Akik szerint a nagytőke az isten, és szerintük a legfontosabb mert munkahelyeket teremt, stb, azok mind a tesco-ban, spárban, auchanban, stb-ben dolgoznak ugye?
Nem mondom, hogy nem kell multi ide, de nem helyes, hogy ők fedik le az egész piacot.
Sokan pampognak, hogy munkahelyek így meg úgy. Ugye ti náluk dolgoztok és elégedettek vagytok? Csak mert könnyű úgy dumálni, hogy azt se tod mi fán terem egy tescos árufeltöltő.
Nem ugyanolyan egy multinál dolgozni mint egy emberközelibb kisebb vállalkozásnál. Az igaz, hogy a multi bejelent teljes fizura, viszont nettó 100k-nál többet nem keresel ott se.
Tehát úgy gondolod, hogy ha nem lenne modjuk gumiabroncs gyár, ami "nagytőke" akkor hirtelen megjelenne a kisipari abroncsgyártás? Vagy pl olyan termékeket, amiket milliós tétel alatt nem éri meg gyártani, majd kézzel faragna ki a sok kisvállalkozó?
Nem a gumigyár a probléma, hanem a Kóka álltal a KKV k adójából kifizetett 30 000 000 000- támogatás a 10 éves adó kedvezményekkel. És az hogy a vállalt 800 ember helyett 600 an dolgoznak. Ez soha, SOHA nem fog megtérülni nemzetgazdasági szinten!
Felfogtad te ostoba?
Hogy ha ezt a KKV nak adtá kvolna támogatásként .
1, Benn maradt volna a magyar gazdaságba
2, 100× ennyi munkahely jött volna belőle létre.
3, Maradt volna körny véd kvóta " mer az is ingyen adtuk"
én szeretem a tescok. van egy hely ahol minden, olcsón, minőségi áruk is, munkahelyet teremt, rendesen fizet és adózik a városnak sok sok pénzt.
mi ezzel baj?
én szeretem a tescok. van egy hely ahol minden, olcsón, minőségi áruk is, munkahelyet teremt, rendesen fizet és adózik a városnak sok sok pénzt.
mi ezzel baj?
Csak annyi hogy, ha a magyar láncok kapnák a Tescó kedvezményeit akkor az lenne az olcsóbb, és nem menne ki a magyar FT. Több munkahelyet teremthetne már rövid távon is! KB ennyi.
Kérdező: változtassunk egy kicsit a játékszabályokon.
Kivételesen ne előregyártott jobbikos paneleket másolj be ide, ne játszd a papagájt, hanem próbáld VÉGIGGONDOLNI, mi az, amit mondasz. Részletesen.
Kezdjük ott: mi az a nagytőke? Egyáltalán, mi az a tőke, és mi a különbség a nagytőke és a nemnagy tőke között? Ebből az irányból kezdjük közelíteni a kérdést, a többire majd akkor térhetünk rá, ha az alapokkal tisztában vagyunk. Mivel mindig hasznos, ha tudjuk, miről beszélünk.
Ez is érdekes:
"Nem ugyanolyan egy multinál dolgozni mint egy emberközelibb kisebb vállalkozásnál."
Kérdések: (1) mi az a multi? (2) mi az az emberközeli? (3) Mikor emberközeli egy vállalkozás? (4) Hogyan bizonyítod be, hogy egy "kisebb" (minél kisebb?) vállalkozás "emberközelibb" egy "multinál"?
Így, ebben a sorrendben válaszolnod kellene ezekre. Ha nem is nekem, de önmagadnak. És csak akkor lehetnél nyugodt, ha tudnál szabatos, szakszerű és pontos választ adni. Akkor már valóban vitaképes lennél, nem pedig kis papagáj.
ma 11:55
1989 előtt nem engedtük be a multikat (nem is akartak persze jönni, hiszen technológiai embargó volt), hanem hősiesen gyártottuk a saját számítógépeket itt a keleti blokkban (néhány ismertebb számítógépmárka: Videoton, Robotron, Tesla, Híradástechnika, Lukács testvérek (!), Elektroindustrija Niš, DZU...)
