Arra nem gondolnak a taxisok hogy olcsóbban és tisztességesebben kellene dolgozniuk és akkor az emberek nem az Ubert választanák?
Erről pont volt egy SouthPark rész is. Ott valaki felvázolta, hogy mi lenne ha tisztességesek lenének. Erre kiakadtak, hogy mi az hogy tisztességesen. Inkább a konkurenciát akarták kiiktatni.
Elnézést, ezt a kérdést totál elfelejtettem.
Kitaláltam egy tök jó ivós játékot. Ha taxist védővel beszélgetsz, valahányszor kimondja, hogy taxistörvény vagy rendelet, be kell dobni egy felest. Nem célszerű egyébként ezzel érvelni. Miért hozzunk fel állandóan egy olyan rendeletet, amit azok se tartanak be, akikre hivatalosan vonatkozik? De persze ez nem gond, mert ha az utas partner rá, akkor miért ne? De a Uber az gonosz, aljas, törvényt megkerülő csaló társulat.
És Te hol látsz Bécsben vagy Berlinben olyat, hogy a taxis nekiáll kurv.@anyázni, ha az utas (okkal) nem akar jattot adni/kártyával akar fizetni/idős, emiatt csak lassan tud beszállni?
De, van igény az újra, jobbra, ezért használják egyre többen a Ubert.
Amit Te fillérbaszásnak neveztél, az nem az. Itt arról van szó, hogy Magyarországon a rendelet, amit a becsületes taxisok harcoltak ki(!), irreálisan, sőt pofátlanul drágává tett egy nevetségesen egyszerű szolgáltatást. És még így is ott kummantanak, ahol tudnak.
"Mi volt 5-10 évvel korábban? Kánaán.. 30-40 000-ért belvárosban megkocsikáztatott turista, 20-30 000-res reptéri transzfer és még sorolhatnánk." Ezt nem múlt időben kéne írni, most pontosan ugyanez van.
És jól írták előttem, a Uber féle értékelés sokkal hasznosabb, mint az, hogy felhívom a taxitársaságot, hogy a sofőr egy neveletlen tahó volt. Kap majd egy röhejes büntetést (pl kitiltják két napra), utána mindent csinálhat ugyanúgy. Lehet, legközelebb a Te édesanyádat vagy szerelmedet, gyerekedet fogja vinni, akivel pontosan ugyanannyira tapló lesz, mint előtte, mert nem tanul az előző esetből. A Ubernél megtehetem, hogy akinek kevés csillaga van, azt nem hívom. Aki paraszt, az nem kap fuvart, ez egy teljesen korrekt hozzáállás. Taxicégnél meg arra nincs lehetőség, hogy ha felhívom őket, nem kérhetem, hogy én az xyz számú sofőrrel szeretnék utazni.
érdekes módon Berlinben és Bécsben sem szeretik az Ubereseket
most akkor az a helyzet, hogy ők is k¤rvaanyáznak, vagy mégiscsak adómegkerüléssel tudnak csak olcsóbbak lenni?
Mondjuk a Berlin Bécs példát hülyeség volt hozni, nem volt igazam, mert rengeteg külföldi megjegyzi, hogy nem bízik a taxisokban. Nyílván oka van. Valószínűleg ott is az a gondjuk, hogy van egy kialakított maffia rendszer monopól helyzetben, amiből ők nagyon-nagyon jól (feketén) megélnek, és bosszantja őket, hogy jön egy versenytárs egy sokkal átláthatóbb, korrektebb, színvonalasabb szolgáltatással, ami kiszorítja őket.
Utas egyébként ott lenne fontos, hogy elfelejti a taxit, letölti szépen a Uber alkalmazást, és használni kezdi. Gond az, hogy a taxisok nem tanulnának belőle, hanem elkezdenék a Uber sofőröket verni, ahogy arra már volt példa.
Igen, ezt nagyon szeretik a taxisok kántálni. A PÁV2, a PÁV 2. Beállítják a páv2 egy Nobel díjnak, valószínűleg mert ez az egyetlen vizsga, amit életükben meg tudtak csinálni:D
Az epilepsziát egyébként PÁV-on hogy szűrik ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!