Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől van az, hogy annak...

Mitől van az, hogy annak ellenére, hogy magas a munkanélküliség, az újság mégis teli van álláshirdetéssel?

Figyelt kérdés
Összeszámoltam, hogy a városban (25-30 ezer fős) 75 munkalehetőséget hirdetnek az újságban, annak ellenére, hogy sok a munkanélküli. És ebből több helyre több embert is felvennének.
2015. jún. 19. 17:12
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

"Őszintén... ti most mit tennétek a helyemben? Mit érdemes kitanulni manapság? Mert a szándék megvan erre feltéve ha inkább szellemi munka :DD"

Amúgy vagy akkor tanulsz másik szakmát vagy elköltözöl otthonról. Arra nem gondoltál hogy pl Pestre költözz?

2015. jún. 22. 18:36
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Annó érettégi után 18 éves fejjel nem nagyon voltam tisztában a munkanélküliséggel, senki egy árva szót sem szólt arról, hogy büfé szakma. És igaz... rengetegen tanulnak egyetemeken büfészakmát és ennek egyik fő oka szerintem a tájékozatlanság.

Nem is értem miért vesznek fel annyi embert ezekre a szakokra vagy némelyiknek egyáltalán mi értelme?

Költöznék otthonról szívesen de akkor is kell az ilyesmihez valami kezdő tőke ami konkrétan nem lenne sajnos. Pestre is akár de ha egyszer nincs munkám? Szerintem arra felé se találnék ezzel -.-

Most van a kormánynak ez az Ifjusági Garancia Programja kb ez az egyetlen lehetőségem, hogy kitanulok valamit az általuk ajánlott képzésekből -.- logisztikai ügyintéző vagy pénz és számviteli ügyintéző érne vajon többet?

2015. jún. 22. 19:27
 33/42 anonim ***** válasza:
80%

"És az a durva hogy sokan csinálnak olyan szakot amivel kb mindenki tudja hogy nem sok az esély az elhelyezkedésre."

Ha minden második ember programozó lenne, lehet most te is a munkanélküliek táborába tartoznál. Erre még nem gondoltál?

Nem mehet mindenki programozónak, orvosnak, mérnöknek, mert egy idő után telítődnének ezek a szakmák is, és pl ha nem megy senki tanárnak, mert nem fizet jól, jelenleg nehéz elhelyezkedni, idővel kik fognak tanítani az iskolákban?

2015. jún. 22. 20:03
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

32-es:

Nekem pénzügyi és számviteli van, nem munkaügyis és jó pár ismerősnek is, senki nem tudott vele elhelyezkedni, olyan semmire sem jó tanfolyam, rengeteg embernek van, mert a munkaügyiben évek óta folynak ilyen tanfolyamok, inkább a logisztikát választanám, abban csak 1 munkanélkülit ismerek, általában el tudtak helyezkedni. Mi ez a program? Kik jelentkezhetnek?

2015. jún. 22. 20:11
 35/42 A kérdező kommentje:

ma 20:03

Amúgy majdnem minden 2. ember annak megy. na jó nem, hanem kb 13-15.

Szegeden az infó tanszékcsoport nagyobb mint jó pár másik kar. Kb mostanra lefogyott 20 ezer körülire az egyetem hallgatói állománya és ebből informatikára (a 3 körül valamelyikre) kb 1200-1500 ember jár.

Ez gy tényleg soknak tűnik, de azért nem kell tartani attól a közeljövőben (de még 10-20 év múlva se) hogy nagyon telítődni fog 2 dolog miatt.

1, hazánkban nagyon nagy hiány van programozóból. Több mint 10000 hozzáértő ember kellene. És jönne még cég csak pont a hiány miatt sokan nem jön vagy növel. Ez eléggé visszatartja ezt az ágazatot.

2, hogy mennyi embert elkaszálnak egyetemen és lemorzsolódik. Abból az 1200-1500 embernek a nagy része sose fog végezni. Kb a diplomát minden félévben jó ha 70-80 ember szokott kapni. Jó esetben 100. AZ emberek (nem akarok sokat mondani) ilyen 25-30% kihullik az egyetemről első évben. És akkor nem beszéltünk olyanról mint a BME ahol ez közel 40-50%.

Ugyanez igaz a gépész/villamos mérnökire is.

2015. jún. 22. 21:07
 36/42 A kérdező kommentje:

"logisztikai ügyintéző vagy pénz és számviteli ügyintéző"

Inkább az utóbbit mondanám. De mondjuk OKJ szinten nem tudom mennyire nyerő, mert van hasonló egyetemi szak is.

2015. jún. 22. 21:09
 37/42 A kérdező kommentje:

Na vagy akkor a logisztika mint a kolléga is írta.

Bár az okj nagy részének nincs sok értelme. Ott is kellene szépen szűrni nem csak az egyetemen.

2015. jún. 22. 21:10
 38/42 A kérdező kommentje:
Mondjuk abból az 1200-1500-ból van ilyen 200 körüli akik csak azért vannak egyetemen hogy legyen diákjuk. Ők közben programozóként dolgoznak, csak mivel diákok sokkal jobban megéri nekik. Ilyen havi 60-70k körül spórolnak ezzel és abból 3 hónap alatt megvan a tandíj. És még rengeteget spórolnak a sok támogatással ami a diákhoz jár.
2015. jún. 22. 21:15
 39/42 anonim ***** válasza:
Szerintem minden szakra igaz a kb 50%-os lemorzsolódás, nálunk is anno a fele sem jutott el az államvizsgáig azoknak, akikkel együtt kezdtem, és ez csak egy tanárképző fősuli volt.
2015. jún. 23. 08:12
 40/42 A kérdező kommentje:
Az még jó... nálunk 5-7% az aki időben végez. Márha végez.
2015. jún. 23. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!