Mikor lesz normális fizetése a kisembernek?
21.32
és reprezentatív minta alapján állapítottad meg a 90%-t vagy beszéltél mind a 9millió emberrel?
Majd ha eladható munkát végez. Mivel bárki tud mosogatni, ezért nagy rá a kereslet, ehhez képest kicsi a kínálat, így a fizetés alacsony. Ellenben pl gyógyszerészből (csak hogy ne mindig orvos és mérnök legyen) kevés van, így nagyobb rá a kereslet a kínálathoz viszonyítva, így nagyobb a fizetés.
A fizetéseket a piac határozza meg, nem tudod csak úgy felülírni. Persze arra vannak elvileg a szakszervezetek, hogy az összefogással kikényszerítsék a dolgot, csak Magyarországon ez nem nagyon működik. Vagy lehet államilag fizetett munkát végezni, ott a fizetésed attól függ milyen közel vagy ahhoz a bizonyos húsos fazékhoz.
Lehetőségek:
a) jól eladható munkát kell végezni. Egyetem, OKJ vagy vállalkozás
b) nagy méretekben összefogást kell szervezni, hogy kikényszerítsétek a magasabb fizetést
c) jóban kell lenni néhány fontos állami fejessel
21.38
az én ismerőseim többsége normális fizetést kap most is.
Nagyon jól látod a dolgokat, kedves kérdező.
A legmesszemenőbbig egyetértek veled.
Ha majd a kisember nem fogja szaréhugyé' elvállalni a melót, és a főnök dönthet: vagy megcsinálja ő egyedül, vagy nem lesz megcsinálva.
Eladható munka - ez a fogalom erősen rugalmas. Amikor már a 3 diplomás 4 nyelvet beszélő egyetemet végzett ember sem kap normális munkát, csak futószallag mellett tud robotolni a Jewbilban, nemigazán beszélhetünk eladható munkáról.
"az én ismerőseim többsége normális fizetést kap most is."
Igen, ismerjük Budapest gazdagabb részein az anyagi viszonyokat.
Csak tudod, mi igazságos és érzékeny emberek vagyunk, ezért figyelembe vesszük az erős többség szomorúan kétségbeejtő helyzetét is.
21.45
budapest gazdagabb részein? ez most hogy jön ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!