Mind működtek, én dolgoztam is HT-n és VT-n, éppen csak kicsit rosszabbak és drágábbak voltak, mint a nyugati masinák.
Ugyanúgy, ahogy Észak-Korea is gyártotta a buszokat és autókat kis szériában a 80-as években, kézzel (ipari robotok helyett pl. kalapálással alakították ki a karosszériát), az eredmény kicsit drága lett, kicsit gagyi, de az övék.
Ezek a szegény tájékozatlan, naiv fiatalok egyszerűen nem értenek két fogalmat: "méretgazdaságosság" és "alternatív költségek". Egy egyetemi mikroökonómia bevezető kurzus első három óráján ismertetik ezeket. A Jobbik egész politikája azon alapszik, hogy van egy széles társadalmi réteg, amely nem ismeri ezt a két alapfogalmat, vagy nem tudja alkalmazni.
Olyan ez, mintha lenne egy párt, amely azokhoz szól, akik szerint lapos a Föld.
"Kivételesen ne előregyártott jobbikos paneleket másolj be ide, ne játszd a papagájt, hanem próbáld VÉGIGGONDOLNI, mi az, amit mondasz. Részletesen. "
szerintem nem olvastad a jobbik programját. tudnád, hogy ők nem ebben a formában mondják ahogy most én mondtam.
"Kezdjük ott: mi az a nagytőke? Egyáltalán, mi az a tőke, és mi a különbség a nagytőke és a nemnagy tőke között? Ebből az irányból kezdjük közelíteni a kérdést, a többire majd akkor térhetünk rá, ha az alapokkal tisztában vagyunk. Mivel mindig hasznos, ha tudjuk, miről beszélünk. "
szerintem ha ezt nem tudod, akkor nézz utána. Mi az a tesco, auchan. A szó is adja magát. Mintha megkérdeznéd, hogy mi a különbség egy átlagos ember és egy kibsztott kövér ember között. ne kötözködj.
"Kérdések: (1) mi az a multi? "
a tesco egy multi. multinacionális cég, külföldi, nagy befektető nagy hálózattal.
"(2) mi az az emberközeli? "
Talán ha tudod, hogy kinek dolgozol és minimális emberi kapcsolatod van a munkaadóiddal.
"(3) Mikor emberközeli egy vállalkozás? "
duplikálod a kérdést.
"(4) Hogyan bizonyítod be, hogy egy "kisebb" (minél kisebb?) vállalkozás "emberközelibb" egy "multinál"? "
Miért teszed idézőjelbe a multit? talán ez a szó nem létezik, vagy mi?
Én kérdezek tőled. Hol a kellemesebb dolgozni, egy 10 személyes zöldségesnél, vagy egy 1000m2-es raktárban ahol a kollegáidat se ismered, nem hogy magát a munkahelyed a munkaadódat, gyakorlatilag egy robotként dolgozol ott.
nem vagyok papagáj. Kötözködni azt tudsz, de érvelni nem. Tudnék sokkal részletesebb leírást adni az elképzeléseimről, de valahogy megalázónak érezném egy olyan embernek magyarázni aki ilyen stílusban nyomatja a témát mint te.
elárulod, hogy te mit gondolsz vagy csak húzni tudod az ember agyát azzal, hogy leugatod, hm?
"Egy alföldi kisvárosban lakom." hozzászóló:
mindenhol vannak rossz és becstelen emberek. A külföldi főnöködről nem tudod, hogy mit tesz ellened, nála max annyit tapasztalhatsz, hogy a fizud szar és bármikor kirúgnak, hisz a helyedre felvesznek akármikor 10 másikat, mivel nekik csak egy sima munkaerő vagy, nem komolyabb érték, egy fogyóeszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!