy gyakorlat abból áll, hogy tanár kiadta óra elején a feladatot, semmi segítség, előadásnak semmi köze hozzá, és csináljuk meg óra végére a feladatot magunktól. Ez tanítás? én semmit nem használhatót nem kaptam az egyetemtől, minden amit tudok, azt magamtól tanultam OTTHON!, egyetemre csak a papír miatt mentem, de megismtélem, semmit nem tanítottak amit használni tudnék a munkámban, mert egy NULLA az oktatás.
Részben egyre színvonaltalanabb az egyetemi oktatás, így sokan már máshol kezdik az egyetemet, nem Magyarországon.
Továbbá a ponthatárok is egyre magasabbak. Pénze az embereknek meg nincs, hogy kifizessék a többszázezres félévi tandíjat. Ha meg sikerül is bekerülni az államilag támogatottra akkor meg hacsak nem viccszámba menő fizetésért akarsz itt dolgozni, fizetheted vissza a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!