Liberálisok! Miért buli ócsárolni nemzetünket?
Komolyan nem értem.
Lassan már nyithatnánk olyan olimpiai sportágat is, hogy:
"Magyar nemzet és identitás köpködés és becsmérlés"
Miért kellene valakinek - attól, hogy ide született, vagy a szülei magyarok - magyarként definiálnia magát.
Én például minden tudományos definíció, meghatározás szerint heteroszexuálisnak számítanék. De személyes szempontból nem érzem fontosnak azt, hogy definiáljam, vagy bármilyen jelzővel illessem a szexualitásomat - mivel nem ez alapján döntöm el, hogy kivel fekszem le.
Hasonlóképp, a nacionalizmust, és semmilyen más excepcionista ideológiát nem tekintek értékesnek. Kulturális keresztény vagyok, de ateista. Hasonlóképpen kulturális magyar vagyok, tehát sok olyan dolgot csinálok, kedvelek, szeretek, amit annak révén sajátítottam el, hogy magyarnak neveltek, és ez része az identitásomnak. Ennek ellenére, az istenhithez hasonlóan, magának a nemzeti identitásnak a koncepciójában nem hiszek, ártalmasnak tartom, és azért nem is élek vele. Tehát, én is hamarabb lengetnék szivárványos zászlót, mint magyart, mivel az előbbi egy nem excepcionalista, sőt, anti-excepcionalista társadalmi megmozdulás szimbóluma, addig a magyar zászló egy nemzeté, és azzal kevésbé tudok azonosulni?
De mi ebben az ócsárlás? Én jól érzem magam Magyarországon ennek ellenére.
21/F
Nektek mindenki liberális és hazaárulónak számít aki nem ért veletek egyet.
Nem vagyok hajlandó átmenni paranoiásba, mindenhol világszintű összeesküvést látni a magyarok ellen.
Nem vagyok hajlandó különbnek érezni magam más embernél. Legyen bármilyen vallású, bármilyen bőrszínű.
A tettei számítanak.
Nem érdekel a hátranyilazás, a nyereg alatt puhított hús, a rovásírás és a matyóminta.
Nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok.
(Nincs mire.Rubik kocka? 6:3?)
Vagyis, hogy ide születtem.
Ezt dobta a sors, így jártam.
Definiálni se tudom mi, ki számít magyarnak.
Sok nagymagyart megkérdeztem erről, érdemi választ nem kaptam.
Akinek az ősei Etelköznél már ott voltak? Honfoglaláskor?
Aki annak vallja magát?
Vér szerint az? Mert olyan nincs..
Érdekes dolog az is, hogy a nagy fajmagyarok Vona-szlovák név, Staudt Gábor budapesti főpolgármester jelölt se tűnik magyar származásúnak.
Egyébként nem mindegy?
Figyelj, akik ilyeneket mondanak azok csak szimplán valamilyen mentális betegséggel küzdenek... Eredetileg a liberalizmus egyenlőséget hírdet és elfogadást... Nem arról szól, amit egyesek habzó szájjal hírdetnek, hogy a különcöket szeretni kell, hanem arról, hogy el kell férni tőlük...
Egy elveiben valóban liberális nem tesz különbséget és nem ismeri el a pozitív diszkrimináció létjogosultságát, mert az mások részére negatív diszkrimináció...
Miért kellett törölni, jelenteni a kommentem?
Azért, mert én kimondtam az igazat, hogy az nem feltétlenül liberális, balos, aki a mostani rendszer miatt utál itt élni?
Ha neked jó a diktatúra, rezsim, tisztelt kérdező, akkor részvétem!
"Miért kellett törölni, jelenteni a kommentem? "
Azt még mi vagyunk az elvtársak :)
Épp erről beszélek!
Miért kell a Zorbán miatt gyűlölni az egész magyarságot?
Gonosz politikusok voltak, vannak, lesznek.
"Hazádnak rednületlenül légy híve óh magyar!"
Én nagyon sok mindent szeretek Magyarországgal kapcsolatban, de sajnos nagyon sok mindent meg egyszerűen ki nem állhatok, és számomra is sajnálatos módon ez utóbbi van már többségben. Nekem nem lesz valami szent attól, hogy magyar, egyszerűen csak objektíven nézem a dolgokat, és ha valami nem olyan, amilyennek lennie kellene, akkor azt ki is mondom. Ebben az országban sajnos rengeteg dolog nem úgy működik, ahogy ésszerű lenne, és sajnos felmérések alapján sem egy olyan ország vagyunk, ahol jó lenne élni. Nyilván nem olyan rossz itt, mint mondjuk egy háború sújtotta országban, de bőven lenne hová fejlődni. Viszont én azt tapasztalom, hogy rengeteg területen inkább csak visszafejlődés történik.
Ez nem ócsárlás, még ha annak is tűnik valaki számára, szimplán csak kimondom a sz*r dolgokról, hogy azok. Ha külföldön járnál, és ott tapasztalnál olyat, ami szerinted nem előre visz, akkor ott te is ugyanígy kimondanád. A saját országomban ezt miért nem lehet? Miért kellene elfogultnak lennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!