A MÁV-nak miért csak lepukkant, régi, tragacs vonatai vannak?
Pár Flirt vonat kivételével csak rohadó undormányai vannak. Régi vackai. Hogy vagy ez egy európai városban?
Tegnap utaztam vonattal és mikor beért a vonat a Keleti Pályaudvarra, állt a sor, mert legelől az ajtónál két külföldi állt. Csak egyhelyben álltak, várták, hogy magától kinyílik az ajtó. Annyira szégyeltem magam és a többi ember szintén. Nagyon látszott rajtuk. Aztán megmondtuk nekik, hogy ezt bizony kézzel kell és megmutattuk hogyan kell. Szerencsétlenek nagyon el voltak tévedve. Máshol az ilyesmi természetes.
A másik amin jót rötögtem: Jegy hátulján szöveg: "Utazzon velünk a Balatonra!" "A nyári szezonban, augusztus 30,.ug korszerű, légkondícionált motorvonatok, Intercity kocsik,, hétvégén plusz vonatok közlekednek a Balatonra.
Komolyan mondom a fejemet fogtam és sült le a pofámról a bőr. És nem csak a lepukkant klíma nélküli vonat volt az okat. Hanem ez egyszerűen szánalmas. 2015 Európájában ennek természetesnek kéne lennie egy országban. Pláne ott ahol a világon a legmagasabb az ÁFA.
Én nem tudom mit képzelnek ezek.. Valaki világosítson fel..
Ebben az egészben az a röhej, hogy például a DB tehát a német vasutak is rengeteg "kilincses" légkondicionálatlan kocsival van/volt felszerelve.
Tehát megint egy olyan makog össze-vissza, akinek fogalma nincs arról, hogy az "imádott Nyugaton" milyenek is a körülmények. Valójában sok helyen ugyanilyenek vagy akár rosszabbak. De például a MÁV így is köröket ver a szlovák, román vagy szerb vasútra, csak, hogy a saját régiónkat említsem.
"Baromi alacsony fizetések ellnére nyugatiak az árak."
Nincsenek nyugati árak! Majd meglátod te is, ha egyszer veszel egy vonatjegyet egy nyugati országban.
Szerintem közel sem olyan rossz a MÁV, mint amilyennek beállítják. Olyan kevés pénzből, amiből gazdálkodik, pedig különösképpen jó. Budapest környékén teljesen normális, a múltkor pl. 1 óra alatt beértem Nagymarosról Kőbánya-Kispestre. Ennyi idő alatt át se lehetne jutni Budapest egyik végéből a másikba BKK-val.
Németországban is csak a nagyvárosok környékén színvonalas a szolgáltatás, illetve ide tartoznak még a nagyvárosokat összekötő vonalak. De ott is nagyon sok szárnyvonalat, mellékvonalat szüntetnek meg a kihasználatlanság és a rossz pályaállapotok miatt.
Egyébként pedig az elővárosi vonalak jelentős részén már most is nagyon sok új vonat közlekedik.
Véleményem szerint a fővonalakat kellene erőteljesebben fejleszteni, pl. a Budapest-Hegyeshalom-vonalat, hogy vonzóbbá váljon a vonatközlekedés. A kihasználatlan mellékvonalakat itt is meg kellene szüntetni, s a távolsági buszoknak ráhordó szerepet kellene betölteniük. Ehhez persze komplex együttműködésre lenne szükség a MÁV és a különböző Volán-társaságok részéről, ami jelenleg kevés helyen valósul meg.
"Kezdenék spórolással: megszüntetni a vasutasoknak meg a családtagoknak járó ingyen utazást"
Te is nagyon képben vagy, ha azt gondolod, hogy itt folyik el a pénz. A vasutasok ingyenes utazását nem fogják soha elvenni, mivel ők így járnak munkába is, emellett ez egy fajta béren kívüli juttatás (olyan sokat nem keresnek, elhiheted). A családtagokén el lehetne gondolkozni, de a közhiedelemmel ellentétben csak a házastárs és az egy lakcímre bejelentett nappalin tanuló gyereknek jár, és még így is kb. 3 főben van maximalizálva.
"A vasutasok ingyenes utazását nem fogják soha elvenni,"
Mondtam én, hogy jó nekünk úgy, ahogy van...jó nekünk a lepukkant kocsi is...birkamagyarnak jó az is.
Családonként 3 ember? :O( Jesszusz! Képzeld sok embernek semmiféle béren kívüli juttatás nem jár, nem hogy családtagnak! Önmagában ez nem sok, de sok kicsi sokra megy...nyilván ingyen -öhöm az adófizetők pénzén- utaznak ebből kifolyólag többet. Ismerek ilyeneket, mielőtt még azt mondanád a levegőbe ugatok...a wc-re is vonattal mennek - szinte hetente- ez azért egy kissé luxus szerintem... És persze a felvázolt spórolás tekintetében ez csak egy szegmens lenne...önmagában nem elegendő!
"...a wc-re is vonattal mennek "
Régebben a hajósok is kaptak a családjukkal, így a 2000-es évek elején nekem is Volt igazolványom. Kb. azt hiszem egyszer használtm 4 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!