Miért nem tudnak egyesek túllépni Trianonon?
Nem provokálásnak szánom a kérdést, és nem is akarok vitát szítani.
De egyszerűen nem értem. Oké, Magyarország rengeteg területet veszített. Na de egy majdnem 100 évvel ezelőtti dolog miatt miért képesek egyesek letargiába esni, és bólogatni, hogy a Jobbik tantárgyat csinálna belőle?
Mi értelme van ennek?
Az, hogy nemzeti tragédia, egy dolog. De sokan miért nem tudnak túllépni? Tényleg kíváncsi vagyok. Mivel lesz az jobb, hogy siránkozik valaki azon, ami Magyarországgal történt az I. VH után?
Monaco a területének 90%-át veszítette el, mégis hol tartanak már:
Bolívia a területének kb 60%-át a tengeri kijárattal együtt:
Ausztria is elveszítette Galíciát, Csehországot, a mai Szlovénia területét, Dél-Tirolt, és mégsem búslakodnak. Pedig Dél-Tirol lakosságának a fele osztrák.
Tényleg nem szeretnék provokálni, csak meg szeretném érteni, hogy 100 év távlatából mégis miért ilyen fontos egy területtel kapcsolatos békeszerződés, hogy nem bírnak az ilyen emberek a jövőbe nézni miatta.
(amikor meg OV szavazatot adott a határon túliaknak,
mindenki fel volt háborodva, hogy miért, amikor ők nem is itt élnek)
Miért van ez? (beszólásokat nem kérek)
Én tényleg normálisan beszélgetni szeretnék róla, hogy miért alakult ki ez, stb, miben határozza meg a mai magyarok mentalitását.
Az ilyen szétoffoló trágár majmokra mint a 39%-os meg nincs szükség.
Az ilyen NEM igazi magyar, akinek a megemlékezés felháborító meg szánalmas.
---
Majd ha neked is elveszik az összes kockajátékodat, elveszik az összes berendezésedet, egy szobába lakhatsz csak, akkor neked is eléggé rossz érzés lesz.
Ausztria pedig megkapta a RÉGI magyar határ nyugati részét (Fertő-tó északibb része, stb.) Csomó község, és Sopron se lenne nálunk már, ha nem lettek volna igazi magyarok ott, akik kiállnak a hazájukért. Érdekes, az egész Osztrák-Magyar Monarchia vesztett... Mégis kaptak területet a magyaroktól... Mitőlünk meg elvették.
"De egyszerűen nem értem. Oké, Magyarország rengeteg területet veszített. Na de egy majdnem 100 évvel ezelőtti dolog miatt miért képesek egyesek letargiába esni, és bólogatni, hogy a Jobbik tantárgyat csinálna belőle? "
Mert az eltelt idő ellenére a mai napig ugyanolyan magyar emberek élnek ott, mint mi. Annyi a különbség, hogy az állam folyamatosan terrorizálja őket, ha magyarul megszólalnak, megverik őket stb. Kis együttérzés, és rögtön érteni fogod, képzeld magad az ő helyükbe. Ha hirtelen egy politikus úgy döntene, hogy többé nem élhetsz úgy, ahogy korábban, akkor nem lennél felháborodva?
"Az ilyen NEM igazi magyar, akinek a megemlékezés felháborító meg szánalmas."
Én sehol sem mondtam, hogy a megemlékezés szánalmas vagy felháborító.
Csupán azt sem értem, miért kell ebből külön tantárgyat csinálni. Teljesen felesleges dolog az egész, így is tanulja mindenki, mi is több órát töltöttünk el vele.
"Már elindult."
Igen, látom, de örömmel tölt el hogy ismered a számokat és még külön szóltál is nekem. :)
# 16/18 Időpont ma 18:27
Hidd el, azt "mi" se értjük. De ezt a Pázmány intézte, őket kéne szidni nem? És igen, ezzel most pont az van, hogy immáron tényleg a csapból is ez folyik (ez eddig nem volt, bármennyire is ez a mánia), és visszafelé sül el, mint amit akartak.
"Mi" alatt pedig értsd azokat, akiknek elege van már abból, hogy az nem igazi magyar, aki nem utálja a zsidókat, nem akarja visszaállítani a '14-es határokat, és aki nem szőröstalpúzza percenként a románokat, vagy aki annyit merészel mondani, hogy aki nem viseli a közvetlen következményét a választásoknak, az ne szóljon már bele.
Mert ugye ettől én máris gyűlölöm a külhoni magyarokat. Pedig a lótúrót. Tudom nagyon jól milyen szar a külhoni magyaroknak. Ahogy azt is, hogy azzal nekik nem lett jobb, hogy megvásárolták szaré-hugyé a szavazatukat. Mert be kéne már látni, hogy csak és kizárólag ezért kaptak állampolgárságot. Ezért van a megkönnyített állampolgársági eljárás. Nem pedig azért, mert annyira érdekelné a kormányt az ottaniak.
Mert Magyarország jelenleg romokban áll és ahelyett, hogy a sok okos elismerné, hogy a magyarok csak ennyire képesek, inkább kitalálnak valamit, hogy az az oka a jelenlegi állapotoknak.
Egyszerűen képtelenek szembenézni a saját gyengeségükkel, mindenáron rá akarják kenni valamire, hogy megmaradjon a saját magukról alkotott felsőbbrendű meseviláguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!