Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz normális fizetése...

Mikor lesz normális fizetése a kisembernek?

Figyelt kérdés
Mikor fog normális fizetést kapni egy tisztességes dolgozó ember napi nyolc órában? Azt lehet látni aki nem lop csal az nem él meg normálisan a munkahelyén kihasználják emberszámba sem veszik fizetésről nem beszélve. Mikor lesz már elege az embereknek?

2015. júl. 21. 21:12
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:
Ezt én is észrevettem hogy szinte félnek sokat keresni az emberek. Meg nem beszélek mert örülök hogy legalább van egy hely ahol a kiröhögnek fizetni meg csesznek. Szerintem egy német el se menne dolgozni addig amíg nem fizetnek. Ráadásul még a bevándórlók is tovább mennének innen annyira nem fizetnek itt az embereknek. Hogyha nem menni senki elvégezni ilyen munkát akkor szépen megkéne gondolniuk magukat. Meg hogyan bánnak az alkalmazottaikkal.
2015. júl. 21. 21:33
 12/68 tetro ***** válasza:
14%

21.32

és reprezentatív minta alapján állapítottad meg a 90%-t vagy beszéltél mind a 9millió emberrel?

2015. júl. 21. 21:35
 13/68 anonim ***** válasza:
76%

Majd ha eladható munkát végez. Mivel bárki tud mosogatni, ezért nagy rá a kereslet, ehhez képest kicsi a kínálat, így a fizetés alacsony. Ellenben pl gyógyszerészből (csak hogy ne mindig orvos és mérnök legyen) kevés van, így nagyobb rá a kereslet a kínálathoz viszonyítva, így nagyobb a fizetés.

A fizetéseket a piac határozza meg, nem tudod csak úgy felülírni. Persze arra vannak elvileg a szakszervezetek, hogy az összefogással kikényszerítsék a dolgot, csak Magyarországon ez nem nagyon működik. Vagy lehet államilag fizetett munkát végezni, ott a fizetésed attól függ milyen közel vagy ahhoz a bizonyos húsos fazékhoz.

Lehetőségek:

a) jól eladható munkát kell végezni. Egyetem, OKJ vagy vállalkozás

b) nagy méretekben összefogást kell szervezni, hogy kikényszerítsétek a magasabb fizetést

c) jóban kell lenni néhány fontos állami fejessel

2015. júl. 21. 21:37
 14/68 A kérdező kommentje:
Beszélt velük most végzett a népszámlálással igen nagyon jó leszállhatnánk a témáról. Az enberek akik akarnak dolgozni azoknak nem fizetnek a többi meg gyerek meg nyugdíjas vagy nem dolgozik. Ezekből lwhet átlagolni mondjuk 100 emberrel beszélnek különböző helyeken. A nézettséget is átlagolják nem pedig mindenkinél ellenőrzik.
2015. júl. 21. 21:38
 15/68 tetro ***** válasza:
40%

21.38

az én ismerőseim többsége normális fizetést kap most is.

2015. júl. 21. 21:39
 16/68 anonim ***** válasza:
29%

Nagyon jól látod a dolgokat, kedves kérdező.

A legmesszemenőbbig egyetértek veled.

2015. júl. 21. 21:42
 17/68 anonim ***** válasza:
38%

Ha majd a kisember nem fogja szaréhugyé' elvállalni a melót, és a főnök dönthet: vagy megcsinálja ő egyedül, vagy nem lesz megcsinálva.

Eladható munka - ez a fogalom erősen rugalmas. Amikor már a 3 diplomás 4 nyelvet beszélő egyetemet végzett ember sem kap normális munkát, csak futószallag mellett tud robotolni a Jewbilban, nemigazán beszélhetünk eladható munkáról.

2015. júl. 21. 21:44
 18/68 anonim ***** válasza:
29%

"az én ismerőseim többsége normális fizetést kap most is."

Igen, ismerjük Budapest gazdagabb részein az anyagi viszonyokat.

Csak tudod, mi igazságos és érzékeny emberek vagyunk, ezért figyelembe vesszük az erős többség szomorúan kétségbeejtő helyzetét is.

2015. júl. 21. 21:45
 19/68 tetro ***** válasza:
29%

21.45

budapest gazdagabb részein? ez most hogy jön ide?

2015. júl. 21. 21:48
 20/68 anonim ***** válasza:
37%
Akkor, ha a kisember tanul, képzi magát, lesz rendes bére. Mosogatással ne várj sok pénzt, mert egy ilyen melót egy majom is elvégzi, értéket nem állítasz elő. Majd ha kevésbé leszel pótolható, több lesz a béred.
2015. júl. 21. 21:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!