Meglátásotok szerint milyen pozitív intézkedéseket tett Orbán Viktor kormányzása alatt? Miben lettünk jobbak?
Drága 47%-os válaszoló!
Ki beszélt itt a nyugdíjjárulékról????
A diskurzus itt a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokról szólt, ami mindenkinek a saját egyéni vagyonkája volt, nyugdíjba vonulásakor akár egy összegben is igényelhette volna a hozamokkal együtt.
" A kormány elfogadta a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvénycsomagot, amely egyebek mellett szabályozza a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok állami rendszerbe való átlépésének felételeit - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Az állami rendszerbe átlépők megtakarításait egyéni számlán vezetik majd, a megtakarítás pedig örökölhető lesz. "
Hol vannak ezek a számlák? Hol van az én örökölhető befizetésem?
"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt mondta: azok a magánpénztári tagok, akik nem lépnek át az állami rendszerbe, azok nem kapnak állami nyugdíjat. "
Vagyis a munkáltató az államkasszába fizeti utánam a munkaadói nyugdíjjárulékot (nem a nyugdíjpénztárnak), amiből én egy kanyi vasat se látok.
Ezt nevezed te szabad döntésnek?
És félreértés ne essék, én nem a magánnyugdíj-pénztári rendszert védem. Én a jogbiztonságot és a magánvagyon biztonságához való jogot féltem.
"mint az orvosok nővérek és tanárok vagy a rendőrök és tűzoltók"
Nem, mint azok, akik nem mennek az utcára, nem szerepelek a hírekben, de elvégzik a papírmunkát, ha ügyet intézel iskolában, óvodában, hivatalban,tűzoltóságon, rendőrségen. Az orvosírnok, aki megírja a zárójelentésedet a kórházban, a csecsemőgondozó, aki tisztába teszi és megeteti a gyerekedet a bölcsődében, a dajka, aki megköti a gyereked cipőfűzőjét és elmossa utána a tányért, a takarító, a rendszergazda, a pedagógiai asszisztens, az iskolatitkár,a gazdasági vezető/ügyintéző stb.
"ÁFA-t pedig most tervezik leszállítani"
Az az SZJA.
18:17
Andizsuzsi, egy kérdést megengedsz?
Tegyük fel, h nincs az államosítás és nyugdíjba vonulásod előtt pár évvel a magánnyugdíjpénztárad csődbe megy, az addigi befizetéseid semmivé válnak. Így onnan nem kaptál volna semmit.
Elvártad volna, h ezután az államtól kapj nyugdíjat vagy tudomásul veszed, h "rossz lóra tettél" és nyugdíjas éveidben élsz ahogy tudsz nyugdíj nélkül?
Tercier!
A kérdésed teljesen jogos. Őszintén megmondom, nem tudom. Azért nem, mert nem az én döntésem volt a belépés. Ha az állam kötelez rá, hogy azt a formát válasszam, akkor igen, azt hiszem elvárnám, hogy vállaljon is rá garanciát. Ha maradtam volna saját döntéssel a magánban, akkor természetesen nem (a munkáltatóm által utánam fizetett járulék alapján természetesen résznyugdíjra ekkor is, hisz azt az állam zsebre rakta.)
De nem figyeltél igazán arra, amit mondtam. Nem a magánnyugdíjpénztár mellett érveltem. És még kifogásom sem lett volna a "visszacsinálása" miatt, ha az amiatt történik, ami a kommunikáció volt. A nyugdíjkasszában tetemes hiány volt, szükség volt erre a pénzre. Oké. De sosem jelent ott meg. A lyuk most is ott tátong. Ezt a pénzt eltapsolták, soha ne jelent meg arról semmiféle információ, hogy hova lett és mire költve. Viszont elfogadott a T.Ház egy politikai nyilatkozatot Orbán,Lázár és Kósa beterjesztésével, miszerint:
"- garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíj-pénztári tagoknak;
- garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát;"
Hol van mindez? Több, mint 4 év telt el azóta.
Szóval én Orbán szavahihetőségében nem bízom, így az általa vezetett kormányban sem.
Amúgy arra sincs garancia, hogy az állam fog tudni nekem nyugdíjat fizetni, de ez megint egy másik kérdés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!