Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meglátásotok szerint milyen...

Meglátásotok szerint milyen pozitív intézkedéseket tett Orbán Viktor kormányzása alatt? Miben lettünk jobbak?

Figyelt kérdés
Csak pozitív dolgokról szeretném, ha írnátok.
2015. júl. 10. 10:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
42%
Te eaglehun ezt a sok hazugságot hol tanítják? Bár a kulcsszavakat mint gonosz multik meg eltőzsdézték mi is hallottuk sokszor, ilyen szép hazugságcsokorba szedve még nem láttam!
2015. júl. 10. 13:56
 12/32 Andizsuzsi ***** válasza:
66%

"Önkéntes" nyugdíjpénztárak visszavétele.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakat senki sem "vette vissza", azok mai is működnek. Az általam oda befizetett összeget vette el az állam, ami a te nézeteiddel ellentétben az enyém volt. Annyival kevesebbet fizetett volna az állam nekem nyugdíjat, ha arra került volna a sor. Hogy azzal az általam választott nyugdíjpénztár hogy gazdálkodott, az az én dolgom és a pénztár dolga volt. Viszont semmi sem valósult meg abból, amit akkor a kormány ígért, jelesül, hogy a befizetésekről egyéni számlákat fognak vezetni. És még csak nem is nyugdíjkassza "feltöltésére" használták.

"Magas ÁFA-Alacsony SZJA."

Az SZJA a magas keresetűeknek alacsony, a kiskeresetűeknek éppen, hogy magas. Az adójóváírás eltörlésével pedig igen csak magas. Ehhez van hozzárendelve az EU legmagasabb ÁFA-ja. Az EU olyan országaiban, ahol magas SZJA kulcsok is vannak, progresszív adózás van, vagyis az alacsony jövedelmeket alacsony adóteher sújtja.

2015. júl. 10. 14:07
 13/32 anonim ***** válasza:
43%

Andizsuszsi te annyira egyszerű és naiv vagy, hogy már mosolyogtat :).

Szerinted ha az állam annyira bedől, hogy nem tudna neked nyugdíjat biztosítani, majd az életjáradék fog megmentetni? Ezt te sem gondoltad komolyan...

Az önkéntes magánrendszer semmi más nem volt, minthogy egyszer az állam és egyszer te buktál 5-5%-nyi pénzt.

2015. júl. 10. 16:11
 14/32 Andizsuzsi ***** válasza:
Névtelen! A kérdés nem az volt, hogy mi történik, ha bedől az állam. Az állam elvette az általam befizetett összeget, amiről a mai napig nem lehet tudni mi történt vele. Ezt tudod cáfolni? Hogy én miből fogok megélni 30 év múlva, az konkrétan nem tartozik ide.
2015. júl. 10. 16:18
 15/32 anonim ***** válasza:
52%
Megállította az ország kiárúsítását,elkerülte, hogy csődbe jussunk, nincs már évi 4-5 rezsiemelés,mint Gyurcsány idejében, segíti a munkából élő családokat adókedvezénnyel,ősztől az oviban nem kell étkezési díjat fizetni, csak a legtehetősebbeknek.
2015. júl. 10. 16:18
 16/32 anonim ***** válasza:
Andizsuzsi!Az általad befizetett összeget sosem láttad volna viszont.A magánnyugdíjpénztárak már most sem tudtak sok esetben egy ft-ot sem kifizetni,egyszerűen azért mert rosszul fektették be a pénzt és elbukták.
2015. júl. 10. 16:23
 17/32 anonim ***** válasza:

andizsuszi drága... az állam nem vette el, az amúgy is az államé volt

a pénztár eleget téve a jogszabályoknak vett rajtuk államkötvényt, amire egyrészt fizet az állam, másrészt lehúznak téged is egy pénzkezelési díjjal

itt bukott az egész...

2015. júl. 10. 16:30
 18/32 Andizsuzsi ***** válasza:
Drága utolsó! Én is vehetek a pénzemért államkötvényt, attól még az nem lesz államé. Hogy ki járt jól vagy rosszul, az nem tartozik a kérdéshez, annál is inkább nem, mert nem jókedvemben léptem be, ha emlékszel rá, kötelező volt. Az én pénzemet konkrétan nem "tőzsdézte el" a pánztár, tisztességesen kaptam is vissza. Viszont egyikőtök sem mondta meg, hova lett az a pénz?
2015. júl. 10. 16:38
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdíjjárulék nem a te nyugdíjad, hanem a jelenlegiekét fizetik belőle. Hova tűnt volna? Bekerült az államháztartásba.

Egyébként belépni kötelező volt, de visszalépni már választhattál.

2015. júl. 10. 17:10
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem nincs gyerekem de pl van olyan munkatársam aki a 3 gyerek után a bruttó fizetését viszi haza. Nettó 130 ezer helyett kb nettó 200at. És mielőtt le támadnák nem ezért szült a gyerekek már meg voltak a kedvezmény előtt is. Szerintem ez egyértelműen pozitív.
2015. júl. 10. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!