Miért utálják azokat akiknek kiemelkedő fizetése van itthon? Gondolok ilyen nettó 500-800 ezerre,1 millióra. Van olyan szakma ahol ez egy kis idő után (8-10 év, ritkán 4-5 év) ez elérhető.
Mondjuk ezt én is aláírom, basztattak páran, hogy mi a fenének az egyetem, anélkül is lehet boldogulni, főleg az informatikában.
Ja, 230-as nettóval indultam és ez még viszonylag gyenge fizetésnek számít, mert "csak" webes területen dolgozom. A mostani cégnél ahol vagyok, pár év tapasztalttal olyan 400 körül van a senior fejlesztő.
De persze én is biztos csak protekciós, lusta semmirekellő vagyok, aki sz*rt sem tud.
Volt már aki ezzel nyitott itt.
Igen az itthoni fizetések nem kiegyensúlyozottak, sokan töredékét keresik, mint amennyit lehetne és igen, SOK ember van, aki milliókat kap, semmi munkára (főleg a politikában, de ott is van sok kivétel), de ettől még nem kéne általánosítani mindenkire.
Egy dolog még, sokan azt nem veszik figyelembe, hogy mi az ami a magas fizetéssel szokott még együtt járni a versenyszférában, ami a felelősség.
A vezető felelős a beosztottjaiért, ha valamit eltolnak, akkor az az ő sara lesz, őt szólják le, nem pedig a beosztottat.
"Mert általában azok kapnak ilyen fizetést, akik alig csinálnak valamit, míg a munkájukban megszakadó embereknek abszolút nem jár ennyi."
Hát persze... midngi azok mondják ezt akik nem olyan munkakörben dolgoznak. Mondjuk sok infós cég valamiért nagyon jó bevételük van és érdekes módon az alkalmazottaknak is jól fizetnek. Érdekes... akkor ezek szerint ott nem csinálnak semmit az emberek, mégis nagyon jól menő cégek. Egy kb 100 fős cégnél az ilyen 2-3 milliárdos bevétel átlagos évente.
Összehasonlításként, egy kenyérgyárban ahol 3-400-an dolgoznak, ott kb 800 millió a bevétel. Az arányokat nézve,akkor a kenyérgyárban nem dolgoznak.
Jelentkezem!
Én is tanúsítom, hogy Magyarországon a versenyszférában is jelen van az urambátyám-rendszer!
Az, a baj, hogyha letenném elég a CAD-et hogy na akkor applikálni kéne arra a tengelyre ilyen olyan áttételen egy szíjhajtást, akkor az utcáról behívott emberek jelentős része hozzá se tudna szagolni a dologhoz, ha belerokkan akkor se
na ezért vannak jól fizető és kevésbé jó fizető állások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!