Mikor lesz normális fizetése a kisembernek?
"Mosogatással ne várj sok pénzt, mert egy ilyen melót egy majom is elvégzi"
Akkor ki fog mosogatni, ha mindenki hiperszuper, ötdiplomás übermensch lesz?
Vagy akkor majd maguktól elmosogatódnak a tányérok és berepülnek a szekrénybe, mint a Harry Potterben?
Mellesleg, én még nem láttam mosogató majmot.
Olyan nincs, hogy értéktelen munka, csak olyan, hogy pofátlan munkáltató.Ha egy majom is el tudja végezni, akkor vegyenek fel majmot, az talán nem fog kérni fizetést, beéri napi egy banánnal is.
Ahol én dolgozom, ott például a szobalányok fizetése a legalacsonyabb."Értéktelen munka", de ha nem csinálnák meg, akkor igen hamar megszűnne a hotel, mert szemétdombon nem szeretne megszállni senki sem.Ha már valaki vállalkozik arra, hogy reggelente felemelje a seggét és bemenjen a 8-12-24 óráját végiggürizni, akkor megérdemelné, hogy emberhez méltó tisztelettel szóljanak hozzá és olyan fizetést kapjon, amiből nem csak éhendögleni lehet.Mert igen is minden munka fontos és hasznos.Egy pék vagy mosogató vagy takarító például százszor hasznosabb, mint az asok semmittevő hivatalnok vagy főnök például, aki egész nap ül és a tökit vakarja unalmában minimum 300 ezerért.ezeknek kéne negyedére csökkenteni a fizetését és szétosztani a dolgos munkásemberek között.
Amíg a magyarok beérik potompénzekkel, addig nem lesz változás.
Ha beérik, akkor meg is érdemlik.
" A magyarok alattvaló egy fajta, nekik nagyon tetszik, hogy kihasználják őket.
Sőt, még büszkék is rá, döngetik nagyban a mellüket, hogy "én még havi 90 ezerér is robotolok a gyárba, mer én keminy vagyok, te meg lusta ganaj vagy és nemakasz dógozni!" "
Na ezzel például tökéletesen egyetértek. Egy ponttól eltekintve, ezt nem a magyar emberek csinálják, hanem a korcsok. És hogy mennyire igazam van azt abból is látjátok majd, hogy kommentem milyen gyorsan tűnik el. Ma Magyarországon közel 300 ezer magyar ember él, a többi az mind korcs. És látni fogjátok eme többség miképp pusztítja el ezen kommentet.
Ez jelenleg nem nagyon fenyeget. Már nagyon-nagyon sokszor hallottam embereket ezen problémázni, de valahogy még soha sehol nem volt probléma.
Amúgy az a megoldása, hogy akkor felemelnék a mosogatásért adott fizetést, mivel csökkent a kereslet.
Ha nem végeznék el, akkor nem szemétdomb lenne. Hanem akkor 1 perc alatt találnának valakit, aki majd elvégzi. Ezért keresnek keveset.
Az a bizonyos főnök sokkal nehezebben nélkülözhető, mint a szobalány, ezért keres többet. Nem a te fejedben, aki nem is tudja mit csinál a főnök, hanem a valóságban.
A fizetés nem egy jótékonyság. A fizetés az a pénz, amiért a munkáltató megveszi a munkavállaló munkáját.
A magyar vállalkozóknak tényleg jobb lenne. Csak annak a több millió embernek nem, akiknek a multik adnak munkát. A magyar vállalkozók ugyanis sokkal jobban kiszipolyozzák a munkásaikat mint a multik teszik.
+szerinted Magyarországon tényleg a sok kisvállalkozó érvényesülne a politikusok haveri körének milliárdos pénzembereivel szemben?
Lehet szidni a külföldieket, de a magyarok semmivel sem jobbak. Ellenben rosszabbak.
Őőőő hát lássuk csak... Soha! A történelemben még soha olyan nem volt, hogy a buta, tanulatlan, vagy értéktelen tudást (lsd: 3 diplomám van még sincs munkám, habár abból a háromból három büfé/könyvtár) birtokló tömeg jól élt volna. A kérdező is mire veri magát? Két értelmes mondatot képtelen leírni. Bizony ebben a csúnya gonosz világban a munkáltató azt fogja fölvenni, aki több értéket tud termelni.
Jöhet a lepontozás prolikáim! :)
#27 #28
Az, hogy egy magyar kisvállalkozó szívatja a saját magyar fajtáját, az nem azért van, mert a vállalkozás magyar, hanem azért, mert a kisvállalkozó embertelen, és több profitot akar kiszippantani a munkaerőből illegálisan, mint amennyihez hozzáférhetne legálisan.
Tehát itt most nehogy már a magyar kisvállalkozásokat szorítsuk háttérbe a nagy multikkal szemben, csak mert azt gondoljuk, hogy a multi az emberibb vállalkozás, mint a magyar! A magyar kisvállalkozásoknak kellene visszatérnie az emberi viselkedéshez, és nem embertelenné válni a saját fajtájával szemben csak azért, hogy utolérje a nagy multik profitját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!