Akik szerint a nagytőke az isten, és szerintük a legfontosabb mert munkahelyeket teremt, stb, azok mind a tesco-ban, spárban, auchanban, stb-ben dolgoznak ugye?
Nem mondom, hogy nem kell multi ide, de nem helyes, hogy ők fedik le az egész piacot.
Sokan pampognak, hogy munkahelyek így meg úgy. Ugye ti náluk dolgoztok és elégedettek vagytok? Csak mert könnyű úgy dumálni, hogy azt se tod mi fán terem egy tescos árufeltöltő.
Nem ugyanolyan egy multinál dolgozni mint egy emberközelibb kisebb vállalkozásnál. Az igaz, hogy a multi bejelent teljes fizura, viszont nettó 100k-nál többet nem keresel ott se.
Nem ez a baj ezekkel a multikkl elsősorban!
Hanem hogy a pénzt teljesen kivonják a magyar gazdaságból, és monopolizálnak a hatalmukkal mind e-közben.
Az az, amíg így marad addig esélyünk nincs fejlődni.
Vagyok olyan egoista, hogy azt higyjem, ez a kérdés elsősorban nekem szól.
Azt mondom, hogy engem halálosan idegesít, hogy most a "nagytőke" az ellenség, miközben a "nagytőke" adott hitelt, hogy felépíthesd a házad, a "nagytőke" teremtett nem egy alacsony képzettségűnek munkahelyet, és még sorolhatnám. Nem ők az isten, a kkv szektor is nagyon fontos, de egyiket sem szabad a másik elé helyezni. A tescoban árúfeltöltőnek lenni tényleg nem lehet nagy móka, de lehet, jobb mint negyvenezres segélyen tengődni. Ami még idegesít, hogy mindenki egy "új világról" beszél, ahol majd vissza de vissza lesz ám fogva a "nagytőke". A mostaninál jóval durvább világválság után sem lett. Nincs új világ.
"A mostaninál jóval durvább világválság után sem lett."
szerintem itthon senki sem ígérte az mszp-től, hogy vissza lesz fogva.
a jobbik és a fidesz aki azt mondja, hogy "vissza lesz."
Vagyok olyan egoista, hogy azt higyjem, ez a kérdés elsősorban nekem szól.
Azt mondom, hogy engem halálosan idegesít, hogy most a "nagytőke"
Te már megint miről beszélsz?
A Tescó tudod hány munkahelyet ölt meg?
20× annyit mint amennyit létrehozott, és folyamatosan viszi ki a pénzt amit ha lenne magyar konkurenciája akkor bent tarthatnánk az országba.
Ami fejlődést, bér fejlesztést jelenthetne, új munkahelyeket.
Te tényleg ennyire buta vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!