Mitől van az, hogy annak ellenére, hogy magas a munkanélküliség, az újság mégis teli van álláshirdetéssel?
"Ha hirtelen kellene pénzkereset akkor az ilyen jellegű helyeket te levállalnád felsőfok végzettséggel, vagy oda nem illő szakmával? Családtagodat küldenéd ilyen helyre? Vagy csak más farkával vered a csalánt!? Hm....?"
De ha nincs más munka akkor menjen el közmunkásnak az ember oszt jónapot? Vagy ha a saját végzettségemnek nincs megfelelő akkor nem dolgozom vagy mi?
A másik igen nagy probléma, hogy kicsi a mobilitás az országban. Sokan vannak akik úgy vannak vele, hogy én itt végeztem és ennek a 15 km-es körzetéből nem költözöm sehova.
Lehet sírni hogy nincs munka, de sokan nem is sokat tesznek érte. Ismerek ilyet bőven.
Az hogy sokak meg tanulni se akarnak az már megint más dolog.
Nagyon elvagy ezzel a kenyérgyárral, megnéztem az álláshirdetéseket tüzetesen, felénk nem hirdet a kenyérgyár állást.
A közmunkát is bevállaltam siránkozás nélkül, több mint 1 évig csináltam, de most már végre egy normális állásra vágyom.
ÉS ezzel el is van tudva... gratulálok....
A kérdés arra vonatkozott, hogy a városban mennyi munka van és mégse jelentkeznek.
Persze te vagy az okosabb mert nálatok nincs semmi és akkor itt se. Pontosítanék egyébként 5 féle munkakör van: Pék, Kemencés, Sofőr... eddig még ok kell valami tudás, de a betanított munkásra és a kétszárú rakodóra semmi, de semmi sem kell. De tudom ezek nem léteznek és korábban én se itt dolgoztam. Egyébként pl megnéztem az oldalukat ott nincs is karrier meg ilyen gombok.
Egyébként újranéztem a kedvetekért az újságot és fölfedeztem, hogy egy új gyárba most keresnek még 50 embert. (persze más oldalon volt)
Jó persze lehet valaki még arra is hülye és tényleg nem talál munkát. Volt aki programozóként végzett ! és arra panaszkodott, hogy nem talál munkát. Hát jó persze hogy nem talál hisz olyan helyen keresett ahol nincs!!! Kisvárosban. Egy másik meg írta hogy őt meg sehova se veszik fel, biztos csak meg van hirdetve de nem is kell senki... hmm persze azon nem gondolkodik el az illető hogy benne van a hiba... áhh olyan nincs... és ilyet személyesen is ismerek. Persze ha azt mondanák neki,hogy sokan már egyetem alatt is programozóként dolgoznak, azt nem hiszi el mer hát ő nem kell sehova. Bátyám mesélte hogy mikor felvételiztetett volt aki a BME-ről jött de sík hülye volt hozzá.
De ebben az esetben is persze csak a munkáltatók hazudnak. AZ már más kérdés hogy a valóság meg teljesen más, attól függetlenül is hogy nem kellenek sehova.
Úgy írtad ezt a kenyérgyárat mintha mindenütt tárt karokkal várnák a munkavállalókat, azért írtam felénk jelenleg nincs kenyérgyári hirdetés, ettől az ország más pontjain lehet.
Szerinted egy álláskereső ember csak 1 oldalt néz? Képzeld el, a nagy álláskereső portálok mellett szoktam a cégek oldalait böngészni és jelentkezni állásokra, sőt még munkaközvetítőnél is adtam le jelentkezést, szinte bármit elvállalók alapon. Tudod, nőként és kisgyerekkel fele annyira sem keresett az ember, mint egyedülállóként. Még régen dolgoztam 12 órában és hétvégente, ha kellett, nem volt probléma, ma már ezt nem tudom megtenni, mert reggelente vinnem kell a gyereket, nem tudok elvállalni egy állást, ahol 6-kor kezdeni kell, mert nyitva sincs még az óvoda.
24/F vagyok, nekem könyvtáros diplomám van amivel kb kitörölhetem a seggem. Büfé szakma és a megyénkben félévente egyszer hirdetnek könyvtáros állást.(viccen kívűl)
Dél- Dunántúlon kegyetlen szar a helyzet munka szempontjából.
Fél évet dolgoztam kulturális közfoglalkoztatásban nettó 66-ért, és most is azt tenném ha lehetne csak hát a hely megszűnt.
Diplomás létemre nem érdekel hogy mennyit keresnék csak legyen végre munkám.... 4. hónapja vagyok munkanélküli és mit tudok csinálni??? SEMMIT.Pedig már szinte mindent megpályázok...
Jó,igen vannak ilyen fizikai betanított munkák felénk is stb. És nem is lenne problémám a fizikai munkával. Rendesen tudnám csinálni kitartó és monotonitás tűrő vagyok. EGY dolog tart vissza az ilyesmitől. Diákmunkásként dolgoztam gyárban, árufeltöltőként. És őszintén szólva alaposan megtanultam , hogy az ilyen helyeken modortalan, segghülye, fröcsögő, egymást provokáló és szapuló szitkozódó emberek vannak többségben. Nekem nem hiányzik az a légkör ahol egymás ellen uszítanak és provokálnak. Szerintem az ilyen légkörben dolgozó emberek többsége alkesz és/ vagy mentális betegséggel küzd/fog sajnos küzdeni.
A diplomához persze nyilván nem adnak észt köztük is sok az ilyen manapság az erkölcs és kulturált viselkedés nem divatos sehol se manapság ugye...
De nem mindenhol van ám ez így, a fiatalok többsége már észre is vette és le is lépnek külföldre... irigylem őket mert nekem mivel konzervatív családban élek, nem fog ez megadatni
Konkrétan a szakmámmal nem fogok mostanában elhelyezkedni, külföldre mennem ugye TILOS (mert mi magyarok vagyunk blabla mélyértelmiségi érv -.- )
fizikai munka szintén kizárva mivel nem akarok kőalkesz sem mentális beteg lenni.
Őszintén... ti most mit tennétek a helyemben? Mit érdemes kitanulni manapság? Mert a szándék megvan erre feltéve ha inkább szellemi munka :DD (Apámmal élek aki eltart)
ma 16:57
1. kérdés
Miért könyvtáros szakot csináltál? Nem csak az elmúlt években történt hogy ott nehéz elhelyezkedni. Korábban se volt könnyű. Ha tudod hogy büfészak akkor miért csináltad?
És az a durva hogy sokan csinálnak olyan szakot amivel kb mindenki tudja hogy nem sok az esély az elhelyezkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!