Miért akadnak ki a diákok azon, hogy az ilyen felesleges társadalmi szakokat törölni szeretnék?
TTK alatt most a társadalomtudmonányt vagy a természettudományt érted. Mivel a kémia és hasonló szakokat sem könnyűnek, sem pedig büfének nem nevezném. Attól, hogy itthon nem tud elhelyezkedni külföldön még megfizetik és becsülik őket.
Társadalomtudományból sem mind büfé szak. Pl. nemzetközi tanulmányok, szociológia, kommunikáció. Attól, hogy sokan nem tudják mit jelentenek ezek a szakok, még érhetnek és érnek is valamit. Én is jártam informatikus egyetemre, de otthagytam a fenébe. Nem akarok olyanná válni, mint azok 90%-a, akik elvégezték. Inkább rosszabbul fizetőbb, de emberibb szakra jelentkeztem át. Sajnos nem tetszett, amit infón láttam. Teli volt kis beképzelt kockákkal, akik egész nap játszottak és kockultak és minden szakot lenéztek, ami nem műszaki, mérnöki. Te legalább a közgázt megemlítetted, ők még azt sem.
Előző vagyok. Tökéletesen egyetértek az elsővel. Miért fáj az, ha valaki a saját pénzén azt tanul, amit akar? Hadd döntse már el mindenki, hogy mi érdekli. A költségtérítéses képzéseket nem te fizeted, hanem ők. Jobb lenne, ha elvégeznének egy mérnökit 7 év alatt?
Külön undorító a csúti törpéék részéről, hogy megvárták a jelentkezési lapok leadását, utána pedig megszüntetik a szakot. Akárcsak a Raoul esetében. Gusztustalan, képmutató népség !
Kérdező, ha elárulnád hol dolgozol. Hogy nagy ívben elkerülhessem.
De mindenekelőtt kikérem magam és a szakma nevében, hogy informatikusnak nevezd megad. Kaptál egy diplomát, amelyre ez a szó is rá van írva. Csak annyit bizonyít, x ideig jártál oda, bizonyos minimumfeltételeknek eleget tettél, azt nem, hogy informatikus vagy. Azt a látásmódod bizonyítaná. Amit bemutattál, az számomra cáfolat.
Beszélgettem egyik bölcsész hallgató ismerősömmel (Miskolci Egyetem). Ma írt vizsgát (MÁR MOST SZORGALMI IDŐSZAKBAN) 10 oldalnyi elméletből, amit egy kicsit soknak tart, mivel a többi tantárgyból nem vesznek ennyi anyagot. Minden tantárgyából heti 1 db 50 perces órájuk van. Na én ezeket szüntetném meg...
Gépészen szó szerint vért izzadok egy istenverte kettesért, ahol heti 4 meg 5 órában oktatják a tárgyakat, csupa beadandóval, 2 zh-val, írásbeli meg szóbeli vizsgával, ezek meg 10 oldalnyi ELMÉLET tanulásnál szomorkodnak. Ja aztán meg mondják, hogy diplomásak...
7: Azért ez is egy csúnya általánosítás azért! Jómagam is informatikus vagyok (ráadásul mérnök), de a szőr feláll a hátamon, amikor felesleges szakokról hallok. Véleményem szerint ilyen nem létezik.
Az lehet, hogy egy szak valahol színvonaltalan, de akkor inkább annak az emelésével kellene foglalkozni, nem pedig a megszüntetésén. És hát én személy szerint nem érzem magam kompetensnek ahhoz, hogy megítéljem, melyik képzőhelyen melyek ezek, ellentétben sajnos sok egyetemet csak az utcáról látott emberrel... Na, ez a szörnyű.
Pár évvel ezelőttig élt bennem az a tévhit, hogy Magyarországon abban legalább konszenzus van, hogy tudás érték, hogy egy ilyen kis ország egyetlen kitörési lehetősége a magas színvonalú oktatás lehet, és hogy ehhez minden lehetséges forrást biztosítani kell. Azt hiszem, tévedtem.
OK, 5 és 6.
Akkor csak jelzem, hogy most a villamosmérnökit végzem BME-n.
Szóval hagyjuk ezt.
A megélhetésemmel sincs probléma és hasznos tudást és diplomákat szerzek, nem wc papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!