Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akadnak ki a diákok...

Miért akadnak ki a diákok azon, hogy az ilyen felesleges társadalmi szakokat törölni szeretnék?

Figyelt kérdés
Én informatikusként jártam az ELTE-re. Láttam a TTK-n mit művelnek. Semmit nem tanulnak, a lemorzsolódás alacsony, a h üly e is elvégzi.Melegedésre használják. A számonkérés színvonala nulla. Ráadásul termelik tömegesen a diplomás munkanélkülieket az adófizetők pénzén. TTK-ra azok jelentkeznek, akiknek semmi érzéke a legtöbb dologhoz (közg, űszaki)...Mit háborognak a diákok?! Én utálom orbánékat, de ebben speciel igazuk van.

#TTK #társadalomtudomány #szakok megszüntetése
2015. ápr. 21. 18:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A BME-n ugye nem adják ingyé a vizsgákat, mg a kettest sem....de most itt elmondom neked, ha én beiratkoznék a TTK-ra másfél év alatt elvágeznék egy 3 éves szakot...de ha egy TTK-s ide iratkozna, az 1. vizsgán repülne, bármilyen tárgyból, ha műszaki, ha nem az. Úgyhogy remélem meg is szüntetik ezeket a szakokat a fe nébe a kommunikáció szakokkal együtt.
2015. ápr. 21. 20:17
 12/22 A kérdező kommentje:
És hogy megvígasztaljalak, a Műegyetemen nemcsak én látom ugyanígy... Sőt, az országban elég sokan haszontalannak is tartják ezeket a szakokat, karokat, tök jogosan. Szabadidőközpontok 2.0
2015. ápr. 21. 20:19
 13/22 A kérdező kommentje:
Amúgy 6-os, ahol én dolgozom (ezt minden szerénytelenség nélkül mondom), oda te valószínűleg az életben nem kerülhetnél. Inkább neked kéne elgondolkodnod azon, hogy valóban informatikus vagy-e, ráadásul, hogy jó-e..... annak ellenére, hogy láthatóan annak tartod magad. Megnézném, hogy hol tartasz az életben, válaszod alapján: SEHOL. Bár inkább úgy hiszem, hogy egy álTTK-st tisztelhetünk benned, aki informatikusnak adja ki magát. Nyugodtan kikérheted ezt is. Kommented alapján nem gondolom rólad, hogy műszaki végzettségű lennél, inkább csak egy sértett TTK-s.
2015. ápr. 21. 20:42
 14/22 anonim ***** válasza:
38%
Csinállja csak nyugodtan a Fidesz, amit csinál. Legalább egyre több ember ábrándul ki belőlük.
2015. ápr. 21. 21:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak ez a két alternatíva van? Meghagyni pont ilyennek vagy megszüntetni? Csökkenteni a létszámlimitet nem lenne optimálisabb megoldás?

Megértem ha úgy gondolod hogy csak az az értékes ember aki összeszerelőműhelyben kézzel fogható árukat barkácsol össze, de a társadalomtudomány is szerintem érték, és igenis kell hogy legyenek emberek akik művelik azokat, lehet hogy kevesebb, de kell valamennyi, az biztos.

2015. ápr. 21. 21:16
 16/22 anonim ***** válasza:
41%
Ha tényleg olyan egyszerűek ezek a szakok, akkor kézenfekvőbb lenne választhatóként odatolni őket a megfelelő szakhoz/szakokhoz. A keretek tologatása igazi baromság.
2015. ápr. 21. 21:23
 17/22 anonim ***** válasza:
97%
Csak úgy megemlíteném, hogy a társadalomtudományi kar aminek szakjait meg akarják szüntetni ELTE-TáTK ezek után nem tudom mennyire vagy kompetens a téma megítélésében mivel a kar nevét sem tudod vagy hogy a TTK (természettudományi kar) fizikusokat vegyészeket biológusokat képez, a TáTK (társadalomtudományi kar) pedig szociológusokat szociális munkásokat vagy nemzetközi tanulmányokat oktat, ebből véletlenül sincs szükség az első kettőre egy öregedő társadalomban ahol változnak az értékek, egyre több az ápolásra szoruló idős ember, nő a munkanélküliség, a gazdaságilag leszakadó megyékről, zsákfalukról nem is beszélve, a nemzetközi tanulmányokról nem is beszélve miután kb nincs olyan 40-50 főnél többet dolgoztató cég Magyarországon aminek ne lenne külföldi anyavállalata amivel kapcsolatot kell tartani, kommunikálni a dolgokat a vezetőség és a dolgozók között. Én pedig fizikus vagyok úgyhogy arra gondolni sem merek, hogy a természettudományi karon gondolod, hogy te másfél év alatt elvégzed a 3 éves képzést azért, mert megtanultad villamosságtanból mi az az impedancia, Orosz László irodájának a padkáját nem léphetnéd át ennyi IQ-val (ha már BME-s vagy remélhetőleg tudod ki az).
2015. ápr. 21. 21:35
 18/22 anonim ***** válasza:
32%

Igen én is felettébb murisnak találom, hogy kevered a TTK-k meg a TáTK-ot, de hajrá, csak szórakoztass minket! Ennyi ésszel max WC pucolónak vagy jó, de mondjuk a perem alatt biztos piszkos marad...

Egyébként mostmár a kormány is kezd észhez térni, és csak a társadalmi tanulmányokat szüntetnék meg, ami egyébként is szociológia light.

2015. ápr. 21. 21:59
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

na egy újabb szakbarbár

műszaki az jó, társadalomtudomány az melegedő

gratulálok

2015. ápr. 22. 11:58
 20/22 anonim ***** válasza:
73%

"Amúgy 6-os, ahol én dolgozom (ezt minden szerénytelenség nélkül mondom), oda te valószínűleg az életben nem kerülhetnél. Inkább neked kéne elgondolkodnod azon, hogy valóban informatikus vagy-e, ráadásul, hogy jó-e..... annak ellenére, hogy láthatóan annak tartod magad. Megnézném, hogy hol tartasz az életben, válaszod alapján: SEHOL."

és látom, még önértékelési problémáid is vannak

ha nem lenne, nem azzal foglalkoznál, hogy egy tök ismeretlenhez méred magad, persze azt fantáziálva, hogy ő egy senki, tehát te akkor már vagy valaki

ne pszichológushoz menj a kisebbrendűségi komolexusoddal, hiszen ő csak melegedőn végzett, keress fel egy mérnököt

2015. ápr. 22. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!