Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint a nagytőke az...

Akik szerint a nagytőke az isten, és szerintük a legfontosabb mert munkahelyeket teremt, stb, azok mind a tesco-ban, spárban, auchanban, stb-ben dolgoznak ugye?

Figyelt kérdés

Nem mondom, hogy nem kell multi ide, de nem helyes, hogy ők fedik le az egész piacot.

Sokan pampognak, hogy munkahelyek így meg úgy. Ugye ti náluk dolgoztok és elégedettek vagytok? Csak mert könnyű úgy dumálni, hogy azt se tod mi fán terem egy tescos árufeltöltő.

Nem ugyanolyan egy multinál dolgozni mint egy emberközelibb kisebb vállalkozásnál. Az igaz, hogy a multi bejelent teljes fizura, viszont nettó 100k-nál többet nem keresel ott se.

2010. márc. 5. 11:37
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
*fönöke párizsban tivornyázik, bocsi kimaradt
2010. márc. 7. 19:50
 42/46 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:06

Privát e-mail a válasz írójának

Speciel nem a Tesco eladóira gondoltam, hanem az "értelmiségi munkakörben" dolgozókra. Átlagos fizetés a 350-400 körüli havi bruttó sok multinál. Persze kell diploma, nyelv...

2010. márc. 7. 22:14
 43/46 anonim ***** válasza:
Értem, de nem lehet mindenki főnök, hová lenne akkor ez a világ... Az a baj, hogy a főnökök az ország lakosságának, kb 1%-a.
2010. márc. 8. 06:32
 44/46 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam Tescoban,mint árufeltöltő(3 szakmával+érettségivel,de akkor más meló épp nem volt,ezt kellett szeretni).A belépéskor többnapos tortúrát rendeznek,mintha komoly munkahely lenne.

Ehhez képest pl.kötelező a túlóra,amit nem fizetnek meg soha,megalázóan bánnak az emberekkel,mindezt 80 ezer nettóért,de ebben benne van az éjszakai pótlék.

Betettek a mirelit áruk osztályára,órákat kellett tölteni az áru rámolásával,osztályozásával naponta a mínusz 18 fokos hűtőházban.Megfelelő kabátot vagy egyéb védőfelszerelést nem adnak,csak egy vékony nadrágot meg egy pulóvert,és alsóneműn kívül nem lehet rajtad más,csak amit a cég kegyeskedik adni.

Megfáztam és arcüreggyulladást is kaptam(Mily meglepő ilyen körülmények között...).Jött az áruház igazgatónője,látta,hogy rosszul vagyok,haaküldött azzal,hogy gyógyuljak meg és amikor rendben vagyok,jöjjek vissza dolgozni.Elmentem betegállományba.2 nap múlva a postaládámban találtam a felmpndási irataimat.Kolléganőm a melóhelyen esett össze,onnan vitte el a mentő.Pár nap múlva őt is kirúgták.

Egyébként az a szokásuk,hogy felvesznek egyszerre mondjuk 200 embert,ha olyan munka van pl.ünnepeknél,azt hazudják nekik,hogy állandóra,az ünnep után meg kirúgják mindet.Tehetik,hiszen még bőven tart a próbaidő.

Egyébként nem akarok illúziót rombolni,de minimálbérre jelentettek be.

Érdemes elolvasni a Tesci-titok könyveket,minen szavuk igaz.

2010. márc. 8. 08:17
 45/46 A kérdező kommentje:

amúgy se adóznak, minimál bérre jelentenek be, akkor még inkább nem adóznak amúgy se.

jelenleg van x darab, talán 10 nagyobb multi az országban.

ha KKV-k lennének, akkor abból sokkal több lenne, lehetne válogatni. Mellesleg akik azt mondják, hogy a magyar is szemét. Jogos szemetek. De ha megteremtik nekik azt akörnyezetet ahol már élhetőbb munkahelyeket tudnak teremteni, ahol az adózás már normálisabb, így be tudnák jelenteni az embereket rendesen is, akkor már lehetne menni ellenőrizni, és keményen büntetni azt a munkaadót aki szabályt-törvényt szeg. Jelenleg most épp az a szemétség, ha egy magyar munkaadót büntetnek meg ezért, mert ugyan van pár aki gazdagon él, de a legtöbb nem teheti meg, h adjon neked fehéren 100.000 Ft-ot.

2010. márc. 8. 09:49
 46/46 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel, bár ez ritkán történik meg.
2010. márc. 8. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!