Konzervatív társadalmi és politikai véleményű emberekkel hogyan lehet fröcsögés nélkül véleményt ütköztetni? Ugye ez személy, és nem álláspontfüggő?
Feltűnt, hogy szinte mindig ugyanaz a pár mondat szerepel az érvek és ellenérvek között, holott a skálát sokkal szélesebbnek érzem. Az érveket gyakran személyeskedéssel söprik le az asztalról, valós háttérgondolat ritkán szerepel a mondanivaló között. Társadalomkritikai kérdésben ez különösen hangsúlyos.
Nem adtam fel még a reményt, hogy b*zizás, libsizés, cigányozás, zsidózás vagy komcsizás nélkül vitázhassak a "túloldallal". Van bárkinek személyes pozitív tapasztalata a kérdésben?
Hát figyelj... Én konzervatív vagyok, és legjobb barátom egy dk-s volt. Ő is meg én is csak egymással tudtunk politizálni (!) mert egyikünk sem fröcsögött, hanem megértettük hogy a másik miért gondolja úgy. Gyakran meg is győztük egymást.
De én meg gyakran pont a baloldaliakkal tapasztalom ezt, hogy sokan csak nácizni tudnak. Szóval inkább mondjuk azt hogy az emberek 90%-a úgy választ politikai oldalt, mint kedvenc focicsapatot.
valamilyen szinten a konzervativizmus egyfajta begyoposodottseg es visszamaradottsag :)
Nacizni mondjuk ok nelkul nem szep dolog, de a masik oldalon meg ott van hogy sok ember nem is tudja magarol hogy naci nezeteket vall, utana meg megsertodik ha neven nevezik a vilagkepet.
Ez erre az oldalra hatványozottan érvényes. Tapasztalatom szerint azért élőben, egy sör mellett (főleg ha mindkét oldal képviselője magasabb intellektuális szinten áll) lehet normálisan véleményeket ütköztetni.
De itt az emberek 70%-a politikai analfabéta, összeesküvés elmélet hívő, a maradék 30 meg azért jár fel, hogy rajtuk röhögjön.
Nem adtad fel a reményt?
Ez mit jelent?
Hogy a jövőben nem csak nácizni meg rasszistázni fogsz ész nélkül?
Vagy mit?
Elég vicces vagy gyerek vagy.
Persze, nevtelenul sokkal tobbet megengednek maguknak az emberek, mint eloben.
Viszont tanulsagos ide jarni es olvasni hogy mennyi rendkivul sotet ember van, politikai preferenciatol fuggetlenul.
Jogos, hogy arc nélkül sokkal bátrabb az ember. Sokszor nehezemre esik kiszűrni a trollt, holott tudom, hogy van belőle bőséggel. Ahogy hülye emberből is... Lehet csak simán peches vagyok, hogy mindig az ilyenekbe futok bele, pedig próbálok nyitott szemmel járni.
Kedves 7. válaszadó: életemben nem használtam a náci kifejezést a történelmi események leírásán túl. A rasszizmus pedig mindig egyéni megítéléstől függ. Általánosítasz, bár aláírom, én is ezt tettem a kérdésemmel. Igazán nem csodálom, a liberális oldal is elég elfuserált képet fest mostanság magáról Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!