Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesznek köszönhető, hogy...

Fidesznek köszönhető, hogy ilyen rettentő kevés ember jelentkezett a felsőoktatásba?

Figyelt kérdés
Amikor engem vettek föl a PTE TTK proginfora akkor 100+ ember jött csak proginfora, többi szakkal együtt vagy 1500-2000-n jöttek ttk-ra. Most megnéztem a számokat és proginfora 20+ ember jelentkezett, de a többi szakon is ilyen alacsony volt a létszám, összesen olyan 300-400 ember összesen. Ahogy néztem, többi egyetemen is tized annyi lett a kezdők létszáma, mint amikor engem vettek fel 4 éve.

2015. júl. 28. 23:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
90%
Azért "rettentően kevésnek" nem mondanám, és friss diplomásként írom, hogy hál Istennek, hogy kevesebben vannak és magasabbak a ponthatárok, mert ahány analfabéta bekerül és értelmiségi lesz, az elég ijesztő. Örülnék, ha visszaadnák a felsőoktatásnak a régi színvonalát és erről nem az egyetemek tehetnek, hanem a rossz rendszer.
2015. júl. 29. 11:33
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Lassan már minden hülye diplomát akar. Nemrég volt egy olyan kérdés is, hogy kettessel hova jutna be. Nem az a legszomorúbb, hogy tovább akar az ilyen tanulni, hanem az, hogy van olyan egyetem, ahol ezt el is tudja érni. Ráadásul mérnöki szakokon. A végzősök között is annyi ostoba ember vam, hogy az hihetetlen. Elájulva persze elvannak maguktól és lenézik a szakképzetteket. Holott bármelyik szakma többet ér pl. a szabadbölcsésznél. Ha rajtam múlna, megint lenne felvételi. Ugyanis az érettségi színvonala nulla. Ezt az is bizonyítja pl., hogy nálunk infón a matek szintfelmérőn mit produkált a hallagatók kb. 90 %-a.
2015. júl. 29. 11:41
 23/35 anonim ***** válasza:

"drágább oktatás a megélhetéshez viszonyítva, mint Európa legtöbb országában"

Azt ugye vágod, hogy a legtöbben ingyenesen tanulnak? Egyetemista vagyok, kb 3-4 ismerősöm van aki fizetősön van, abból kettő azért, mert olyan segg hülye, hogy áttették államiról.

2015. júl. 29. 13:00
 24/35 anonim ***** válasza:

"Hát baromi jó, ezt az öngólt! :-)

Fordítás: Túl trehány és lusta voltam középiskolában, de most, hogy minden csóringernek odatolnak a s.gge alá egy állami férőhelyet nekem is jutott egy. És ez erre büszke, meg arra, hogy olyanok elől vette el a helyet, aki tényleg megérdemelte volna.

első generációs értelmiségiektől hányingerem van..."

Mit "érdemeltek meg?" Bankárék gyerekei? Látom fogalmad sincs milyen amikor otthon röpül a tányér, mert valamelyik szülő már megint csinált valami hülyeséget...

Na így próbálj meg 400+ elugró pontot szerezni f×szfejkém...

Téged nem fenyeget nagyon, hogy első generációs értelmiség legyél, de sehanyadik generációs sem...

2015. júl. 29. 14:12
 25/35 anonim ***** válasza:

Igen, nekik. Elvégre ők azért jutottak hatalomba, mert azt ígérték, a fél ország diplomás lesz.

A ponthatárokon vitatkozik a tömeg, nagyon helyes, így legalább elsikkad minden lényeges kérdés. A fél ország diplomája is, a kevés diploma is, az értéktelen diploma is, és a sok elsikkadt tehetség is.

Ha nem fájna, vigyorognék, milyen művészi szinten hülyítik a népet. És milyen nagy a kereslet erre.

2015. júl. 29. 15:31
 26/35 anonim ***** válasza:

"Azt ugye vágod, hogy a legtöbben ingyenesen tanulnak?"

Azt ugye vágod, hogy a tanult félévek számát itthon le kell dolgoznod vagy kifizetned ? Tudod kinek köszönhetően.

2015. júl. 29. 17:08
 27/35 anonim ***** válasza:

és azt kinek köszönheted, hogy az a képzés ki lett fizetve neked?

vagy szerinted az a pénz honnan lett?

2015. júl. 29. 17:12
 28/35 A kérdező kommentje:

#19: "Másrészt te se voltál egyetem közelében, ha neked nullával egyenlő.

Elárulnám neked, hogy a magyar diplomások nagyon is keresettek, mérnökök, orvosok, programozók, fejlesztők egyaránt."

Hát te nem voltál egyetemen. Nálunk egy gyakorlat abból áll, hogy tanár kiadta óra elején a feladatot, semmi segítség, előadásnak semmi köze hozzá, és csináljuk meg óra végére a feladatot magunktól. Ez tanítás? én semmit nem használhatót nem kaptam az egyetemtől, minden amit tudok, azt magamtól tanultam OTTHON!, egyetemre csak a papír miatt mentem, de megismtélem, semmit nem tanítottak amit használni tudnék a munkámban, mert egy NULLA az oktatás.

2015. júl. 29. 18:12
 29/35 anonim ***** válasza:
42%

Részben egyre színvonaltalanabb az egyetemi oktatás, így sokan már máshol kezdik az egyetemet, nem Magyarországon.

Továbbá a ponthatárok is egyre magasabbak. Pénze az embereknek meg nincs, hogy kifizessék a többszázezres félévi tandíjat. Ha meg sikerül is bekerülni az államilag támogatottra akkor meg hacsak nem viccszámba menő fizetésért akarsz itt dolgozni, fizetheted vissza a költségeket.

2015. júl. 29. 19:08
 30/35 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez teljesen egyetemtől és szaktól függ. Én nagyon sokat kaptam az egyetemtől. Te meg nem. Én nem jelentem ki, hogy az egyetemi oktatás mindenkinek sokat ad, te se jelentsd ki hogy soha nem ad semmit.
2015. júl. 29. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!