Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ebben az országban is be...

Ebben az országban is be kellene vezetni az 50órás kötelező munkahetet, vagy a heti 6 nap kötelező munkát?

Figyelt kérdés

ha jól tudom pár éve a franciáknál léptek ilyen drasztikus lépést a kormánypártiak.

40ről 45 re emelték a kötelező munkaórát egy héten.

Mivel ez az ország Kelet-közép Európa szerves része, itt mindig drasztikusabb lépések voltak.

A bevándorlásra hivatkoztak akkor a franciák, azóta nálunk nőtt a legjobban a bevándorlás.

Az adó és járulékterheket és a gazdaság felfutását lehetne egy ilyentől várni.

Fizetés nem nőne, csak többet kellene dolgozni, így a termelékenységi/gazdasági mutatók is jelentősen javulnának.

Van ilyen terve a kormánynak, itthon?

#kötelezőrobot #malenkijrobot
2015. jún. 13. 17:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy egyes helyeken már inkább a napi 6 órás munkaidővel próbálkoznak, mert rájöttek, hogy 6 órában simán tudják ugyanazt a szintet hozni a munkavállalók, mint 8 órában. Egy 8 órás munkaidő elég nagy része lébecolásból telik.

50 órás kötelező munkahét mellé remélem a munkásőrséget is visszaállítanád, hiszen valakiknek kell figyelni a sok KMKsra.

2015. jún. 13. 20:36
 22/23 anonim ***** válasza:
60%

Honnan veszed, hogy franciáknál emelték a munkaidőt? Forrást rakj már oda, ha hivatkozol valamire.

Én pont az ellenkezőjét hallottam, 35 órát.

2015. jún. 13. 20:43
 23/23 The Vault Dweller ***** válasza:
100%
Szerintem vezessünk be 168 órás munkahetet, és mindenki csak a fizetése kárára mehet el a munkaterületről.
2015. jún. 13. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!